Възможно ли е създаване на приятелство в 30те?

• 1 104
  • 32
  •   2
Отговори
# 15
Наистина не четете и не мислите... Аз съм на 29 - не ме вълнува приятелство с жени от към сексуална облага. Това е извратено. Просто се притеснявам, че съм минала висшето образование и училището като среда - как, къде и по какъв начин мога да срещна и създам приятелство ?
Щом досега не си успяла да създадеш приятелства, явно не ти се отдава. Занапред може да се преструваш.

# 16
Приятелства след 30 се създават трудно защото обикновено всеки е на различен етап от живота си и обикновено това пречи.
Хубаво е да се озърташ за хора на твоя "етап" - например, ако си неомъжена и без деца да не се вреш при жени с мъже и деца, защото непрестанните им оплаквания могат да те подлудят (и обратното също важи).
Аз честно предпочитам да съм сама вместо да слушам за поредната любовна драма на вечно самата ми приятелка.

# 17
  • пустинята Гоби
Аз пък съм на мнение, че след 40 човек е по-свободен да се вижда с приятелите си и да създава нови. Тогава и повече цени хората около себе си, ако разбира се още от млад не се е светнал, че е важно да имаш приятели.

Едни от най-близките ми приятели нямат семейства, аз имам, но това не пречи на дружбата ни. Изобщо, ако хората се ценят и уважават всякакви комбинации са възможни.

# 18
Какво предлага лирическата героиня на бъдещите си приятелки, защо да се сприятелят с нея, вместо с някоя с готин характер, весел нрав, със социални умения?
Оттам се започва.

# 19
Какво разбирате под социални умения? Как опозна характера на лирическата героиня? Всеки има някакви умения, някакви плюсове и минуси

# 20
Така де - ти какво предлагаш насреща, защо да изберат теб?

# 21
Това не е пазар. Общи интереси, да си допаднете, да имате сходен стил на общуване или пък да ти допадне и да оцениш в другия, качество, което ти нямаш

# 22
Истинските приятелства съм на мнение, че се създават в по-ранна възраст - детство, гимназия, студентсво, първи години на работа.
Така човек е по-открит, тествайки себе си и другите се отсява кое остава и има взаимност.

Аз имах близка приятелка от моя край, стечение на съвпадение първите години като семейни жиеехме наблизо и бяхме близки. За няколко години конкуренция - първо ние, после вие, разбрах, че пътищата ни са до там.
Постепенно и от общи компании спряхме да се виждаме, засичаме, в ежедневието забравих, че съм имала човек наблизо.
Преди няколко месеца случайно пресичах на светофар с децата и една кола в последния момент спря да ни даде път, гледам вътре тя - направих и въртящ знак с ръка, че колата не е само газ спирачки и си продължих.

С друга приятелка се запознах като студентка, не сме спирали да се виждаме, макар и на разстояние. Ходим  си семейно впоследствие, баща и е от едно село в началото на Странджа и прасе без нас не коли, все едно сме му истински роднини. Настава една софра, където с много други хора чакаме и чакат да се видим.

В ежедневното обкръжение също сме минали взаимно през ситуации до степен да можем да разчитаме едни на други, по поводи без много покани си знаем часът и мястото

# 23
Това не е пазар. Общи интереси, да си допаднете, да имате сходен стил на общуване или пък да ти допадне и да оцениш в другия, качество, което ти нямаш

Грешиш. Търсиш, без да предлагаш нищо насреща, логично е да останеш с търсенето. Като гледам вече десета година едни и същи теми, а сигурно и още поне десет ще четем за учителката, която си седи на дивана и се чуди защо мъжете не я намират, защо няма приятелки като другите, защо това и онова.

Иначе приятелства могат да бъдат създадени на всяка възраст, прочети поста на Невена. Но там социалните умения са различни, логично е и резултатът да бъде друг.

# 24
Не съм учителка. Темата ми е дали си заслужава професията, но това си е отделен въпрос

# 25
Това от поста на Невена не е приятелство, а социално общуване - познанство.
Изненадващо с доста хора се запознавам покрай децата, контакти за добър ден, общи приказки, евентуално помощ  къде или насочване при ползване на услуга срещу заплащане
Приятелство е съвсем друго, но не и единия дава, другия ползва кошче за душевни отпадъци и всякакви помощи

# 26
  • София
И на 50 се сприятелявам. За на 30 изобщо не знам защо стои като въпрос. Да не би онзи, с когото седиш на чин в първи клас да е последния приятел, когото ще имаш в живота?

# 27
Приятелство и любовта могат да се появят по всяко време, без значение на колко години сте.

В няколко различни теми се търсят приятелства .
Не знам защо търсите да намерите нещо , което се създава .

Възможно е именно поради тази причина и да нямате приятели .
Не търсете приятели ,те не се раздават наготово .
Създавайте моменти и истории с хора , които , евентуално да се превърнат във времето в нещо повече от познанство .

# 28
Дайте примери до къде стигате като постоянно влагате, колко време трае всичко.
На какво казвате приятелство - размяна на подправки по комшийски, размяна на услуги, споделяне на разговор на по питие, пазаруване, екскурзия?

Едното ми дете е много емоционално и от сега го уча да разграничава, че приятел от вчера на игра, утре сърдит е нещо нормално и да си играе с друг по интереси ако му е приятно.

# 29
Приятелството е доверие и емпатия.

Общи условия

Активация на акаунт