Студенти в Нидерландия - 29

• 22 015
  • 462
  •   3
Отговори
# 285
  • София
Big_67, Би следвало да си е пак от НАП.
Те издават удостоверение какви доходи е получил човек през дадена финансова година, независимо от източника на дохода. Нямам опит лично, на логиката е такава.

# 286
Здравейте, искам да попитам за бележките за доход за DUO, ако единия родител е пенсионер от къде трябва да се изиска удостоверение за дохода? Някои дали се е сблъсквал?
Според мен е от НОИ, но нямам личен опит.

# 287
Благодаря, в понеделник ще фодим до НАП да видим какво ще кажат. Ще споделя след това.

# 288
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, в понеделник ще фодим до НАП да видим какво ще кажат. Ще споделя след това.
От НОИ категорично. Може да се подаде и онлайн с ПИК на НОИ, но се получава на място, мисля.

# 289
Мами, някой да пътува до Ротердам или Утрехт тези дни? Възпали се пръста на дъщеря ми, трябва й антибиотично кремче. Имам рецепта през Хийли, ако може някой да го купи и занесе ще съм безкрайно благодарна, защото и аз не съм в България. Разбира се, ще пратя сумата по револют или сметка веднага, а дъщеря ми може да го вземе от всеки от двата града. Благодаря ви ❤️

# 290
Успяха ли всички новоприети да си намерят квартира? Надявам се тази година да няма отказали се заради жилищния проблем.
Успешна учебна година!

# 291
  • Габрово
Има ли тук мами на студенти, които са избрали по-артистични специалности (изключвам ГРАФИЧЕН дизайн), по-скоро нещо, в което се изучава и създаване на видео/филмово съдържание, фотография... Аз срещам трудности да открия такива специалности и университети... Нещо горе-долу близко по описание ми изглежда Media and Culture в Utrecht, но според дъщеря ми е изобщо не било такова това в Утрехт. Случайно тук да има някой, който е открил и изучава нещо такова? И ако да - някакви отзиви?

# 292
Виж в приложните и в академиите. Моята имаше приятели в академия Минерва в Грьонинген и беше доста впечатлена.

# 293
  • София
Има ли тук мами на студенти, които са избрали по-артистични специалности (изключвам ГРАФИЧЕН дизайн), по-скоро нещо, в което се изучава и създаване на видео/филмово съдържание, фотография... Аз срещам трудности да открия такива специалности и университети... Нещо горе-долу близко по описание ми изглежда Media and Culture в Utrecht, но според дъщеря ми е изобщо не било такова това в Утрехт. Случайно тук да има някой, който е открил и изучава нещо такова? И ако да - някакви отзиви?
Creative Bussiness в BUAS и Леуварден. Правят кратки филми, телевизионни предавания, списания и други медийни продукти.

# 294
  • София
Дъщеря ми е Media and Culture в UvA Amsterdam. Учат академично, филмова критика по-скоро- разбиране и тълкуване на материята. Снимаха и on set, но не правят главно това. В академиите има по-hands on неща, но не съм ги проучвала подробно Впечатлението ми беше, че или са на холандки, или са частни, платени (на английски).
От media and culture може да се поеме после по много различни направления. Познати деца завършиха магистратура филм режисура след това и с доста практика.Моята за сега се е насочила към маркетинг (в смисъла му на реклама)- социални мрежи и т.н., където има доста видео, но и текст контент, и дигитален маркетинг.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2026, 20:17 от Peruanka

# 295
  • София

Може да прегледате програмите в ArtEZ University of the Arts: https://www.artez.nl/en

# 296
Ако има желаещи да гласуват на предстоящите избори за президент, може да се регистрират ТУК .

# 297
Ако има желаещи да гласуват на предстоящите избори за президент, може да се регистрират ТУК .
Страхотно
Много благодаря

# 298
  • Cobrs
Мами, някой да пътува до Ротердам или Утрехт тези дни? Възпали се пръста на дъщеря ми, трябва й антибиотично кремче. Имам рецепта през Хийли, ако може някой да го купи и занесе ще съм безкрайно благодарна, защото и аз не съм в България. Разбира се, ще пратя сумата по револют или сметка веднага, а дъщеря ми може да го вземе от всеки от двата града. Благодаря ви ❤

здравейте, аз пътувам на 23.09 към Айндховен,  от там към Ротердам. Ако не ви в късно, мога да го занеса кремчето.

# 299
  • София
“Италианката” днес се регистрира в Болоня. Бива на 30 мин е от Модена. “Нидерландката” я спеши, та предполaгам тя е свършила тази работа. Трябва да се гласува, че иначе …. по-лошо. Така мисля аз.
На добър час на учениците! 🍀

Последна редакция: вт, 15 сеп 2026, 22:21 от bibi

Общи условия

Активация на акаунт