Студенти в Нидерландия - 29

• 23 301
  • 487
  •   2
Отговори
# 60
Аз като изпратих сина ми( в 7 сутринта беше полета), се прибрах и опитах да поспя. Щом станах си купих билет за Нидерландия за края на Септември.😭
Още малко и май и аз ще го направя.
Не съм спряла да плача цяла вечер. Изпратих дъщеря ми при приятели за да не ме гледа така.

# 61
Те децата са си добре, Ние за нас си тъгуваме реално.
Големия ми син от 11 клас учи навън. Било ми е мъчно разбира се, пък и по- малък е бил.
Но като литнат и двете пиленца и се изпразни напълно гнездото си е ново преживяване.
Важно е, че децата са добре.
Ние ще си намерим начин да се пренастроим и да се радваме на живота. Не е лошо човек да си остане малко в емоциията.

Последна редакция: пт, 21 авг 2026, 06:37 от gerka

# 62
Те децата са си добре, Ние за нас си тъгуваме реално.
Големия ми син от 11 клас учи навън. Било ми е мъчно разбира се, пък и по- малък е бил.
Но като литнат и двете пиленца и се изпразни напълно гнездото си е ново преживяване.
Важно е, че децата са добре.
Ние ще си намерим начин да се пренастроим и да се радваме на живота. Не е лошо човек да си остане малко в емоциията.
Пета година се пренастройвам и да, по-различно е, ама пак се свива сърце и гърло, и.. Особено пък с новото развитие на нещата, сега ще пътува по 1,5ч в посока за университета.

# 63
Аз стартирам 7ма година. С всяка следваща идванията оредяват и са за все по-кратко. Но аз ходя веднъж годишно при нея - по повод и без.
Беше си за кратко в България, но се прибра. Чака оценяването на магистърската теза, което ще се забави, но не й е спешно

# 64
Момичета, така ще свикнете,че идва един момент в които ще свият и тяхно гнезденце, ще си имат нов техен дом. Аз в момента съм в такава ситуация и от сега ми текат сълзите,че идващата Коледа ще е първата, която ще празнуваме без един член от нашето семейство.До сега това беше периода в които, всички се събирахме на едно място независимо кои ,къде се намира

# 65
Моите момчета си тръгват утре, след малко имаме среща за пазар. През есента сме планирали да отидем за 2-3 дни при малкия. Големия каза, че за Коледа може би няма да се прибира.Намерила съм си работа по двора утре, да се разсея🙂

# 66
  • Learn to fly. Fly away.
Ох, и на моята почти й свърши ваканцията. Другата седмица се връща в Нл. Започна да търси нова работа, че на старата накрая със зор изпълняваше изискването на DUO за изработените часове (спряха да й дават смени).
Да подсетя - тези, които вземат помощ за наем, да си подадат новия наем от 01.07. в toeslagen. Ще им преизчислят помощта за 2026г. Имаше някакъв срок, после не дава да го коригираш.

Благодаря за полезната информация. Моята третокурсничка изтегли полета си на 27 август. От 01 септември започва 6-месечен платен стаж, паралелно с това и университет. Успех на всички студенти пожелавам, а нас сили да преодоляваме раздялата с тях.

# 67
Здравейте! Записвам се и аз във вашата тема. Племеникът ми е приет в Technology University Eindhoven обаче не намираме квартира, общежитие... Някой дали си търси съквартирант или има някакви насоки. Започнала съм да чета и старите теми. Поздрави!
И ние сме в същата ситуация. Търсим квартира. Купихме билет за самолета. Първата седмица сме букнали хотел. Ако намерите и търсите съквартирант- пишете. Успех на студентите!

# 68
Здравейте! Записвам се и аз във вашата тема. Племеникът ми е приет в Technology University Eindhoven обаче не намираме квартира, общежитие... Някой дали си търси съквартирант или има някакви насоки. Започнала съм да чета и старите теми. Поздрави!
И ние сме в същата ситуация. Търсим квартира. Купихме билет за самолета. Първата седмица сме букнали хотел. Ако намерите и търсите съквартирант- пишете. Успех на студентите!

Задължително! 💜 И той има билет. За 28ми. Ще остане в Амстердам и ще пътува докато излезе нещо. Успех на всички!

# 69
  • Пловдив

Здравейте! Ние сме от една седмица в Айндховен и положението с намирането на квартира е трагично. Дори обяви не излизат. На разположение сме ако някой търси съквартирант. Синът ми започва 1ва година във Фонтис и е доста притеснен къде ще спи Simple Smile

# 70
Отбелязвам се и аз с първокурсник в Saxion, Enschede. В неделя пътуваме и се надявам да му хареса и да се адаптира бързо, че е голяма драма раздялата с гаджето, което остава в БГ:-)
Успешна учебна година на всички!

# 71
Отбелязвам се и аз с първокурсник в Saxion, Enschede. В неделя пътуваме и се надявам да му хареса и да се адаптира бързо, че е голяма драма раздялата с гаджето, което остава в БГ:-)
Ах, тази любов. 🥰 Дано е лесна адаптацията. Гаджето ще ходи на гости!

# 72
Моите момчета вече са в Нидерландия, единият за новата учебна година, другият за новата работа.
Не им се тръгваше и на двамата тази сутрин, но преди малко като ги чух, вече са включили в режим Нидерландия:)

# 73
  • Русе/София
Дами,да питам,че с детето сме на различни мнения.Относно кредитирането,за университетската такса - задължително ли е студентът да работи или да е работил?
Има ли шанс да му отпуснат такъв кредит без да е работил или да работи в момента?

# 74
Таксата за университета е заем и не зависи от това дали студента работи или не. Трябва да отговаря на други условия. Поне така беше преди години, котато моят син беше студент.

Общи условия

Активация на акаунт