Вече не знам какво да правя

• 915
  • 17
  •   4
Отговори
Здравейте,  пиша тук, за да видя може би ситуацията отстрани и да чуя различни мнения. Живея от шест години с мъж , с когото имаме три годишно дете.
Той е малко по - сприхав Като характер , а аз след нещата които ми се случиха в личен план( домашно насилие от страна на член от семейството ми) , развод на майка ми и баща ми и дете във възраст на тръшкане и рев вече се чувствам смазана. При мен и мъжа ми скандалите започнаха половин година след раждането на детето. Буквално скандали за глупости. Ще дам
Пример:
Пада шишето на детето в мръсотия ш слюнки на улицата, аз взимам шишето , детето почва да плаче, мъжа ми не разбрал
Защо съм взела
Шишето почва да бучи да му го върна, аз отказвам и от там става скандал. Но става огромен скандал . Никога не ми е посягал , но ме е обиждал и псувал понякога. При което аз му заявих че продължи ли така , ще се разделим и че такова отношение няма да търпя.
Виждам че се опитва да не обижда, в нашите отношения той е човека , който се съобразява повече, отстъпва повече. Допетна се до мен за всичко, съобразява се , всеотдаен е към семейството . Не пие, не пуши , не е всяка вечер по кръчми ,но явно се разминаваме по характер.
На него също му е криво , че се караме и се чуди защо така става. Сега сме взели решение да потърсим терапевт.
Има и друго, знам че близка жена в семейството прави черни магии и ходи по ходжи. Майка ми и баща ми вече са разделени, намерехме и предмети у тях. И все се чудя дали и на нас е направено нещо, защото първите четири години не е имало такова нещо и изведнъж почнаха яки скандали за глупости. Казаха ми , че тази жена е направила и на нас магия за раздяла и от нещата които стават съм склонна да повярвам. Не знам вече какво да мисля и да правя.

# 1
  • София
О, да - 100 % ходжата ще е виновен за скандалите ви. Разкажете за това на психотерапевта да видим какво ще ви посъветва относно черните магии.

# 2
О, да - 100 % ходжата ще е виновен за скандалите ви. Разкажете за това на психотерапевта да видим какво ще ви посъветва относно черните магии.

Защо така заядливо? Писала
Съм за съвет, а не за още критика. Ни съм казала , че ходжата е виновен.

# 3
Докато вярвате на глупости, а не се постараете да намерите проблем в себе си и се убеждавате сама, че ще разделите, така ще стане.
Така е докато децата са малки, изневрят родителите, карат се, болни, изморяват....абе нормално семейство сте. После децата порасват и живота става прекрасен.

# 4
Докато вярвате на глупости, а не се постараете да намерите проблем в себе си и се убеждавате сама, че ще разделите, така ще стане.
Така е докато децата са малки, изневрят родителите, карат се, болни, изморяват....абе нормално семейство сте. После децата порасват и живота става прекрасен.
Съвсем не съм си и помислила че е от ходжата. Разбира се , че вината е в нас , затова сме се насочили и към терапевт . Просто исках да споделя

# 5
  • София
Съвсем сериозно. Води си дневник на скандалите. Ако станат по един на седмица, мисли за изход.

# 6
Ходи да развалят магията да ти мирне главата, отиди обаче само в църква и разкажи, нека дойдат, да осветят дома или каквото се прави в такъв случай; не се занимавай с мошеници и подобна паплач

Явно мъжа ти първо крещи, после мисли. Не говориш с него, когато се разкрещи, излизаш от стаята. Ясно постави нещата, че като се успокои, след 10 минути ще говорите и нито дума повече.
Това, разбира се, ако мъжът ти крещи в отговор на нещо - ситуация, спор.
Ако крещи от нищото, не знам има ли спасение, няма голяма надежда че се оправят такива

# 7
Ходи да развалят магията да ти мирне главата, отиди обаче само в църква и разкажи, нека дойдат, да осветят дома или каквото се прави в такъв случай; не се занимавай с мошеници и подобна паплач

Явно мъжа ти първо крещи, после мисли. Не говориш с него, когато се разкрещи, излизаш от стаята. Ясно постави нещата, че като се успокои, след 10 минути ще говорите и нито дума повече.
Това, разбира се, ако мъжът ти крещи в отговор на нещо - ситуация, спор.
Ако крещи от нищото, не знам има ли спасение, няма голяма надежда че се оправят такива

Това е че, първо крещи и после мисли, аз отвръщам , разбира се и става страшен скандал.

# 8
Възможно ли е мъжа ти да преживява нещо, което не ти споделя? Примерно нещо в работата/неговото семейство, което той не ти казва, за да не товари. Обаче не може сам да го преработи сам и избива...върху теб.
Появата на детето е повод и тест, а той започва да се пропуква. Това с шишето,  което описваш на мен ми прилича на много невротичен човек.
Отидете на църква и също така направете почистване на дома, както се спомена по-горе. И периодично правете.
Също и терапевт.

# 9
Възможно ли е мъжа ти да преживява нещо, което не ти споделя? Примерно нещо в работата/неговото семейство, което той не ти казва, за да не товари. Обаче не може сам да го преработи сам и избива...върху теб.
Появата на детето е повод и тест, а той започва да се пропуква. Това с шишето,  което описваш на мен ми прилича на много невротичен човек.
Отидете на църква и също така направете почистване на дома, както се спомена по-горе. И периодично правете.
Също и терапевт.

За мен той има нещо по принцип в себе си , което не може да отработи. И двамата сме на мнение, че това не е нормално и не искаме да се товарим нито ние , нито детето. Ако не стане с терапевт, и нещата продължат ,може би всеки ще поеме по пътя си сам.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 18:30 от Ani_anito

# 10
Хм, това че "попринцип" има нещо е притеснително. Просто явно сега се проявава покрай натовареността с детето. Ами в този случай психолог също, за да се разбере и обработи това.
Защото, недай боже, може да избие страшно към теб и детето, да се влоше след години. Дръж фронта и прояви търпение, дано успеете да си помогнете, защото детето не трябва да живее в такава обстановка.

# 11
Хм, това че "попринцип" има нещо е притеснително. Просто явно сега се проявава покрай натовареността с детето. Ами в този случай психолог също, за да се разбере и обработи това.
Защото, недай боже, може да избие страшно към теб и детето, да се влоше след години. Дръж фронта и прояви търпение, дано успеете да си помогнете, защото детето не трябва да живее в такава обстановка.
Не мисля че би направил нещо повече от това. Страшно много се раздава за детето и се държи изключително грижовно към него.Той е добър човек , просто нещо не може да се оправи със собствените си емоции.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 18:57 от Ani_anito

# 12
Което отново показва, че мъжът ти има някакво противоречие в себе си или нещо, с което не може да се справи. Тези гневни изблици не идват ей тъй свише.
Казваш, че той е този, който повече се съобразява и отстъпва. Казваш също, че е добър човек. Има такива хора - изглеждат стабилни, уравновесени, добри. Съгласяват се с всичко, казват на всичко “да може”, когато искат да кажат “по-скоро не”. Казват “ще видим”, защото не могат да кажат “не”. Правят всичко както се очаква от тях и в едни такива моменти на напрежение малко гърмят, защото си мислят, че те правят всичко за другите, а за тях никой нищо не прави и не иска да се съобрази с тях. На това ми прилича. Мъж, който като дете са го учили да е добър, отговорен, отзивчив, обаче реално е виждал друго в семейството си. Погледни малко там - при майка му и баща му. Може да видиш нещо.
Щом също се замисля и иска да се променят нещата мисля, че е добър знак. Подкрепям и мнението, че понякога в момент на афект у единия е много важна реакцията на другия. Поне до момента, в който той спре да се нервира така.
Успех! И с глупости и магии не се занимавай. Сама разбираш, че са просто оправдание или търсене на виновен.

# 13
Може да има и здравословен проблем, който да го кара да избухва така, проблеми с щптовидна, недостиг на нещо. Ако и лесно се уморява, това допълнително изостря нещата особено както сега сте и с малко дете. И ако и ти си претоварена психически сега, което е нормално, нещата ескалират.

# 14
Което отново показва, че мъжът ти има някакво противоречие в себе си или нещо, с което не може да се справи. Тези гневни изблици не идват ей тъй свише.
Казваш, че той е този, който повече се съобразява и отстъпва. Казваш също, че е добър човек. Има такива хора - изглеждат стабилни, уравновесени, добри. Съгласяват се с всичко, казват на всичко “да може”, когато искат да кажат “по-скоро не”. Казват “ще видим”, защото не могат да кажат “не”. Правят всичко както се очаква от тях и в едни такива моменти на напрежение малко гърмят, защото си мислят, че те правят всичко за другите, а за тях никой нищо не прави и не иска да се съобрази с тях. На това ми прилича. Мъж, който като дете са го учили да е добър, отговорен, отзивчив, обаче реално е виждал друго в семейството си. Погледни малко там - при майка му и баща му. Може да видиш нещо.
Щом също се замисля и иска да се променят нещата мисля, че е добър знак. Подкрепям и мнението, че понякога в момент на афект у единия е много важна реакцията на другия. Поне до момента, в който той спре да се нервира така.
Успех! И с глупости и магии не се занимавай. Сама разбираш, че са просто оправдание или търсене на виновен.
Много ви благодаря за коментара. Аз също усещам нещата така, както сте написали. И сега се сещам, че той това казва, колко много неща прави за мен, а аз не го ценя.

Общи условия

Активация на акаунт