Съпруг с наднормено тегло.

• 4 719
  • 169
  •   13
Отговори
# 150
Гледах някакво видео, в което обясняват как праисторическите ни предци са оцелявали през суша, студ и други условия на липса на храна с дни и седмици. Накратко, тъпчели са се, когато има храна, и са слабеели, когато е нямало. Тоест, оцелявали са дебелите, дебелите са били предпочитани за съешаване и т.н.
Това някой с наднормено тегло може да го ползва за оправдание, но в ерата на 3 основни и минимум двустепенни хранения и поне по едно междинно тъпченето няма как да е за оцеляване.

# 151

Да. И то страшно много хора го използват без да знаят, че генът е една малка част от цялата картинка.

# 152
  • Наблизо
Генът е много важен.И тъй като е храна,без която не може,не е като цигарите и алкохола ,при които се иска само воля,тъй като са само отрова.Оттам и е в пъти по-лесно да се спрат.А и няма ген за пушач.Чувала съм,че има гени,които са предпоставки за алкохолизъм,затова и такива хора не трябва да пият изобщо.Без ракия не се умира.Без храна-да.
Специално аз нямам много силни хранителни алергии и се храня балансирано и следя с докторите ми как ми се отразява при един и същи режим и калории дали свалям с или без препаратите.Еми с препаратите свалям,иначе не.И на мен правиха генетични тестове,плюс всичките ми щитовидни хормонални проблеми и на мен излязоха “гадните гени”.

За мен съпругът първо е отключил някакви силни хормонални проблеми,най-вероятно кортизолът му е стигнал небесата и оттам вече е тръгнал в спиралата.Като единствен вариант виждам да се видите с ендокринолог и да почне препаратите за обезитет.Освен бавното изпразване на стомаха,помага и за нормализиране и на другите участници в процесите и дори мозъка.
Успех.

# 153
Всъщност и за пушачи има ген Wink
Никотиновата зависимост зависи много и от гените.

Ще използвам любимата ми метафора на Робърт Хей за заредения пистолет - Генетиката на индивида зарежда оръжието, неговият характер го насочва, но събитията в живота му - детство; потенциални травми; нива на чувствителност; какви родители е имал; с какви хора е дружал - решават финално дали той ще натисне спусъка, или не.

Гените определят, те не ни осъждат. Всичко е избори.

# 154
  • Paris, France
ОК, нека апетитът да е труден за потискане, ама работещите тежък физически труд похапват над 4000 килокалории на ден без да дебелеят. Двойно на нормалните хора. Та похапването в излишък може да се компенсира със спорт в излишък. Но е много важно да се прави преди затлъстяването, защото след това е много по-трудно.
Това, за съжаление, не е вярно. Дядо ми работеше на товарна гара и там работеха и дебели кранисти и хамали. На единия даже му платиха месец в санаториум с цел отслабване и падане на кръвното. 0стана си дебел и болен и го пенсионираха. Ходили сме с него на Бузлуджа, на море. Не ядеше повече от нас.

# 155
В "Живот на кантар" различни гени, различни здравословни проблеми, различна възраст и пол, но за месеци всички се преобрази ха до неузнаваемост. Така че, начини има.

Но разбира се, човек трябва сам да го поиска или да бъде уплашен за здравето си.
Не зная друг човек, дори близък как би могъл да въздейства, освен лекар да говори сериозно с човека с проблем.

# 156
Е, той не иска да отслабва.
А тя не е длъжна да живее с такова туловище.
Днес е стабилен и работи, утре ще се срине и ще седи вкъщи и само ще плюска.
На млади години ще гледа малки деца и едно голямо прасе и то без извинение.
Има заболявания хората сами си ги причиняват и никой не им е длъжен.
Та номера в здраве и болест тук не минава.
Да го разкара. Дано поне изритването му влее малко акъл. Другото вече е опитано.

# 157
  • FRANCE
Meн би ме притеснило как влияе това и на децата. Или ще се отвратят и никога няма да ядат толкова или другата крайност, ще почнат да ядат неконтролируемо като тинейджъри, така или иначе какъв пример им дава .

# 158
О да, това също  е много важно.
Като нищо ще почнат да го имитират след време.

# 159
Бяхме във Велинград скоро. Имаше едно семейство - и бащата и майката много дебели. За детето ми стана жал, момиченце на около 10, дебело с корем и веднъж докато си вземах плодове, видях как пълни торти и баклавички в чинията. То, хайде, ако е само за почивката, всеки може да се изкуши, ама надали е само...

# 160
Бяхме във Велинград скоро. Имаше едно семейство - и бащата и майката много дебели. За детето ми стана жал, момиченце на около 10, дебело с корем и веднъж докато си вземах плодове, видях как пълни торти и баклавички в чинията. То, хайде, ако е само за почивката, всеки може да се изкуши, ама надали е само...

И после това момиче като стане голямо ще казва и ще се оправдава, че то и е ген, тя е невинна. Че цялата рода са били пълнички.
Не, това не е ген, това е среда.

# 161
Хм, като казахте "преяждам",,се замислих, че аз мога да си преброя на пръстите на едната ръка случаите, в които съм преяждала през целия си живот от 6-7 годишна възраст насам. Да, случвало се е да ми дойде в повече порцията, но да седна и да изям една тава баница или кофа сладолед -не. Аз качвам от разнообразно хранене. Такъв тип ми е лакомията Joy

# 162
Истината е, че колкото повече се яде, толкова повече ни се яде. И храната е дрога. Говоря от опит.
Не е задължително да има здравословен проблем. Той се появява после, ако не се вземат мерки.
В случая съпругът може да си е докарал проблем с това тегло.
За жалост никой не може да му помогне, освен той самият. Голям "глад" ще преживее, докато се отбива.

# 163
А животните не са така. Те не преяждат. Ако греша, поправете ме. Но не съм чула или чела такова нещо.
Ми кучетата и котките, които съм гледала даже сами си налагат фастове. Особено кучетата ми.
А ние уж големи и образовани и се тъпчем.

# 164
Повечето животни не се тъпчат, но съм виждала кучета да прежядат, повръщат и пак да ядат. Предполагам са единични случаи обаче.
Котки, зайци, други дребни - също не.
Ами хората не мислят за много неща, които всъщност засягат здравето и живота.
Както възрастните ни хора, повечето нямат никаква двигателна култура. След определена възраст рядко има такива, които активно и съзнателно се движат. Блъскат прАжено и олио, после защо това и онова станало.

Общи условия

Активация на акаунт