Съпруг с наднормено тегло.

• 14 778
  • 453
  •   1
Отговори
# 225
Слънчезара, прекаляваш.
Първо си груба с жената и дрънкаш пълни глупости как била дребнава и свидлива.
Жената е обяснила проблема, ама ти се правиш на неразбрала.
И второ тя не е длъжна да му готви здравословно.
Вече ти го обясних.
Той може да и изяде здравословното ядене, после да отвори хладилника и да си дояде с боклуци.
Тя не му е длъжна. Той трябва да се грижи за храната си. Не тя.
И ако направи здравословна пица и той изяде четворно количество как по-ягодите ще отслабне.

# 226
Слънчезара, стига си вменявала вина на жената за неговата неспособност да спре да плюска. Явно нещо лично те засягат разговорите на тема храна, но тук не е мястото да си избиваш личните комплекси.

Значи той да си прави каквото иска, а тя да чете и да се информира, и да му прави диетата?! Тя пък защото като не купи джънк, той няма да отиде да си купи сам. Не прехвърляй отговорността да мисли за неговото здраве върху нея.

# 227
Все пак, ПКК ли пуснахте за изследване, изследвахте ли също видовете холестерол, триглицериди, глюкоза, показателите на щитовидната жлеза и на черния дроб?

# 228
Не е възможно да няма отклонения според мен (но не съм лекар).

# 229
  • 🌊
А това с майката съвсем не го разбирам, зорлен да си разболяваш детето. Малко в страни от темата дали знаете читава апликация за следене на калориите ако може да е безплатна или поне не да е някакви 30-40 евро на месец, или е загубена кауза.
Модната Morphe My Fitness Pal. От всичко изпробвано те имат най-добра база за храни в България

За изследванията зависи перфектността дали се изразява в това да са в референтните стойности, защото по това и аз с инсулин на гладно 15 съм перфектна

# 230
Не е невероятно изследванията да са добри, особено ако на базови.
Например може да са добри кръвната захар и гликираният хемоглобин, но да не е изследван инсулинът.

Мой приятел, който изключително стриктно спазва хранителен режим, трябваше да смени 5-6 ендокринолози, докато му открият причината защо дебелее от въздуха.

# 231
  • Plovdiv
Каквото и да прави жената, докато сам не осъзнае нуждата да се вземе в ръце е загубена кауза. И на ресторант може да се яде здравословно, и в офиса, и навън.Често даже вечер излизаме на заведение с приятели те ядат, ние само пием по нещо, не е казано със закон, че като излезеш трябва да е за да ядеш. Но пак казвам цялото семейство трябва да е съпричастно, примерно у нас от години не ядем бял хляб, децата също не ядат у нас бял хляб, сладки неща взимам по-радко на децата. В повечето случаи взимаме неща без захар (може да не ям много сладко, но още душата ми умира за него, то бивши наркомани няма хахаха). Ядем много плодове и зеленчуци, даже едното ми дете онзи ден ме скастри, че нямало никакви плодове в нас. Не става вие да ядете вафли, дюнери, пици и шоколади, и да очаквате той да яде здравословно. Не казвам, че нямам залитания да ям и аз нездравословно, но въпроса е да е инцидентно, а не константно. Друго, което правя всяки божи ден от 3-4 години, откакто си промених живота е да се тегля сутрин, гола и на гладно. Не знам дали е психоза, но така имам контрол колко качвам/свалям според мен де.

# 232
Често хората си свикват с тялото и не им прави впечатление. Както с анорексията, колкото и да си слаб, все за себе си изглеждаш дебел. Така и за него си, си изглежда нормален, в неговите си очи. Рядко някой има реална представа за себе си. Както и като видиш някой и си кажеш, че е остарял много. Ами то и ти си остарял, ама като се гледаш всеки ден и не ти прави впечатление. Затова и обижда дебелите жени, ама не вижда себе си. Човешката психика е особена.

# 233
За изследванията зависи перфектността дали се изразява в това да са в референтните стойности, защото по това и аз с инсулин на гладно 15 съм перфектна
И на мен ми е любим израза"изследванията са перфектни" (дори и от лекар съм го чувала), а резултатите просто да са в граници.
Както Чебурашка каза - то и инсулин 15 е в граници....
Отделно и за кз ще се замисля, ако ми е 6 на гладно...

# 234
Дано наистина всичко му е наред. Че по мои наблюдения ЛЛ като пусне едни съвсем базови изследвания, мъжете са супер доволни, че били в норма. Ама това, че хъркат като дъскорезница и разни по-леки симптоми, лесно ги пренебрегват и не желаят да задълбават. И така хем ЛЛ доволен, хем мУж. А жената да си прави вятър на устата там. Ето, аз едно направление за ендокринолог не мога да изкрънкам и то във възраст, дето имам всички основания да искам да си обърна внимание. Още малко и хипохондричка ще ме изкарат. И то в един момент се оказва вярна онази приказка, дето на болната жена мъжа ѝ умрял. Тъй е, като не си обръщат внимание овреме.

# 235
  • Шоплука
Слънчезара точно така пише, както се държат зависимите - не ми брой чашките/ хапките ...ти ми сготви, ти ми донеси, ти ако не ми помогнеш .....
Няма такова нещо драга. Един зависим от храната възрастен човек, който работи и получава заплата, тайно ще започне да отделя пари, да се тъпче. Като жена му сготви супа, ще изяде цялата тенджера с два хляба и прочие.
Зависимият трябва да достигне до момента, когато иска да се справи със своята зависимост. Не искам да съм песимист, но при мъже, не съм го виждала. Повечето си свършват в гробищата.
Каква част от семейният ви бюджет отива за нуждите от храна и цигари за този мъж?
Подобни, не се интересуват от децата си даже особено, гледат те да задоволят своите страсти.
Парите - ако започнеш да засичаш харчовете му за храна, може и да го постреснат. Или развод.
Мъж, който не го интересува моето мнение и съм последна дупка на кавала в живота му - не знам какво би правил в моя, но аз съм си аз, а ти - трябва сериозно да решиш за себе си.
И как така таткото поглъща цял шоколад, децата постепенно ще привикнат на неговият тип хранене, ти също.
Обикновенно така се получава.

# 236
Аз също искам да питам авторката.
Кой каза, че са перфектни резултатите?
Вие ли така решихте или лекар ви го каза.
Аз все още чакам какви точно изследвания сте пускали и скрийншотче.

# 237
Слънчезара, ти сериозно ли изкара авторката виновна, а мъжа-клетника жертва? Думи нямам.....
Нали се сещаш, че ако автора реши да го игнорира, то той ще си намери начин да плюска - проблема остава.
Също така, ако е ерген, без жена и деца, е все тая - да мре млад, негов си проблем. Но, в случая, този "мъж" има семейство, което в малка или по-голяма степен, разчита на него. Затова, авторката е в пълното си право, да гони най-доброто - за себе си, и за ТЯХНИТЕ деца, което включва здравето/благополучието на съпруга си.
Издивявам, когато здрав/прав човек се осакати сам себе си.... Бог ти е дал здраве, което богатство МАЛЦИНА имат, и ти сам - целенасочено, го скапваш.... но неее, авторката е виновна, че й пука за бащата на децата й.... WTF

# 238
За всички, които се дразнят на Слънчезара - аз много добре я разбирам. Тя предлага някакви действия на жената, защото мъжът не иска да се размърда. Всички сме наясно, че той трябва да поиска и да вземе мерки, но като не иска, това е положението. Авторката има контрол само върху своите действия. Най-лесната алтернатива е жената да остави нещата да се развиват естествено и да се стигне до раздяла, но защо да не опита да спаси брака си все пак.

Относно изследванията, и на мен така ми се струва, че е пуснат някакъв минимален пакет. Щитовидни хормони имаше ли? Чернодробните показатели на толкова затлъстял човек също не си ги представям да са в норма.

# 239
Чернодробните може да са в норма и пак да има омазнен черен дроб - това се вижда при ехография. Тръгнат ли да НЕ са в норма чернодробните, работата е много  зле.

Общи условия

Активация на акаунт