Съпруг с наднормено тегло.

• 14 779
  • 453
  •   1
Отговори
# 255
Разбира се, че не се чувства супер. Влязъл е в защитен режим и отбива атаките.

# 256
Всеки ще се защитава при такива нон стоп мрънкания.
То това се казва няколко пъти.
После си взимаш решението как ще живееш.

# 257
Мен не ме учудва толкова, че изследванията са нормални. Той е млад и отскоро е с такова тегло. Здравословните проблеми от затлъстяването отнемат време, а не както някой се беше изказал, че след 5-10 години щяла да е вдовица авторката. И много от тях са си и генетични - аз имах висок LDL на 30 години и като бях 53 кг и се хранех основно здравословно. Не супер висок, но не и хубав. Трябва всички наситени мазнини да изключа и тогава отива в граници чак.

От друга страна един показател със сигурност не му е в мярка - ИТС, а и обиколката на талията също. Само на база на това е достатъчно да му се изпише лекарство или пък да се прати за по-задълбочени изследвания

# 258
То хората с високо кръвно си се чувстват добре години наред, дори обратно, като им падне до нормално, се чувстват зле. И аз бях като тийн 120 кг./180 см -качих ги от нормално тегло до тези за 2-3 год. И точно от проблеми, тормози - семейни социални, се успокоявах с храна. И като ми мереха кръвното беше над 160/110 .  Ама някога кой пък те е търсел и съветвал, за нещо в прохождащата демокрация с остатъците от "прекрасната" соц. здравна система. Баща ми беше с високо кръвно и наднормено тегло, почина в страшни мъки, и то с десетилетия. Аз отслабнах след тийнството при следването, казарма и оттогава държа 70 кг. Тренирам здраво кардио и силови за 45+ год. се справям с доста младежи по един стръмен участък. И още по - усърдно, след като видях каква е мъката на баща ми и че нося неговата наследственост.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 16:24 от Seiko7075

# 259
Ако е бил на лекар, не вярвам да не са му премерили кръвното

# 260
Авторке, а лекарят ви видя ли тези изследвания и какво казва за килограмите на мъжа ти?

# 261
Съмнявам се въобще да е говорено.
 С тия кила кой лекар ще му каже - екстра си.
Той е видял изследвания, не видял никъде над норма и почва да се прави на интересен.
Аз продължавам да настоявам за снимка на тези изследвания.
Много добре познавам хората как не разбират референтните стойности.
Просто защото им изнася.

# 262
Той е видял изследвания, не видял никъде над норма и почва да се прави на интересен.
Просто защото им изнася.

Може и просто да ги пусне през ИИ изследванията.

# 263
A продължава ли да качва килограми или е стигнал до някакво ниво, което задържа с настоящото количество храна?

# 264
Че Ии хубаво ще му пусне и аз съм правила този номер и си ми каза 1 по 1 какво как е. Имаше истина.
Така че вижда-недовижда кое как е с или без ИИ. Точно, че си тълкува и вижда нещата както иска и му е удобно. С това е натрил носа на мрънкащата си жена и дай да се почерпим здравата.

# 265
Просто защото им изнася.

Може и просто да ги пусне през ИИ изследванията.

Може, но дали го е направил, не можем да знаем, нали?

TheHotChili, то и тя може да му натири носа като му каже напускам те.

То и един алкохолик може да им до едно време хубави изследвания.

И аз съм имала хубави изследвания с 40 кила над нормата.
И сега се връщам назад. И осъзнавам, че не са наред и лекаря не е бил наред да ми го каже това.

# 266
Е стига де, сериозно ли ще казваме на хората да се лекуват с ИИ?

# 267
Е стига де, сериозно ли ще казваме на хората да се лекуват с ИИ?
Никой не пише това.

# 268
Въобще не ми беше идеята това, извинявам се ако е прозвучало по този начин.
Мисълта ми беше, че и ИИ да му каже нещо, лекаря ли ще е, той няма да чуе.
Да, Елора, ако този продължи с това поведение, жената е в правото си да му каже каквото трябва, да вземе децата и да не си видят очите повече.

# 269
Аз не съм изненадана от добрите резултати, дори подозирах, че така ще се случи, защото мъжът в все още млад и отскоро с наднормени кг. На работа всяка година след профилактични те прегледи се е случвало някой да сподели и да, много дебели колеги имаха хубави резултати на около 30г.А имам колежка, пази се, талия като осичка, на обяд яде домати и краставици, а като има някой рожден ден, съвсем символично си взема нещо(докато други просто се разтреперват при вида на почерпка та). И жената е с общ холестетол 8,много се тормози, какви ли не изследвания, просто организмът и е такъв.

Но въпреки това, мъжът не трябва да се осланя на хубавите резултати, а да вземе мерки, защото тези резултати с времето вече няма да са така хубави.

За съпругата-стана въпрос, че и се свидело, не зная дали е така, но защо да не и се свиди? Нормална човешка реакция. Няма как в едно семейство всеки да яде еднакво, но ако тя и децата ядат храна за Х евро, а мъжът сам 5.Х, ами за ядосване е.

За здравословно готвене, предполагам, че готви здравословно, но в момента с достъпа до всяка информация, може да се натъкнете на най-причудливи теории за "здравословно". Спирам дотук, защото ще настане Стогодишната война и ВОСР едновременно, ако се тръгне по темата здравословна храна.

Не зная кой е най-работещият вариант. Аз за себе си бих казала, че не бих спряла да говоря. Модерното разбиране, че трябва да обичаме всякак тялото си носи изключително много вреда. Освен това, мисля, че няма спор, че по-добре балансирано хранене и да не се стига до наднормени кг, отколкото после да се търсят странни ястия, като пица от тиквички (нищо против тиквичките, просто пример), само и само да си до караш вкус на пица, например.

Общи условия

Активация на акаунт