Съпруг с наднормено тегло.

• 14 770
  • 453
  •   1
Отговори
# 420
Ох, темата  е за ключ.
Авторката си би камшика.
А мъжът и не иска да отслабва.
Много тук не могат да го проумеят.
Той не иска. Инжекция също няма да приема.
Човек приема тия неща, когато иска да отслабне.
А човека иска да се тъпче. Инжекцията ще му пречи да яде.

# 421
Съгласна съм за ключа.
Той и да си бие инжекцията, това в главата му ще си стои.

# 422
Здравейте отново! Извинявам се, че не пиша, но се случиха няколко неприятни неща. Съпруга ми разбра, че съм пуснала тема и положението между нас е много лошо. Нямам представа как разбра, но и не можах да обясня, че съм го направила от добри намерения. За капак майка му малко преди той да разбере реши да помага. До колкото знам му се обадила във връзка с качените килограми и той категорично твърди, че аз съм я била накарала. Сега тя не говори с мен, а той много рядко. Ако излизе с децата илизат сами, ако аз изляза с тях, той не идва. Не съм се отказала от това да му помогна, но обмислям първо аз да отида на психолог и от там да намерим някакво решение. Резултатите не мога да снимам, на телефона му са. Истински са, защото видях данните му. Всичко беше в норма. Препрати ги на личния и той каза, че всичко е наред. Изписа му някакви витамини, който купи, но не пие. За да отговоря на един от въпросите той е висок 1,80 тежи около 140 кг. Тъпче се много и продължава, но вече със сигурност го прави нарочно. Искаше ми се тази история да е измисленена и да го правя от скука, но за жаласт е самата истина. Изглежда ми много наранен от цялата тази работа, но и аз съм.  Може би и двамата сме виновни.  Ще се опитам пак да се включа, когато мога, но не виждам смисъл, защото имаме явно да оправяваме други неща освен теглото. Благодаря ви още веднъж.

# 423
Аха, наранен бил. И се тъпче нарочно?! И му изписали витамини?! При  140 кг. Няма да свършат добре нещата. Тогава дали ще говори с жена си?Thinking

# 424
Интересно той от какво толкова се е засегнал. Ако се чувства несправедливо изложен на обсъждане - аз съм сигурна, че всички негови приятели, колеги и познати го коментират и обсъждат по същия начин, както ние тук, просто не е пред него.

Авторке, много кофти се държи с теб твоят мъж. Май е време да се съсредоточиш върху себе си. Да си помислиш и отговориш на въпросите ТИ какво искаш, ТИ от какво имаш нужда. Дано психологът ти съдейства в това направление.

Последна редакция: сб, 29 авг 2026, 18:45 от Ghibli

# 425
Е, как е разбрал за темата тук Angry

Не сте виновна с нищо, всеки е с характера си, запъне ли се ще прави напук
По - добре за момента да се оставят нещата така, щом с нищо не може да бъде положително мотивиран.
Най големия коз е, че е направил базови изследвания, няма оплаквания, чувства се добре, в осъзната млада възраст, че живота е прекрасен

# 426
Ха, много важно, че е разбрал.
Тоз е голям смешник.
Даже ти се чудя защо се напъваш.
Остави човека намира. Остави го да се съсипва, остави го да яде,негово право е. Негово право е да яде много или малко. Ако пък пуши да пуши, ако пък не иска да не пуши. Право му е и да се пропие и наркоман да стане.
Ти също имаш права. Да решиш как да си живееш живота.
Съвети се дават като се искат,помощ се дава като се иска. Той не иска. Стига си му досаждала.
Тия неща идват отвътре.
Та така. Нормално е да си му черна. Поведението ти е дразнещо. Аз те разбирам, всички тук те разбират, имали сме такива проблеми тук и всеки си пише опита.
Но дразниш.
Не си му майка. Той е голям човек. Той сам трябва да си ходи на лекар, не ти да го врънкаш.
Той сам трябва да си оправи храната.
С напъни, говорене, нищо няма да постигаш. Само го нервираш повече. И виждаш, че даже нарочно се тъпче.
Ами щото е тъп. Ниво първи клас. Съжалявам, но за такъв си се омъжила.
И на мен са ми говорили така като не съм искала и е било дразнещо. И това даже ме карало да посегна към още едно парченце вкусотийка. Щото ме нервират отстрани.
И като ми пискаха да спирам цигарите, но аз не исках, пак ми беше дразнещо. И даже ми се пушеше повече.
И те може да са прави, но аз не ги питам, не им искам мнение дали да отказвам цигари или не. Това си дойде от самосебе си. Беше мое решение. А не външно настояване.
Та така. Той е в правото да се тъпче. Ти пък си в правото да се разведеш примерно/не казвам да го правиш/, ако не искаш с прасе да живееш.
И това можеш да му кажеш.
Но може и да не  го направиш. Може да се примириш, седиш, ще търпиш, той в един момент ще се срине, ти ще гледаш две деца и дебел болен мъж.

# 427
И баща ми беше с наднормени килограми, макар не толкова (186 см до 120 кила), бивш спортист и много як мъж (гръдна обиколка 120). Но имаше корем (ама малко дупе). И майка ми му дуднеше да не яде, а той се дразнеше и лека полека станаха като куче и котка и той напук правеше неща за да я дразни.
Та, няма хляб в дудненето. Или го приемаш, или се разделяте. Докато го нападаш ще действа Третият принцип на Нютон.

# 428
Ето, няма хляб.
То и аз години съм била дебела и нищо не ми е имало.
Нито ме е боляло, нито ми е било лошо.
Е да, некомфортно, че имам тия кила, ама пък си виках какво толкова, такава съм си.
Нали се чувствам добре.
Иначе всеки иска да е слаб и аз тогава съм искала.
Няма човек, който да не иска.
Но има хора на едно ниво искат хем да ядат всичко и много, хем да са слаби.
Малко като може ли да не ходя на работа, ма да взимам 2 бона.
Като му опре ножа до кокала може да се стегне.
Повечето го правят.
Но има хора и тогава не го правят. Просто искат от чичо доктор хапченце и си продължават.
Аз назад писах за моя роднина как постъпи.
Говорила е, но не като тебе много. Накрая видя, че това е негова работа, но си му каза, че тя така не може да живее и най-добре да се разделят. Ама и при него вече изследванията не бяха ок. Абе само кока колата му беше 4 литра на ден, да не говорим за храната.
Не е много правилен подхода, леко изглежда като изнудване, но тя не го е направила с цел манипулация.
Тя си счита, че също има право да избира дали да живее с мъж, който съзнателно се разболява.

# 429
Чувства се засегнат, защото все едно си му развяла личните срамотии пред непознати. Много мъже като са кофти и разберат, че жената е споделила за това, побесняват. Защото това им пука балона на илюзията, че нещата са уж наред и няма защо да се притесняват или ядосват.
Разликата обаче е, че тук сме добронамерени, а зад гърба му сигурно е мазало. Но той няма да си го признае.

# 430
  • София
А ти с какво си виновна, че да ходиш ТИ на психолог? Струва ми се, че той яко те манипулира. Сега те наказва ли и нарочно се тъпче? Честно казано, поведението му към теб е още по-отблъскващо от килограмите му, които са ужасно много.

# 431
Искам да се обзаложа.
Ако тя си тръгне, той ще ореве орталъка, че го е оставила защото е дебел. А не заради гадния му характер.
И ще я изкара лошата. Класика.

# 432
Психологът ще ѝ помогне в това тя да си изясни отношението, което има към съпруга си и защо тъпченето му я дразни.
По финансови причини? Прекалено много занимание около неговата храна? Наченки на непоносимост?
Засега бих предложила да ограничи хранителната грижа около себе си и децата. И да не хуква да му се извинява и да пуска мостове. Не говори с нея? Ми, да не му говори и тя. Ако тръгне да я напада словесно, да му обясни, че както той не харесва дебели жени, така и тя има право да не го харесва дебел. И както тя се грижи за себе си за да му се харесва, редно би било и той да направи поне опит в това отношение. Не говорим за болен човек, все пак.

# 433
Явно въпросния мъж не е в работна среда, където колективно се правят прегледи и изследвания годишно.
Мъжете/колеги след такива профилактични още на място си коментират заключения и мнения, преди това се попълват въпросници.
Някои се стряскат сериозно от нормално отклонение на ехограф или забележка за килограми и съотношение възраст и норми.
Личния няма какво да помогне от разстояние по вайбър

Нищо няма да стане ако си тръгне,няма да се събере да отслабва, ще е виновна, зависи от  отношенията им, в повечето случаи връчват децата на жената и си свиркат по кафета

# 434
Чувства се засегнат, защото все едно си му развяла личните срамотии пред непознати. Много мъже като са кофти и разберат, че жената е споделила за това, побесняват. Защото това им пука балона на илюзията, че нещата са уж наред и няма защо да се притесняват или ядосват.
Разликата обаче е, че тук сме добронамерени, а зад гърба му сигурно е мазало. Но той няма да си го признае.

Няма лични данни, няма снимки, анонимен е форума.
Не е кой знае каква срамотия това. Че то огромен % от населението лежи на тия срамотии.

Аз не разбрах защо и майката се е фръцнала обидена на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт