Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 738
  • 807
  •   1
Отговори
# 690
Именно това си мисля и аз. От друга страна, не виждам проблем и в това да даде възможност на Бангаранга да си "изживее напълно живота" вместо да пуска следваща песен веднага след Евровизия. А си мисля и друго - че идеята е да пусне и цял албум в сравнително близко бъдеще.

# 691
  • Бургас
Cloudet, не твърдя че се заяждаш с мен. Просто отговарям на поста ти. Фънки не го харесвам хич. Направо си ме дразни. Но и не мога да отрека фактите. Разбира се, че не го е правил от доброта, това няма какво да се коментира. Можело е и друг да кани и организира такива концерти, но ей на, не щяха. Изключвам един кмет на Каварна, който правеше страхотни фестивали.
То не е само да поканиш някого, сериозна работа и организация е да отговориш на изискванията на изпълнителя, за да се съгласи да дойде. Но както и да е, темата не е за Фънки, дори не знам защо беше намесен.

Araselia, не знам за каква цензура говорите, ако визирате мен. Дискутираме си тук.

За Вирджиния рекърдс и конкретно за Саня не съм чувала нищо хубаво. Повечето им изпълнители потъват в забвение с посредствена музика. А са талантливи, с потенциал. Явно имат много ограничаващи договори. Помня навремето Невена Цонева май се съди с тях.
Не помня нито един победител в X Factor или финалист да е направил кариера. А бяха многообещаващи артисти, с талант и харизма. Взима ги Вирджиния рекърдс и ги превръща в кабаретни певци, по участия и вечеринки, частни партита и т.н. и след някоя година евентуааааално някоя смотана песен, която не показва и 1/10 от възможностите на изпълнителя.
Не знам защо няма кой /или не искат/ да пише хубави песни на тия талантливи хора. Аз много гледах музикални формати и направо съм потресена как хора с огромен талант, невероятни гласови възможности и обещаващо бъдеще биват употребени и вкарани в някаква блудкава масовка. А не малко от тях имат потенциал за световни звезди, стига някой да им пише хубава музика и текстове.

# 692
Фънки е мега прост, нетактичен, неугледен и мнението му не ми е никакъв критерий... Държат го единствено, заради това, че се прави на шут, че е директен и че обижда. С простотиите си качва рейтинга. След като си е позволявал да обижда Лили Иванова и още куп популярни певци, да̀ли доста на българската музика (само защото той мрази "естрада"), говори предостатъчно за него.  Един път чуx подигравки от него по адрес на Кичка Бодурова. А да сравним какво е постигнала тя в този живот (по целия свят) и какво е постигнал Фънки?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 11:17 от diziler

# 693
Фънки въобще не е никакъв критерии, ной се подиграва на Лили Иванова, а жената е 60 години на сцената и пълни залите и заслужава уважение за това.
Той коментираше, че Дара като я гледал и забравял да я слуша.Коментар на разгонен чичка.

# 694
Спомних си Фънки като каза на един участник "Ти моето момче, не само си дебел, но и не можеш да пееш".   А той като че ли е фиданка.
Простак.

# 695
  • София
Що не си направите една отделна тема за Фънки и да освободите тази за Евровизия?

# 696
Полша потвърди участието си за ЕSC 2027
https://www.eska.pl/rozrywka/gwiazdy/tylko-u-nas-polska-przygoto … 3T-9sWV-GvKX.html
https://eurovoix.com/2026/08/27/poland-eurovision-2027-participation-confirmed/
Спомних си Фънки като каза на един участник "Ти моето момче, не само си дебел, но и не можеш да пееш".   А той като че ли е фиданка.
Простак.
Докато другите (които той обижда публично) са гастролирали из целия свят и имат милиони продадени албуми, той няма никаква кариера и е просто на заплата при Xaлваджиян, във всяко музикално риалити да се прави на циркаджия, да си пуска саркастичните "шеги", които всъщност са обиди.  Това се кльопа от тв аудиторията, а в тези в залата се смеят и ръкопляскат след всяка такава изцепка.
Мнението му не ми е миродавно, така че ми е през крачола какво мисли за Евровизия.

# 697
  • Glasgow
Според мен е по сценарий, някой да е Саймън Коуел и да е по груб и саркастичен.

# 698
  • София
Около раздялата на Дара със Саня ще има още коментари. Кой крив - кой прав... вероятно отговорът ще остане в кристалното кълбо.
Но Рут Колева вече задава "византийски въпроси" (буквално, визирайки приноса на Кокотос)

https://www.bgdnes.bg/shou/article/23490430

# 699
И Албания потвърди участие. През декември имат вътрешен конкурс Wink
https://rtsh.al/apliko-fest65/

p.s. А ТемеРут Колева да не я коментираме изобщо... вечно недоволна, вечно бунтар, все ощетена. А иначе е агресивна колкото си иска. Все сме я виждали в "Къртицата".

# 700
Има последни надежди за завръщане на Нидерландия на Евровизия - медийният конгломерат Talpa е предложил съдействие на националния оператор NPO, у когото в момента е топката да вземе решението. Даже Нова ТВ са го оповестили навреме и без сензационни заглавия, да не повярва човек.

# 701
# 702
Това е от Редит и мисля, че е интересно относно разходите по тазгодишното участие на Чехия, като имам спомен, че нарочно не са промотирали песента, затова и разходите по това перо са толкова ниски.

Цитат
Чешката телевизия (ČT), телевизионният оператор, който стои зад участието на Чехия, разкри по-голямата част от разходите, свързани с участието на страната през 2026 г., въз основа на искане за предоставяне на информация съгласно Закон № 106/1999 Sb. за свободния достъп до информация.

ČT разкри следните финансови разходи:

* Подготвителна работа по проекта (EN 2025) = приблизително 18 580,04 евро
* Международен транспорт = приблизително 22 797,04 евро
* Сценично представяне и техническа продукция = приблизително 93 634,21 евро
* Костюми, грим и подготовка на изпълнителите = приблизително 4 048,58 евро
* Промоционални и маркетингови дейности = приблизително 4 291,50 евро
* Пътуване и настаняване на делегацията на Чешката телевизия и изпълнителите = приблизително 50 812,19 евро
* Разходи за персонал/възнаграждения на ангажираните служители и външни сътрудници = приблизително 41 317,81 евро

Било е отправено и запитване относно общите разходи, както и конкретните разходи, свързани с таксата за участие и телевизионните права за излъчване, но ČT е отказала да предостави тази информация.

В документа се споменава и решение относно Евровизия 2027. Към момента участието на Чехия се разглежда в рамките на предварителните програмни планове и бюджетното планиране на Чешката телевизия. Очаква се окончателното решение дали Чехия ще участва в Евровизия 2027 да бъде взето през октомври 2026 г.
Общият размер на посочените разходи възлиза на приблизително 235 481,37 евро.

Пак видяно в Редит, но с потвърден източник, Австралия са потвърдили участие в Бургас 2027 Open Mouth

Аз си мислех, че планират да прехвърлят на Евровизия Азия?
От сега залагам, че Австралия и Канада ще си разменят по 12 точки Joy

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 20:01 от Aether-

# 703
235 бона и накрая заби камерата и не им дадоха да повторят Sad

# 704
Унгария може да се завърне в конкурса за песен на Евровизия през 2027 г., като унгарският онлайн вестник 24.hu съобщава, че е постигнато споразумение между Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и временното ръководство на новопреструктурирания обществен радио- и телевизионен оператор на страната, MRTV.

Съгласно споразумението, MRTV ще получи значително намаление на таксата си за участие и удължаване на крайния срок за кандидатстване, като Унгария вече може да подаде своята кандидатура до 7 декември 2026 г.

Потенциалното завръщане е резултат от коментари по-рано тази година от новоизбрания министър-председател на Унгария Петер Мадяр, който заяви, че не вижда причина страната да не участва.

Общи условия

Активация на акаунт