Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 1 629
  • 78
  •   17
Отговори
# 60
Базел е голям колкото Бургас - щом те се справиха, и Бургас ще се справи (даже няма да споменавам София - много по-малки градове са домакинствали).
Няма значение колко е малък. До Базел има немалко полети, за разлика от Бургас. Аз съм ходил в Базел няколко пъти. Близо е и до Цюрих, и до Берн, и до Фрайбург (Германия). Демек... добра свързаност!

Мен не трябва да ме убеждаваш, че това е изключително глупаво и недомислено решение, diziler Simple Smile

Резултатът е ясен, няма какво да направим и просто се надявам да може да си говорим скоро за Евровизия, отвъд леглова база и транспорт. Има и други новини, освен Бургас.. но предполагам, ще изчакам малко.

# 61
  • София
Да, вече има нови информации за залата и какво предстои около нея. Допълних предишния си пост, повтарям - залата си е ОК.

Появи се още един коментатор, който ЗНАЕ, да не го пропуснете (и не търсете никаква политика в думите му)
Слави Трифонов:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/23390336

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 18:41 от EmBrother

# 62
и масово всички емигрират или към Пловдив, или към София. Ако положението там беше толкова розово, дали градът щеше да е под 200 000 души? (И то официална статистика, колко е реалният им брой, не се знае).
София е столицата и има защо да бъде така, колкото и на някои да не им харесва този факт.

Аман от повторения "столицата".   Сякаш е магическа дума за певчески концерти.
Положението в провинцията не е розово от гледна точка намиране на работа и след това ниво на заплатата.
Но гостите на евровизия не идват нито да си търсят работа, нито по-висока заплата!

# 63
  • Варна
А защо да не кацнеш директно в Бургас?
Никакъв, предполагам. Туроператорските фирми ще се светнат да продават пакет  - чартър, настаняване , шатъли до Бургас. Давам им безплатна идея.

# 64
Получавам някакво дежавю. Целият хейт, който се изля върху Дара, сега се лее върху Бургас (и неговите трудови хора Simple Smile ).
Искрено се надявам Бургас да повтори успеха на Дара и да затвори устите на хейтърите. И да започнат да се леят пак едни хвалби, една национална гордост... Laughing
Не ме интересува защо Бургас и как точно. Фактът е факт. Най-големият проблем няма да е самата организация, независимо къде се провежда конкурсът, колкото преодоляването на негативизма и лошия ПР (дано да няма и пряко саботиране). Вярвам, че можем да се справим с това предизвикателство като държава домакин, също и че организаторите от българска страна, както и жителите на Бургас, ще се представят достойно.
Вярвам също, че скоро всички тези емоции ще прегорят и хората ще се върнат към нормалните си летни забавления. Всяко чудо за 3 дни.

# 65
https://bg-mam.ma/p/1902793/51443000
Е, щом ползваш АИ за аргумент, няма смисъл да се обсъжда с теб повече. Simple Smile

# 66
Кметът и екипът му ще се справят.https://www.flagman.bg/article/387812

# 67
и масово всички емигрират или към Пловдив, или към София. Ако положението там беше толкова розово, дали градът щеше да е под 200 000 души? (И то официална статистика, колко е реалният им брой, не се знае).
София е столицата и има защо да бъде така, колкото и на някои да не им харесва този факт.

Аман от повторения "столицата".   Сякаш е магическа дума за певчески концерти.
Положението в провинцията не е розово от гледна точка намиране на работа и след това ниво на заплатата.
Но гостите на евровизия не идват нито да си търсят работа, нито по-висока заплата!

Аман и от невникване в написаното. Логично е столицата на една държава да е най-представителната - там са нейните официални институции, емблематични сгради, музеи. В България такива градове са още Пловдив и Велико Търново. В Търново няма сграда, която да е с достатъчен капацитет за такова събитие, а в Пловдив няма уреден градски транспорт. Затова най-логично беше да е в София. След Освобождението това е градът, в който се случва официалният културен, политически и социален живот на България (и Пловдив, до 1885 г.). Пак да попитам - какво ще видят в Бургас? Не че и там няма забележителности, има, но са в пъти по-малко от тези в София. Градът е отдалечен от столицата, пътищата знаем всички какви са, едва ли ще се разчита на пътуване с БДЖ толкова часове. Но пък иначе вкупом средностатистическият българин почна да се радва, че видиш ли, София изпадна от състезанието и друг град победи. За протокола - не съм от София, там съм учила, но родом съм от провинцията. И не, нямам негативно отношение към провинциалните градове, горда съм с произхода си. Просто от години насам прави впечатление, че Бургас е много лансиран град. Доколко е основателно - под въпрос. Ако се зачетете в социалните мрежи, доста бургазлии казват, че нещата хич не са розови, както се представят.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 18:58 от ღ Andrea ღ

# 68
  • София
Едно свястно предложение от някой, дето ходи по телевизиите поне. Дали ще го чуят:
Кристиян Шкварек предложи двата града да публикуват проектите, с които са кандидатствали, за да може обществото само да прецени дали изборът е бил обоснован. „Аз отправям призив към двамата кметове - към Димитър Николов и към Васил Терзиев, да извадят и да публикуват заданията и проектите, които те подготвиха последните два месеца и които предложиха на тази международна комисия“, заяви той. По думите му това би било най-прекият начин да се сложи край на спекулациите.
Но основният рефрен не се е променил:
„Никой не разбра защо Бургас беше предпочетен. И всъщност това е един от големите проблеми“, посочи от своя страна комуникационният експерт Георги Куртев. Той подчерта, че няма нищо против морския град да бъде домакин на конкурса. Но според него проблемът е в липсата на достатъчно информация за начина, по който е взето решението. "Фактът, че водим разговор по въпроса, показва, че има нещо, което е недоизказано", изтъкна той.

(от инфопотока след 17:30 ч.)

Любопитка: Бургаските ученици ще "намажат".
Бургас може да обяви неучебни дни по време на „Евровизия 2027“, като Общината ще започне разговори с Министерството на образованието и науката за организацията около трите големи концертни вечери през май.
Това съобщи заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов. По думите му мащабът на конкурса ще изисква извънредна координация не само около самата „Арена Бургас“, а и в целия град.
„По линия на неучебните дни сигурно ще влезем в една извънредна обстановка в периода на провеждане на Евровизия“, каза Ненов.

# 69
Подпитах чат Chat GPT за броя стаи в 4 и 5 звездните хотели само в Бургас и то ми наброи към 570. Конкретно и само за делегациите. Не легла, защото обикновено при такива бизнес пътувания не е удачно да сложиш хед ъф делегейшън да е на съседното легло в същата стая с изпълнителя или хед ъф прес примерно. Дано им стигнат.
Е ,вие при толкова много хотелски комплекси по южното в случая черноморието и непрекъснатия проблем с пренаселване и презастрояване,да питате  Chat Gpt  и да повярвате,че има само 570 стаи..... малко е несериозно...

# 70
Вече става много банално. Ми избрали са Бургас заради розовите фламинга.(знам, че не се пише така) В София има ли? Няма.

# 71
Понеже се правят паралели с хейта към Бангаранга и Дара ,аз нямах никакъв проблем от първото чуване ,хареса ми песента, и макар да не съм вярвала,че ще спечели ,бях 100%сигурна, че това е правилния избор, и на изпълнител и на песен. Но сега с Бургас съм точно обратното ,и акъла ми не го побира защо си усложняваме сами живота, защо трябва да е по трудния начин ,когато има по-лесен.
И докато сред българите има все пак доволни и оптимисти, при чужденците не виждам такива, или мълчат,или се вайкат и ядосват, че са имали надежди да дойдат в София на Евровизия, а сега се чудят как да стане ,и изобщо заслужава ли си да рискуват когато нищо не е уредено.

Естествено,че ще се кротнат нещата, върлите фенове няма да се откажат ,за другите не знам, добрата новина е,че ще има билети и местата ще стигнат. И това ще мине някак си ,ако не се случи нещо извънредно. Но аз лично изгубих ентусиазъм.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 20:08 от araselia

# 72
То раздвоението е даже разчетворение, защото има доволни софиянци и недоволни БургазлиЙ  Wink

# 73
  • Варна
Аман и от невникване в написаното. Логично е столицата на една държава да е най-представителната - там са нейните официални институции, емблематични сгради, музеи. В България такива градове са още Пловдив и Велико Търново. В Търново няма сграда, която да е с достатъчен капацитет за такова събитие, а в Пловдив няма уреден градски транспорт. Затова най-логично беше да е в София. След Освобождението това е градът, в който се случва официалният културен, политически и социален живот на България (и Пловдив, до 1885 г.). Пак да попитам - какво ще видят в Бургас?
Скрит текст:
Не че и там няма забележителности, има, но са в пъти по-малко от тези в София. Градът е отдалечен от столицата, пътищата знаем всички какви са, едва ли ще се разчита на пътуване с БДЖ толкова часове. Но пък иначе вкупом средностатистическият българин почна да се радва, че видиш ли, София изпадна от състезанието и друг град победи. За протокола - не съм от София, там съм учила, но родом съм от провинцията. И не, нямам негативно отношение към провинциалните градове, горда съм с произхода си. Просто от години насам прави впечатление, че Бургас е много лансиран град. Доколко е основателно - под въпрос. Ако се зачетете в социалните мрежи, доста бургазлии казват, че нещата хич не са розови, както се представят.
Съвсем са се самозабравили в балона.
И това го намирате за редно ли?

# 74
Място за дискусия има дали Бургас или Варна е най-подходящ за Евровизия,а не София...?

Общи условия

Активация на акаунт