Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 724
  • 807
  •   1
Отговори
# 765
Англоговорящи лесно се намират. Мария Бакалова в началото на кариерата си като водеща може да е била дървена, но сега вече е натрупала опит. Аз чух положителни отзиви за нея на концерта на БГ Радио тази година.
Мисля, френскоговорящият водещ повече затруднение ще създаде. Кой от нашите знае френски?

# 766
  • Варна
Мисля, френскоговорящият водещ повече затруднение ще създаде. Кой от нашите знае френски?
Любомир Ковачев, Михаил Билалов, Кристиян Костов.

# 767
Англоговорящи лесно се намират. Мария Бакалова в началото на кариерата си като водеща може да е била дървена, но сега вече е натрупала опит. Аз чух положителни отзиви за нея на концерта на БГ Радио тази година.
Не е точно така. Примерно Дара се справя отлично на интервюта, но няма добър акцент и няма да е добър водещ. Иначе за разговорно всеки под 40 го говори, над 40 - всеки втори водещ/актьор/певец.
Между другото не знам защо толкова се държи на френския. Буквално са три фрази, можеш да ги научиш с идеален акцент и да водиш успешно, без да владееш езика.

# 768
Тя живее и работи в САЩ,(Лос Анджелис). Обратния пример – никога американците дори не биха си помислили да извикат американец живеещ и работещ в България/Европа,да им води шоу! 

На пръв поглед да - нерде Ямбол, нерде Стамбул.  Joy
Но ако трябваше въпросният американец да води шоуто на български????

# 769
Говоря за хора, които са водещи и имат стабилен опит като такива. Акцентът се оправя и си има и уроци за това. Дара не е водещ, това не е нейното поприще и аз не я включвам в личните си размисли за подходящ водещ, както и не включвам и тези други наши бивши представители, които също не са водещи и не мисля, че трябва да са те само защото са ни представяли някога и знаят английски/френски. Освен Поли и Орлин, които наистина са се занимавали с водене на живо и имат опит. Не че искам да са те де...

На Михаил Билалов му липсва младежкото излъчване, което за мен е важно за шоу като Евровизия. Део например вече е петдесетгодишен, но все още го има. Той май и работи в БНТ?

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 19:33 от BronzeIce

# 770
Забелязахте ли, че на тази Евровизия само говорителката от Франция се включи да обяви техните точки изцяло на френски? Сигурно заради това е толкова важен френският език...😅

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 00:03 от dolce miele

# 771
Говоря за хора, които са водещи и имат стабилен опит като такива. Акцентът се оправя и си има и уроци за това. Дара не е водещ, това не е нейното поприще и аз не я включвам в личните си размисли за подходящ водещ, както и не включвам и тези други наши бивши представители, които също не са водещи и не мисля, че трябва да са те само защото са ни представяли някога и знаят английски/френски. Освен Поли и Орлин, които наистина са се занимавали с водене на живо и имат опит. Не че искам да са те де...

На Михаил Билалов му липсва младежкото излъчване, което за мен е важно за шоу като Евровизия. Део например вече е петдесетгодишен, но все още го има. Той май и работи в БНТ?
Дадох Дара само като пример за добро владеене на английски, но лош акцент. Не съм слушала много от водещите как говорят на английски, затова не давам конкретни примери. Защитавам си просто тезата, че по-добре човек с отличен английски (най-вече живял в англоговоряща държава), отколкото такъв с много опит във водене на живо.
Не съм гледала Бакалова никога, даже не съм сигурна и дали я харесвам, просто отговаря на този мой критерий.

# 772
Може би ще си навлека хейт тук, но Дара не говори английски добре. Мисля, че в интервюто за арменската телевизия казва, че като се е явявала на кастинга за X Factor ѝ се е наложило да зубри песните.. едва след като започва работа с Вирджиния започва да учи езика по-сериозно, но ѝ личи, че го е учила с практика, а не е залягала над учебниците. Прави доста грешки, но това няма значение и няма да я спре.

Отделно според мен от Евровизия насам е поизгладила доста неща. За мен акцента не е никакъв проблем - аз дори не го отрязавам. Фелисия от Швеция има много по-тежък шведски акцент, който също на никой не пречи. На мен лично американското маниерничене, докато говори на английски, не ми харесва, но.. въпрос на стил на изразяване Simple Smile

# 773
не знам защо толкова се държи на френския. Буквално са три фрази, можеш да ги научиш с идеален акцент и да водиш успешно, без да владееш езика.
То идва от едно време, в първите десетилетия. Като са участвали по 7-10 държави и половината са френскоезични: Франция, Белгия, Люксембург, Швейцария, Монако. След 90-те остана само казването на френски на 8, 10 и 12 точки при всеки телемост. Сега е само това с 12-те точки (дузе поа̀н) и 1-2 реплики на откриването.
Той май и работи в БНТ?
Не, разбира се.

# 774
не знам защо толкова се държи на френския. Буквално са три фрази, можеш да ги научиш с идеален акцент и да водиш успешно, без да владееш езика.
То идва от едно време, в първите десетилетия. Като са участвали по 7-10 държави и половината са френскоезични: Франция, Белгия, Люксембург, Швейцария, Монако. След 90-те остана само казването на френски на 8, 10 и 12 точки при всеки телемост. Сега е само това с 12-те точки (дузе поа̀н) и 1-2 реплики на откриването.
На мен ми е ясен произходът на правилото, мисълта ми е защо изискването е един от водещите да е fluent in French като се произнасят само няколко реплики.
Но то имаше изискване и за минимум 1000 души пресцентър, а в България ще е с 300.

# 775
Е да... Ама при телемостовете има такива, които говорят изцяло на френски и едва ли не трябва да се проведе диалог с тяx на френски.   През 1980 беше единственото участие на Мароко, там като включиxa гласуването (по телефона) пак беше на френски Wink Има го в тубата.
Филмът в който участва Бакалова беше пълен с антитръмп пропаганда...
Не знаеx това...

# 776
  • SF
Водещите имат няколко написани реплики. Не са чак пък толкова запомнящи се за дирижирането на спектакъла. Ако им се налага д правят импровизации, са много редки, леки и незначителни.
И Бакалова, и всяка друга ще се справят.
Хубаво е да се говорят езици - прави добро впечатление и помага.
3 реплики на френски да са, да се произнесат добре и на място. А и щом това е изискването, защо да не го спазим. Франкофонска нация сме (бяхме). Айде да не е чак пък толкова трудно да се намери хубава модерна водеща, която да говори френски. Не е бъкано с френски реплики. Чувала съм водещи, които са поздравявали с "Добър вечер, България!" - ами симпатично е!

# 777
Бакалова е скучна и с говорен дефект. Като водеща е мега зле.

Алекс Богданска ми се вписва идеално - красива, усмихната, работила е за големи брандове като модел в чужбина (вероятно е с добър английски), умее да импровизира и е с невероятна харизма. Има опит и като водеща в Big brother и Гласът на България и се справя чудесно.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2026, 11:01 от Berika

# 778
Абсолютно против съм  тунинговани кухи лейки като Богданска да ни представят пред света. За Биг Брадър ,Капки и подобни простотии може, там и е мястото. Но на най-големия песенен конкурс в света -не.

Да, интелигентни,талантливи и световно признати българи са скучни явно 🤡

# 779
  • София
Така и не разбрах защо не се одобрява тук Поли Генова?

Общи условия

Активация на акаунт