Какво да правя ако тестът за бременност е положителен?

• 318
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, извинявам се ако вече има подобни теми, това е моят първи пост тук.

Ситуацията ми е следната: на 11 юли беше моят последен МЦ, овулацията ми дойде доста късно - на 5 август (потвърдено от АГ), тогава с мъжа ми започнахме и с опитите. Седмица по-късно бях на кръвни изследвания за някои хормони и прогестеронът ми беше 74.3nmol, което е доста над нормата за лутеална фаза и съвпада с прозореца за първи триместър, което породи много голяма надежда у мен. Според овуалцията МЦ трябва да ми дойде към 19 август, но съм изключително нетърпелива да разбера дали се е получило и едва стискам зъби да не си направя тест още сега. Предполагам е рано за уринен? Каква е процедурата ако резултатът се окаже положителен? Трябва ли лекарят, който ще проследява бременността ми да е в болницата, в която възнамерявам да раждам? Кога да отида на преглед за първи път? Вие как процедирахте, след като видяхте двете чертички на теста, ще се радвам да знам ☺️

# 1
Резултатът от 74.3 nmol/l е чудесен, но той потвърждава само едно нещо,успешна овулация. Седмица след овулацията прогестероновите нива достигат своя пик при всеки нормален овулаторен цикъл, независимо дали яйцеклетката е оплодена. На този етап жълтото тяло работи на пълни обороти и подготвя лигавицата, но това не е доказателство за бременност. За реален отговор дали се е получило, трябва да изчакаш по-сигурен знак ,закъснение на цикъла и положителен ЧХГ тест.

# 2
  • 2860 км северно от Екватора
Каква е процедурата ако резултатът се окаже положителен? Трябва ли лекарят, който ще проследява бременността ми да е в болницата, в която възнамерявам да раждам? Кога да отида на преглед за първи път? Вие как процедирахте, след като видяхте двете чертички на теста, ще се радвам да знам ☺️
Мисля че е доста рано, поне 4-5 дни още трябва да изчакаш за тестове.

На 20-ти август можеш да си писнеш крувен тест за бременност, той е най точен. След това отиваш при личния лекар, те знаят какво направление да пуснат.
Имай предвид, че бременна се водиш мисля след 12 гестационна седмица. Не в деня на теста.
Можеш да се следиш при който си решиш, да родиш при друг, като цяло избора е твой.

Успех

Общи условия

Активация на акаунт