Термин септември 2026 - 4

• 8 237
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
Вас в деветия месец колко често ви викат на преглед и на тонове?

Иначе за пъпната връв и аз съм чувала, че на много бебетата се получава и ме е проблем и за естествено раждане. Но само съм чувала, не е от личен опит.

Веднъж седмично от 36-та нататък. Ако се преносва, май е всеки ден след термин.

# 46
Три седмици подред съм във вторник на преглед от края на 8-ми месец до раждането. На четвъртата седмица - секцио в 38-ма седмица. Joy Момичета, буквално след 2 седмици раждам, а е сякаш ще ходя на концерт. С каката си мислих, че защото съм на 22 няма никакъв страх, дори около мен хората ме бяха обявили за ненормална. Вечерта преди операцията се наспах като бебе. Сега обаче вече съм на 30 и явно не е от възрастта .. Joy много ми е спокойно, искам да минава просто защото ми е тежко вече, но страх не усещам. Може би е от доктора, имам му страхотно доверие. Таткото за сметка на това е все едно него ще режат, вика как ще чакаме с каката, то тя ще трябва мен да гледа вместо обратното хахах

Иначе за пъпната връв и аз съм чувала, че на много бебетата се получава и ме е проблем и за естествено раждане. Но само съм чувала, не е от личен опит.

# 47

Макар че съм в 34 все още вчера след прегледа ме вика всяка седмица за тонове и ехо

# 48
Всяка седмица, още от 32-ра

# 49
От 34 гс всяка седмица имам тонове. Ехо последно имах на ФМ, което беше 32 гс.
Утре са последните ми тонове и доколкото разбрах ще има и ехо, за да измерим господина колко е пораснал Simple Smile

# 50
Някоя от вас има ли разширени вени от бременността? Последните седмици ми се появи една, която стига до интимните части. Според доктора няма нужда от притеснения, но знам ли...
Аз съм в 34+6 и бебчо днес го измериха 2700гр, малко по-голям отколкото трябва, отговаря на 35+5. Казаха ми, че трябва да се индуцира раждането между 38 и 39гс заради ГД

# 51
Аз съм на тонове всяка седмица вече от 31 насам. Иначе вчера прегледа и бебето, а миналата седмица бях само да ми пуска микробиология след тоновете, защото имам засилен секрет и за щастие се оказа чист, но с редуцирани лактобацили.
А65335 - Ами аз имам разширени вени още от преди първата бременност и спукани капиляри по краката, ама нито лекарите са ми казали нещо, нито съм била на съдов хирург. 🫣 Първото ми раждане беше естествено и след него сякаш имам и новопоявили се, но така и не си обърнах внимание да отида на лекар. Ако ще си по-спокойна, посети лекар.

# 52
На тонове бях през седмица от 32-та, а от 36-та всяка седмица, май си е индивидуално спрямо лекар и болница

# 53
Мен ме викат в 34-та г.с. на тонове и ехограф. В 32 г.с бях само на ехограф. Не ми е казал през колко време ще ги правим.

# 54
Аз имам от бременността - иди да те види съдов или ангиолог, бях писала в предните теми, имаше и още една девойка, която беше писала - при мен изписаха, за всеки случай, чорап с компресия, раждане с него + прием на Флебодия и Натаспин, а след раждането, по протокол на болницата се слага профилактично Фраксипарин. След това, до някаква степен се прибират, но не на 100%, в зависимост от това, може да се изпише някаква терапия (може и нищо да не се наложи) или да си ги махнеш.

# 55
Аз бях в 31ва последно на преглед и тонове, следващия преглед + тонове са ми чак в 35та. Не знам какво ще ми каже за деветия месец, но при всички положения ще ходя някъде допълнително, ако трябва, всяка седмица за тонове. Аз попитах кой колко често ходи, за да си сверя часовника, тъй като ми е първа бременност и не знам кое е нормално.

# 56
Аз първите тонове ги правих миналата седмица точно в 35гс и получих указания да ги правя вече всяка седмица до края Simple Smile

# 57
При мен са от 36 г.с. по веднъж. В момента съм в 37 г.с. и съм ходила два пъти. На последните ми казаха, че се наблюдава маточна активност и леко се стресирах, че раждането наближава 😁

# 58
А някой ходи ли на тонове на частно? Каква е цената, имате ли идея?

# 59
А някой ходи ли на тонове на частно? Каква е цената, имате ли идея?

Във Велико Търново са 15€

Общи условия

Активация на акаунт