Термин септември 2026 - 4

• 8 527
  • 312
  •   4
Отговори
# 75
Аз съм с нагласа и с надежда за нормално раждане. За сега и следящата Аг и тази при която ще раждам са на мнение, че няма медицински предпоставки за секцио, но нищо не се знае до края. Иначе си ме тресе сериозен страх понеже ми е за първи път и изобщо не знам какво да очаквам.

# 76
Аз си чакам тихо и кротко 38-39 седмица, даже и дата съм си харесала.
Хич не съм активна вече и дори не смея да излизам сама. Та не знам кое е по-добре - да ти е далечно или само да седиш вкъщи и да чакаш (може да е утре, може да е и след месец).
Определено съм с позитивна нагласа - само да стигна до болницата и там вече лекарите знаят какво да правят.

И с предната бременност бях така, сигурно даже го имам и писано тук във форума. Joy
А нито план имах тогава, нито бяхме говорили за упойка с АГто (усетих се да питам чак след 5см, та е ясно дали ми сложиха Grinning ), нямах представа какво е контракция и дори се чудех какво да го правя това бебе като го извадиха и ми го дадоха. Joy

# 77
Аз съм с нагласа и с надежда за нормално раждане. За сега и следящата Аг и тази при която ще раждам са на мнение, че няма медицински предпоставки за секцио, но нищо не се знае до края. Иначе си ме тресе сериозен страх понеже ми е за първи път и изобщо не знам какво да очаквам.

Тези дето ще сме с второ/трето сигурна съм ни тресе същия страх именно защото знаем какво ни чака.

Но от раждане, до раждане няма общо така,че просто си слушаме акушерките/докторите.
Мен лично не ме е страх честно казано, по големия ми страх е след това кърменето, виж там се измъчих супер много първия път и пак не стана Simple Smile но независимо това имам едно 6 годишно тичащо около мен дето видимо не му се е отразило.

С цялото нещо исках да кажа,че на всичко е на всяка цена - това е мотото ми с тази бременност.

# 78
Запис и от мен в новата тема! Честито на новите мамчета! Живи и здрави да са малките бебоци! Ние планираме предизвикано раждане, ако не тръгне до края на седмицата. АГ смята, че навън бебето ще се храни повече, отколкото вътре и няма смисъл да го отлагаме. И действително не расте. В 36+5 дни отговаряше на 34-35г.с. А до, преди месец вървеше 2 седмици напред. Като кг не е повече от 2600г. Та остава да решим индукция или секцио да планираме. Тя казва, че съм идеална за нормално, шийката е изгладено също. И при едно нормално раждане вече, щяло да е глупаво от наша страна да скочим направо на секцио.

# 79
Аз (след дъжд качулка) съм на мнение, че към секцио винаги може да се пристъпи, ако индукцията не напредва. Особено както си ти, с второ раждане, добра шийка и по-малко бебче. Успех, каквото и да решите! 🍀

# 80
Честит да е Даниел, да расте здрав и щастлив. Бързо възстановяване на мама!

Реално съм с доста положителна настройка за раждането, стига да е след 38-ма седмица, иначе ще се притеснявам. Имам си план, надежда, че всичко ще мине, както трябва, но и се опитвам да не се вкарвам в мисленето за “всичко или нищо” и да се оставя на процеса, пък то каквото трябва да става, ще става.

diana.st, моето непоискано мнение е също, че може да се индуцира, пък секциото винаги е вариант в последствие.

# 81
Честито, Lusisita! Честит Даниел!

Аз съм с нагласата за естествено и се моля да тръгне преди термин 😀, днес влязох в 37ма г.с. и нямам търпение вече. Всичко ме боли.. от 2 седмици насам имам някакво схващане / според невролога възпаление на става, та всяко стъпване/сядане/завъртане докато спя ми е болезнено. Не ме питайте как обикалям с дъщеря ми по площадките и тичам след нея 😀 А нарежданията на доктора са да ходя възможно най-много, да качвам/слизам стълби и да клякам. А сега с тая болка само съществуването ми е болезнено. 😀

Някой беше писал за разширените вени, на мен преди месец и половина мисля ми се появиха по цялата дясна страна - значи като се започне от интимната зона, долу по продължението на бедрото и на прасеца. Ужас. Много се надявам тези на интимната зона да изчезнат, а компресорните чорапи сега с корема и в тия жеги изобщо не мога да ги сложа и честно не виждам смисъл … :/ особено след като са се появили вече.
Та комбинацията от тези неща + недоспиването толкова ме измарят. На вечер едвам спя сумарно 5/6 часа и то се будя на всеки 1,5-2ч.

Надявам се да устискам с контрола на кръвното и кръвната захар още време докато реши да излиза бебето и да не се налага индукция пак, че предното раждане ми беше много травмиращо. Та за момента си меря кръвното и с бия инсулина и чакам бебето да реши да подрани малко. 😀

Още не съм си събрала багажа за болницата,
Но пък вкъщи по подготвихме нещата.

# 82
Мамите, които желаете естествено раждане, защо не пробвате алтернативните методи за предизвикване на раждане? Аз честно казано с първата съм пробвала яденето на МНОГО фурми, ананас и всякакви упражнения с пилатес топка и патешко ходене. За съжаление при мен ефект нямаше, тъй като си преносих и родих индуцирано, но съм чувала от познати, че на тях им е помогнало, така че защо да не? Simple Smile Ще добавя, че чух и за чай от малинови листа (не можах да намеря) и рициново масло, но то се пиело след консултация с АГ.

# 83
Lusisita, честитооооо! Разкажи повече, когато се чувстваш по-добре. Как сте с бебчо?

Всичко, освен рициновото масло са бабини диветини. На едни не действа, на други “действа”, ама как знаят, дали именно чаят от малини нещо е направил или то просто си е дошло време? При положение, че овулацията може да закъснее с до 10 дни, “преносването” също ще е с 10 дни и реално не е истинско преносване, а точно на термин. Мисля, че има държави, които до 2 седмици биха изчакали с взимането на мерки след термин по ПРМ. Най-важното е да де следи плацентата и тоновете на бебето. Ако всичко е наред, все някога ще се роди… Мен най-силно ме тревожи именно каква степен е остаряла моята плацента, тъй като последно ме гледаха на ехограф на 5-ти, не я коментирахме плацентата и се надявам да е било защото е била все още добре, а не, защото докторът я е забравил. Следващият ми ехограф ще е на 31-ви, тогава ще съм влезнала в 38-ма г.с.

Беше ми любопитно чисто нумерологично коя е “перфектната” дата за раждането ми, и чатгпт изчисли 02.09 или 20.09 (терминът ми е 18.09). Силно се надявам звездите да са прави и да родя на 2-ри, вместо да чакам до 20-ти хахаха Има ли и други, които дали на майтап или на сериозно са си правили такива изчисления? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 84
Lusisita, честитооооо! Разкажи повече, когато се чувстваш по-добре. Как сте с бебчо?

Всичко, освен рициновото масло са бабини диветини. На едни не действа, на други “действа”, ама как знаят, дали именно чаят от малини нещо е направил или то просто си е дошло време? При положение, че овулацията може да закъснее с до 10 дни, “преносването” също ще е с 10 дни и реално не е истинско преносване, а точно на термин. Мисля, че има държави, които до 2 седмици биха изчакали с взимането на мерки след термин по ПРМ. Най-важното е да де следи плацентата и тоновете на бебето. Ако всичко е наред, все някога ще се роди… Мен най-силно ме тревожи именно каква степен е остаряла моята плацента, тъй като последно ме гледаха на ехограф на 5-ти, не я коментирахме плацентата и се надявам да е било защото е била все още добре, а не, защото докторът я е забравил. Следващият ми ехограф ще е на 31-ви, тогава ще съм влезнала в 38-ма г.с.

Беше ми любопитно чисто нумерологично коя е “перфектната” дата за раждането ми, и чатгпт изчисли 02.09 или 20.09 (терминът ми е 18.09). Силно се надявам звездите да са прави и да родя на 2-ри, вместо да чакам до 20-ти хахаха Има ли и други, които дали на майтап или на сериозно са си правили такива изчисления? Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз,аз!
С термин 20.09 съм, на мен също ми каза че.има усещане за датите от 30.08 до 03.09, като най -силно го усеща на 02.09 😁
Та аз вече съм се  настройла 🤣🤣

# 85
По принцип и в България чакат до 2 седмици, ако състоянието на мама и бебе позволяват. Аз имах такава уговорка с лекаря ми, като всеки ден бях на тонове, но с наближаването прецени, че максимумът е точно 1 седмица (заради тегло 3.9 на ехо) и в този ден (ако не тръгне само) дали с индукция или секцио беше констатирано, че ще родя. В моя случай бебето ми 100% беше преносено, защото беше планирано бебе и съм била на фоликулометрия преди бременността, а след раждането се обели цялото. Вярвам, че си е чакало датата, защо беше на 4.4. 😂
А в този ред на мисли на Chat GPT какво му задавате, че ми е много интересно и искам да го пробвам? 😁

# 86
Здравейте, с малко закъснение пиша и за моето раждане. Имах насрочена дата да 18.08.2026, но на 13.08.2026 ми започнаха контракции и в 36+6 се роди Рая със спешно секцио. Родих в болница Шейново с избор на екип д-р Велев и акушерка Имир. Секциото е с конци фиш Бон, след операцията имах само една силиконова лепенка, която махат в деня на изписването, няма конци за сваляне. Доста бързо се възстановявам от операцията, вече мина 1 седмица и нямам никакви болки. Рая изплака при раждането, но се оказа, че има секрети в белите дробове и беше интубирана за 2 дни и после още 3 постоя в кувьоз. От днес вече е извадена от кувьоза, храни се доста добре и скоро ще си я приберем вкъщи. До сега ходихме по два пъти на ден да я виждаме в неонатология и  сега може би ще постъпя пак да няколко дни в болницата преди изписването, за да свикнем малко една с друга. Започнах да се цедя с помпата на втория ден след секциото на 3 часа и две нощни ставания и да сега поддържам добра лактация. На цедене излизат към 120-150 мл.
Пожелавам ви леко раждане и здрави бебчета 🍀❤

# 87
Здравейте, с малко закъснение пиша и за моето раждане. Имах насрочена дата да 18.08.2026, но на 13.08.2026 ми започнаха контракции и в 36+6 се роди Рая със спешно секцио. Родих в болница Шейново с избор на екип д-р Велев и акушерка Имир. Секциото е с конци фиш Бон, след операцията имах само една силиконова лепенка, която махат в деня на изписването, няма конци за сваляне. Доста бързо се възстановявам от операцията, вече мина 1 седмица и нямам никакви болки. Рая изплака при раждането, но се оказа, че има секрети в белите дробове и беше интубирана за 2 дни и после още 3 постоя в кувьоз. От днес вече е извадена от кувьоза, храни се доста добре и скоро ще си я приберем вкъщи. До сега ходихме по два пъти на ден да я виждаме в неонатология и  сега може би ще постъпя пак да няколко дни в болницата преди изписването, за да свикнем малко една с друга. Започнах да се цедя с помпата на втория ден след секциото на 3 часа и две нощни ставания и да сега поддържам добра лактация. На цедене излизат към 120-150 мл.
Пожелавам ви леко раждане и здрави бебчета 🍀❤

Кураж Съни!
Дано най-страшното е вече зад гърби Ви и  скоро да се гушката много вкъщи всички заедно❤️

# 88
За датите и чатгпт аз конкретно му дадох рожденните дати на мен, ММ и първото дете и му казах да намери нумерологични закономерности, по които да предположи каква ще е датата на раждане на второто ни дете. Той направи изчисления, аз забелязах едни съвпадения и го питах за да де допълни сборът кои дати остават и се оказаха двете от неговите предложения, че съвпадат и с моите наблюдения. Общо взето каквото си измислите, всичко е плод на фантазия Grinning

# 89
Лично аз реших да опитам с фурмите, чая, разтягания, масаж на перинеума, дихателни практики и май е това 😂 Ще видим докъде ще го докарам, ще споделя после.

Зад повечето от тях има някакви тънки проучвания, така че не са напълно глупости, но ако тялото ти не е готово за раждане, няма ей така да започне.

Общи условия

Активация на акаунт