Термин септември 2026 - 4

• 8 371
  • 305
  •   2
Отговори
# 300
Да, от 37ма са доносени и на мен ми е вече по-спокойно. А иначе болезнено ли е проверяването за разкритие?

Изключително неприятно... поне такива спомени имам.

# 301
А с това разкритие на колко време те следят сега?

То никога не се знае, ама щом няма разкритие, според мен няма повод за притеснение. Аз съм по същия начин от доста време, даже тази седмица (37 г.с.)  на прегледа ми казаха, че шийката омеква и имам един пръст разкритие (1-2 см), но все пак няма други индикации за скорошно раждане и вероятно без проблем ще си изчака датата за секцио. Каквото и да е, важното е, че вече са си доносени бебчета и когато и да решат - да си идват по живо по здраво. 😁

# 302
Честито на новите мами❤
Аз влязох в 39-та седмица и си чакам някакви симптоми на раждане. Лекаря каза, че имам 1.5 см разкритие и на 50% скъсена шийка, но вече 3 дни няма развитие, май може да си поседя и седмици така 😅. Вече ми се иска да раждам, защото започна доста да ми тежи, но ще видим кога ще стане.
Иначе при мен прегледа за разкритие е доста по-лек отколкото бях чувала, няма болка и минава буквално за няколко секунди, по-скоро се усеща като силен натиск.

# 303
Прегледите са ми всяка седмица, но то това разкритие и за мен не е нещо фрапантно, защото с голямото имах разкритие още в 36 г.с., а си го преносих даже до 41 г.с. АГ ми каза веднага да и звъня, ако има кървене или болезнени контракции, но при мен няма нищо такова.

# 304
Добро утро! Вчера на 11.09. се роди и моят втори бебок! 3430гр, 50см, в 39+0 след леки контракции от сутринта, протичане на оскъдно количество води към 9:00, прием в болницата в 13:50 с 6 см разкритие, малко окситоцин в 16:15 и 3-4 напъна до 17:00ч. Като второ естествено раждане наистина се случиха нещата много по-бързо и лесно, но смятам и че изборът на екип много допринесе. Разлика от земята до небето - миналия път раждах при дежурен в Майчин дом, сега при Д-р Василев в Токуда. Правейки сравнение с това колко нищо не са ми обяснили първия път, все едно съм родила сама на нивата, както намеря за добре. А сега с точните указания сякаш стана за 15 минути. Всъщност, от 16:15 с поставянето на окситоцина до раждането бяха 45 минути така или иначе. Миналия път не си спомням едни 3-4 часа агонизиращи силни адски контракции след окситоцина, а сега те бяха 3-4-5 броя контракции общо.

С първото бебе обаче изпитах жестока любов и привързаност веднага, любов към всички, любов към ММ, докато сега чувствам по-скоро… просто облекчение, че бременността приключи. Миличко ми е новото бебче, гушкам си го, цункам си го, но да си призная, към каката беше много по-силно това моментално привличане. Поне може би по спомен. Тя адски много ми липсва и сега. Като цяло може би просто бях много по-изморена и заета със задачи последните седмици с тази бременност и сега ми трябва повече време да се възстановя.

# 305
Честито, Шишарче! Да ви е живо и здраво, да расте обичано и щастливо, за радост и гордост на мама, тате и кака🤗 Браво на теб, поздравления! Раждането звучи наистина много добре проведено! Аз имах страшни предубеждения към Токуда, заради многото секцио и защото със сигурност нямаше да ми позволят опит за VBAC. Сега като гледам накъде вървя, почвам да съжалявам сякаш.

Въпрос към неродилите - понеже предполагам, че при всички напрежението расте все по-осезаемо, появяват ли ви се съмнения към болницата, екипа, доктора или им вярвате безрезервно? Аз съм адски разклатена и се чудя дали и къде мога да отида в 39+3 (понеделник), за друго мнение и подход към раждането.

Общи условия

Активация на акаунт