Термин септември 2026 - 4

• 8 265
  • 303
  •   3
Отговори
# 285
Честито на родилите мами! Нека бъдат много здрави бебчетата. Ние с моето момче сме си вече вкъщи от няколко дни и се гледаме тримата с татко му. Аз съм много емоционална и тревожна, но го отдавам на обърканите ми хормони и се надявам скоро да се нормализират поне малко. Добре че ММ е в отпуск и е при нас, супер много ми помага, без него щеше да ми е доста трудно да се адаптирам към новата ситуация с бебчо.

И аз съм така, още от болницата след раждането и първата седмица у дома плачех всеки ден. Това със спада на хормоните никак не е шега Simple Smile  Вече сякаш съм по-добре и не съм толкова тревожна. И моят приятел помага страшно много, дори сам започна да сменя памперси без да съм го карала 😁 от следващата седмица ще сме си двамата с бебока вкъщи.

Dara, Koemar, честити ви радости! Много здрави и щастливи бъдете! 💗💙

И аз си направих нов картон за болничните, дори не трябваше да го заверявам при личната. Старият ми картон дори не знам къде е 😁

Към вече родилите - пуснахте ли си заявление за еднократната помощ за дете, която ни се полага при раждане? Аз вчера го направих това 🤗

# 286
Здраеейте момичета ,в 37 гс съм през нощта започнаха леки стягания преминаха бях при аг на тоновете няма контракции провери ме за разкритие понеже усещам ужасна тежест и болка в срамната кост от доста време и бебока от няколко дена го усещам под пъпа само и ме провери каза че разкритие нямам ,но шийката ми е много скъсена и сега имам леки болки в кръста в корема ,но не са контракции понеже не се усилват и нямат пик а просто тъпа постоянна болка някоя да е била в ткава ситуация родих преди година ,но сега адски съм се спекла …

# 287
Честито на новите мами е темата! Момичета, по въпроса с емоциите и следродилната депресия, тези от вас които са с второ бебе, виждате ли разлика с първото? При мен първата бременост беше малко по-лека, спонтанно забременяване и раждането не беше особено стресиращо, но аз бях толкова зле емоционално, че не исках да си гушна бебето. Просто след раждането не го чувствах като мое и дълго време се грижех по задължение. Да не говорим, че почнах да рева още от болницата. Бях и вманиачена по това да имам второ дете, защото се чувствах провалила се като майка и исках втори шанс  да се справя по-добре. Смешно ми е сега да се сетя, но тогава не ми беше. Та, сега с тази бременост всичко беше по-тежко, но някак не изпаднах в такава дупка като първият път и веднага се почувствах като майка за новото бебче. Интересно ми е дали и други майки са се чувствали по-добре при второто си раждане?

# 288
Здраеейте момичета ,в 37 гс съм през нощта започнаха леки стягания преминаха бях при аг на тоновете няма контракции провери ме за разкритие понеже усещам ужасна тежест и болка в срамната кост от доста време и бебока от няколко дена го усещам под пъпа само и ме провери каза че разкритие нямам ,но шийката ми е много скъсена и сега имам леки болки в кръста в корема ,но не са контракции понеже не се усилват и нямат пик а просто тъпа постоянна болка някоя да е била в ткава ситуация родих преди година ,но сега адски съм се спекла …
Аз съм така от няколко седмици и още не съм родила.

# 289
Към вече родилите - пуснахте ли си заявление за еднократната помощ за дете, която ни се полага при раждане? Аз вчера го направих това 🤗

Тази, която е от социалните грижи я пуснахме онлайн. От скоро има еднократна помощ и от общината (поне при нас де), но трябва да проверите във вашата дали се отпуска такава. За нея обаче трябва да се отиде на място с копия от дипломи, акт за раждане, банкова сметка, служебна бележка от ДЯ/ДГ/училище, ако имате друго дете или каквото изисква съответната община.

# 290
Dara77, честито ви щастие! Да бъде много здрава и да ви радва! 🌷

Какви са тези картони, за пръв път чувам. Никога за нищо не са ми искали. 🤔

Мен много ме стяга корема вече, само като лежа е добре. И аз усещам под пъпа като съм права не знам натиск от бебето ли е или също стягане. Аз съм си от месеци със стягане на корема при продължително вървене като шийката ми е добре (последно в 33та седмица я гледахме), но последните седмици и дни много се засили и вече е винаги като съм права и вървя. При мен последните два дни се появи и болка като менструална ниско в корема и в кръста, но много на рядко се усеща и е лека. И аз съм в 37ма, предполагам, че просто вече се подготвя матката за раждането. Вчера бях на тонове и бяха добре. При мен обаче не показва контракции на тоновете. Като цяло не мисля, че има нещо притеснително, нормално е вече да почнат болежки и дискомфорт с наближаването на раждането, АГ също каза, че стягането от подготвителни контракции.

# 291
Може ли малко насоки как се случва онлайн за социалната помощ? Ще съм ти много благодарна.
Тази, която е от социалните грижи я пуснахме онлайн. От скоро има еднократна помощ и от общината (поне при нас де), но трябва да проверите във вашата дали се отпуска такава. За нея обаче трябва да се отиде на място с копия от дипломи, акт за раждане, банкова сметка, служебна бележка от ДЯ/ДГ/училище, ако имате друго дете или каквото изисква съответната община.

# 292
Честито на новите мами е темата! Момичета, по въпроса с емоциите и следродилната депресия, тези от вас които са с второ бебе, виждате ли разлика с първото? При мен първата бременост беше малко по-лека, спонтанно забременяване и раждането не беше особено стресиращо, но аз бях толкова зле емоционално, че не исках да си гушна бебето. Просто след раждането не го чувствах като мое и дълго време се грижех по задължение. Да не говорим, че почнах да рева още от болницата. Бях и вманиачена по това да имам второ дете, защото се чувствах провалила се като майка и исках втори шанс  да се справя по-добре. Смешно ми е сега да се сетя, но тогава не ми беше. Та, сега с тази бременост всичко беше по-тежко, но някак не изпаднах в такава дупка като първият път и веднага се почувствах като майка за новото бебче. Интересно ми е дали и други майки са се чувствали по-добре при второто си раждане?
Аз също не успях да създам веднага връзка с каката и се грижех някак по задъжение. Имам чувството, че някак ме беше страх от бебето и дали ще мога да се справя.
Сега, след второто раждане, съм доста по-емоционална и ревяща, но връзката с бебето я имам още от момента на раждането.  Наслаждавам се на всеки миг с бебка, дори и на 40те мин кърмене на всеки 1-2 часа. JoyJoy

# 293
Аз писах скоро, че имам и такива контракции, които не усещам, но се засичат на апарата, иначе стягания си имам отдавна ии бях на преглед вчера и се оказа, че явно и те са скъсявали шийката, но в тези седмици си е нормално да се скъсява по-прогресивно и няма от какво да се тревожиш. За леките болки в кръста и корема - също си ги имам от днес - следиш дали се засилват и така. Мен вече доста си ме хваща страх 😄

# 294
То никога не се знае, ама щом няма разкритие, според мен няма повод за притеснение. Аз съм по същия начин от доста време, даже тази седмица (37 г.с.)  на прегледа ми казаха, че шийката омеква и имам един пръст разкритие (1-2 см), но все пак няма други индикации за скорошно раждане и вероятно без проблем ще си изчака датата за секцио. Каквото и да е, важното е, че вече са си доносени бебчета и когато и да решат - да си идват по живо по здраво. 😁

# 295
То никога не се знае, ама щом няма разкритие, според мен няма повод за притеснение. Аз съм по същия начин от доста време, даже тази седмица (37 г.с.)  на прегледа ми казаха, че шийката омеква и имам един пръст разкритие (1-2 см), но все пак няма други индикации за скорошно раждане и вероятно без проблем ще си изчака датата за секцио. Каквото и да е, важното е, че вече са си доносени бебчета и когато и да решат - да си идват по живо по здраво. 😁

След 37-ма г.с ли се водят вече доносени бебчетата. Аз съм почти в 36-та г.с. и другата седмица ще обсъждаме спрямо водите и размера на бебето дали ще индуцираме раждането или ще си го чакаме само да реши. Силно се надявам водите да са ми влезнали в норма и главичката да е спряла малко да расте, че хич не искам да го предизвикваме ...

# 296
Да, от 37ма са доносени и на мен ми е вече по-спокойно. А иначе болезнено ли е проверяването за разкритие?

# 297
Аз първият път имах лека болка и вечерта леко кафяво зацапване, вторият си ме заболя повечко и прокървих.

Да, от 37ма са доносени и на мен ми е вече по-спокойно. А иначе болезнено ли е проверяването за разкритие?

# 298
Мен ме провери палпаторно, като на обикновен гинекологичен преглд. Не съм имала дискомфорт след това.

# 299
Ами, макар че ми е 2 бременност и вече раждала по естествен път пак ми беше много неприятно. Плюс беше, че сегашното АГ винаги поставя лубрикант и след това извършва прегледа, докато с предната бременност само с дезинфектант и ръкавици и беше още по-неприятно. Някои казват, че не е чак толкова гадно, ама може би аз не успявам да се отпусна и затова си е гадничко.

Общи условия

Активация на акаунт