Термин септември 2026 - 4

• 8 373
  • 305
  •   2
Отговори
# 255
Честита радост! Да е живо и здраво бебенцето! Към мамите, които са родили или раждали секцио - предложиха ли ви гел против сраствания след операцията? Моята АГ не е споменала нищо, но съм чела по групите и се чудя дали е добро и си струва?

аз имах желание да сложим такъв гел, защото ще ми е второ секцио. Споделих на следящата и по нейните думи няма особен ефект освен минуса в портмонето. С него или без него сраствания си се получавали. От опита, който има каза, че дори представителите на продукта не го слагат на съпругите си, защото нямало добри отзиви

# 256
Честита радост! Да е живо и здраво бебенцето! Към мамите, които са родили или раждали секцио - предложиха ли ви гел против сраствания след операцията? Моята АГ не е споменала нищо, но съм чела по групите и се чудя дали е добро и си струва?
На обучението,на което ходих за болницата, в която ще раждам пишеше,че е препоръчително да се сложи и повечето пациентки били много доволни. Аз съм взела ( знам си,че ще съм секцио)... чакам си деня 😄

# 257
На мен ми поставиха гел, аз се възстанових скорострелно, почти нямах и болки, придърпвания. Не знам дали има общо с гела или е до организъм понеже ми е първо секицо.

# 258
Гелът се поставя вътрешно по време на операцията ли?

# 259
# 260
Здравейте, момичета, честито на всички родили мами!

Ред е да се похваля и аз - днес на 08.09.26г в 06:49 се роди Емилия ❤ 52см и 3570гр. вързопче радост. ☀

Иначе за раждането 😀 на шега бях казала, че искам да пробвам без упойка, през нощта към 1 започнаха леки болки и уж ги засичам с приложение за контракции и то - отивай към болницата, викам си няма да е, нещо фалшива  тревога е, после си викам - ако пък не е фалшива тревога, да взема да си събера багажа, към 02:30 отидох да си лягам, че всякакъв дискомфорт отмина и ми падна тогава тапата, към 3:30 вече си имах болезнени контракции и към 5 и нещо пътувахме към болницата по настояване на мъжа 😀 аз все още убедена, че не са това баш контракции и няма да имам разкритие и ще ни върнат да чакаме вкъщи. Е, оказа се че съм със 7см разкритие и затова така боли начесто. В 5:50ч бях в родилна зала и 6:50ч след три напъна след като изчакахме доктора да дойде се роди Емилия. През цялото време си исках епидурална упойка ама беше късно за нея. 😀 Та така от на шега се сбъдна да родя без упойка и да отида максимално късно, че предното раждане беше 12ч индуцирано и направо си ми беше травма, която не исках да преживявам пак.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2026, 16:43 от evelynna

# 261
Честита радост! Бързо възстановяне и прибиране у дома. Heart Eyes

С кое приложение следите контракциите си?

# 262
Честито, Evelynna! Да е жива и здрава Емилия, родена на тази прекрасна дата! Да я закриля Божията майка и да бъде благословена! Браво на теб и късмет на всички още чакащи! ❤🍀🐣

# 263
Честито на всички!
Да са здрави малките шепи щастие ❤️
Моето раждане си го представям и манифестирам като твоето... Но нещо нещата не вървят така, тапа вече на два пъти пада смисъл явно просто е постепенно - първия път беше миналия вторник след проверка за разкритие (като тогава според доктора беше 2см с малки повече въображение 3см) и аз бях супер обнадеждена ама нищо ...вчера ходих пак на тонове и друг доктор пак провери за разкритие като категорично каза,че нямам повече от 1.5см разкритие и шийката е скъсена с 20% 🤷🤷 днес сутринта пак падна не малка част от тапата, имам си някаква тежест ниско долу, леки бопки и обикновените стягания,но надежда за раждане никаква честно казано 😁🥴🥴

С първото раждане преди 6 год това чудо "тапа" не го видях, след две по болезнени контракции направо ми изтекоха водите и след това още 12ч чаках да се случат нещата 😳🥴

# 264
Честито! Да е жива и здрава малката Емилия!🩷🍀 Пожелавам на всички да имаме такива приказни раждания! Аз също вече имам дата, но не се сетих да питам докторката, нито тя е споменала нещо, но при предната ми бременност мамите с планово секцио го бяха коментирали и аз не знам откъде се сетих и викам да поразпитам Вас, понеже знам, че има и мами, които няма да раждат за първи път.

# 265
Честито на родилите мами! Нека бъдат много здрави бебчетата. Ние с моето момче сме си вече вкъщи от няколко дни и се гледаме тримата с татко му. Аз съм много емоционална и тревожна, но го отдавам на обърканите ми хормони и се надявам скоро да се нормализират поне малко. Добре че ММ е в отпуск и е при нас, супер много ми помага, без него щеше да ми е доста трудно да се адаптирам към новата ситуация с бебчо.

# 266
Честитооооо Евелинна!!! Heart

Разкажи като имаш време къде е каката сега. Ще ви дойде ли на свиждане в болницата? Как е била първата среща?

# 267
Момичета, излизат ли ви на тоновете контракции, които не усещате? Аз си имам отдавна стягания и си ги усещам силно, но на тонове вчера усетих само 1, а пък апаратът е отчел много, почти през цялото време. Не ме прегледаха вчера, само разчете дежурен АГ и каза, ако станат болезнени - чак тогава имало значение. При моят проследяващ съм утре чак, за да разпитам по-подробно, но ми се стори странно.

# 268
Да, всеки път има по някоя безобидна контракция. Имам си и стягания през деня, но докторката ме провери за разширение и е било само 1 пръст, тоест незначително и няма повод за притеснение.

# 269
Момичета, излизат ли ви на тоновете контракции, които не усещате? Аз си имам отдавна стягания и си ги усещам силно, но на тонове вчера усетих само 1, а пък апаратът е отчел много, почти през цялото време. Не ме прегледаха вчера, само разчете дежурен АГ и каза, ако станат болезнени - чак тогава имало значение. При моят проследяващ съм утре чак, за да разпитам по-подробно, но ми се стори странно.
На последните тонове излезе,че имам доста такива безболезнени контракции.  Казаха ми,че са подготвителни и да не се притеснявам. Първескиня съм и дори не знаех,че това,което усещам са контракции,мислех,че бебето се върти. Казаха,че ако са болезнени, тогава да се тревожа ( ще бъда секцио)

Общи условия

Активация на акаунт