🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 3 717
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро, момичета! Да захвана една нова тема, че я мисля от няколко дни😁 Какво мислите за ваксините против коклюш, тетанус и дифтерия по време на бременност? Мислите ли да ги правите? Какво ви съветва вашия АГ?
Напоследък гледам започна да се обсъжда много по групите тази тема.

# 166
Моята АГ ми препоръча да сложа и коклюш и рсв, грип също. Само че каза да ги сложа след 30/31 седмица, за да има по-силна концентрация на антитела към бебето. Каза всяка ваксина с 10 дена между тях.
Аз с предната бременност сложих грип, ковид и коклюш (рсв не успях,защото имаше проблем с доставките тогава и трудно се намираше). Точно като се роди малката имаше бум на коклюш и ми беше далеч по-спокойно, че все пак има поне някаква защита.
От нито от едната ваксина нямах реакции, на мястото на обаждането само лека болка.
Така че личното ми решение е да си сложа.

# 167
И аз мисля да слагам. Чакам само часа при АГ следващата седмица да го питам и той на какво мнение е.

# 168
Мисля да сложа и аз. Със сигурност за респираторния вирус, и вече ще видя как ще процедирам с другите . АГ одобрява и каза, че не е лоша идея никак, особено имайки предвид сезона, в който ще се роди.

# 169
Аз не съм го обсъждала с моя лекар, но като отида на преглед ще го попитам какво мисли. Но и искам да прочета все пак за самите ваксини.

# 170
Аз лично не смятам да си слагам никакви ваксини по време на бременността. При предишната ми бременност също не съм си слагала нищо и всичко мина наред, така че и този път ще си спестя тези манипулации. Всеки сам преценява за себе си, но това е моето решение.

# 171
Аз също не мисля да слагам. Обсъдено е със следящия лекар и тя също е съгласна Simple Smile

# 172
Добро утро, момичета! Да захвана една нова тема, че я мисля от няколко дни😁 Какво мислите за ваксините против коклюш, тетанус и дифтерия по време на бременност? Мислите ли да ги правите? Какво ви съветва вашия АГ?
Напоследък гледам започна да се обсъжда много по групите тази тема.

Моят АГ ме прати да се ваксинирам и за двете и утре ще звъня, намерих в кои кабинети в София може да запишеш час в този линк:
https://srzi.bg/uploads//pages/Lechebni_zavedeniq/1.LZ_za_bolnic … 1.Novini/RSV.xlsx
Каза, че особено с по-големи деца.. си е хубаво да се поставят и двете ваксини, сега ще гледам преди 15.09 да съм я свършила тази работа.

# 173
Момичета, каква козметика смятате да ползвате?

# 174
За козметиката, аз ще видя каква използват в болницата и дали се повлиява ок, не мисля да купувам предварително.

Иначе за момичетата, които планират да се ваксинират в групата за Токуда има доста мнения, че няма свободни часове и е трудно да се намери слот, а на повечето места ваксината за коклюш липсва. Не знам колко е вярно, просто споделям, защото сутринта четох по темата.

# 175
С първото детенце ползваме "Бебо" буквално от болницата и до момента не сме я сменяли. За второто бебче също смятам да се доверя на същата марка, много сме доволни.

# 176
Аз мислех на Мустела, на реших да изчакам да видя от болницата. Аз съм с много чувствителна кожа и ако ме е наследила, ще си падне търсене определено.

# 177
Добро утро, да върна за ваксините - звъннах на телефона в Щерев и утре ще се ваксинирам зА РСВ, та стана лесно. Relaxed

Иначе за козметика с по-големият ми син ползвах Uriage, цялата им серия, не си спомням как се реших, но в началото бях взела мини опаковки, за да видя как ще понесе. Ще питам и в болницата, ако им особености за кожата също. Може би ще пробвам нещо без парфюм като за начало. Thinking

# 178
Благодаря ви за мнението за ваксините, момичета! Аз както казах ще питам доктора какво мисли, но честно казано няма да си ги сложа.

Относно козметиката, все още не съм взимала нищо и мислех за Мустела, но напоследък доста майки не в препоръчват. Мислех и за wooden spoon, но и там има лоши коментари. Та ще се почудя още малко, но май Бебо, Бочко и Хип ми харесват.

# 179
За козметиката май за всички ще се намерят лоши отзиви, защото много си зависи от бебчето.
Аз лично няма да взимам цял комплект от една марка, а от най-малките дози, за да видя какво ще му пасне на малкия човек.
С първото дете ползвах измивно на Bioderma, крема за подсичане на Mустела и мляко за тяло на Uriage.  Та беше манджа с грозде 😅

Общи условия

Активация на акаунт