🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 3 686
  • 195
  •   2
Отговори
# 180
Момичета, тези които не работите или сте в болничен, какво правите по цял ден? 😁 Вече тотално полудявам. Чета книги, играя някакви тъпотии на телефона, но и това ми писва. От края на месеца ми почва семестъра, но до тогава не знам. То после пък ще ми се струпат подготвяне на спалня, подготвяне на детска стая, подготвяне за раждане, по - чести прегледи, тонове, университет. За капак два от изпитите са ми 5 дни преди термин. 😁

# 181
Аз мислех, че като спра да работя( още след положителния тест) ще ми е скучно, няма да има какво да правя- времето сега още повече не ми стига 🤣. Две задачи да имам за деня не мога да се натуткам да ги свърша.

# 182
Аз сутрин си минавам през материала, който сме взели до момента на училището за родители. После слушам книга час-два. Ако имам сили, докато слушам книгата може да свърша нещо нетрудоемко в градината. След това хапвам. Може да са разменени двете, зависи кога ще огладнея. После пак минавам през материала от училището за родители, тренирам, после пак час-два книга. През ден пускам робота да изчисти. В дните, в които имам повече енергия, подреждам, почиствам за час-два. И между дейностите имам почивки и хранене.

# 183
С първото дете в болницата ползваха Хипп и с него си продължихме и вкъщи - измивен за тяло, олио и лосион. Детето не е имало дерматит или друг кожен проблем и му понесе добре. За памперс зоната - Павловича мас ( малко странно име ), но е жесток крем, не сме имали подсичане или зачервяване. Още си купуваме от него, като си го ползваме за нас - при рани или пъпки на лицето върши чудеса. Него ще вземем и сега.
В Надежда ползват Бебо, обмислям евентуално тази козметика да взема и за вкъщи, но и Хипп отново е вариант ( на едни цени вървят ). Предполагам в болницата ще реша и ще поръчам за вкъщи.

Относно скуката и дните в очакване - и последната стая от апартамента е в ремонт, холът. Всекидневните ни грижи са чистене след майстора ( мъжът ми чисти, аз гледам от вратата и давам "акъл" ). Обикновено спя до късно - 10, 11 часа, което значи, че половината ден съм го проспала. Плюс е първото дете, горкото, чете, прави диктовки, учим умножинието през деня. След 18 гледаме да сме навън с приятели с деца, така малко си разтоварваме мислите с други родители.
За мен дните и изобщо тези 6 месеца минават много бързо. Къде от работата в началото, къде от дългият ремонт, усещам, че още малко и бебето ще се появи, а ние не сме готови. Нямам търпение да приключим и последната стая и да си подредя и оправя нещата за бебето, за да ми е по-спокойно.

# 184
Mindful, в Щерев ли се преглеждаш? Защото и аз се чудя къде да отида за моята ваксина.
След ремонта, аз доста оправях и чистих, но сега остана само някакво подреждане, тип сезонно - гардероби, моята козметика и прочие.
Нищо не съм пипнала относно грижа за бебето, но имам вече идея какво ще гледам и приоритизирам.
По-скоро съм се отдала на заслужена почивка - края на юли и голяма част от август бяха много динамични, и имам нужда да почина.
Деня ми минава долу горе така - 8:30/9 излизаме с кучето, после отивам на тренировка. След това, ако трябва пазарувам и закусвам(в последно време е късно, но така го усещам). Често след закуска ми се доспива. Дремвам, после ако имам да чистя, готвя, се заемам с това. Пускам пералня и сядам да си прегледам нещо на лаптопа. В последно време се възползвам от Чатчо и правя упражнения по английски (чистя някакви граматични грешки и искам да звуча повече като  native) или испански( започнах да уча отскоро). Чета много, възползвам се докато имам време сега. Играем си с кучето, чувам се с близки или приятели. Не излизам особено с други хора, влязла съм в моя си балон, прекарвам повече време със съпруга ми, но това не е новост, той работи много от вкъщи, откакто забременях и прекарваме доста време заедно като цяло. Знам, че скоро динамиката ни ще се промени, и се радвам на времето ни заедно максимално.

# 185
За козметика аз имам няколко малки мостри от мустела, хип и чико. Иначе най-много хвалби съм чувала за wooden spoon и мисля да взема и от тях малки опаковки и вече ще бъде според бебето кое му е най-добре. Ще попитам и в болницата какво ще използват. Аз съм със супер чувствителна кожа, ако се метне на мен ще е интересно.
Иначе на мен някак ми минаха доста бързо тези 6 месеца. Аз работих до началото на 5тия месец и може би затова не ги усетих. От тогава някак ми е добре почивката вкъщи и не ми е досадно. Аз се забавлявам със задължения вкъщи, обичам да чета книжки, гледам филмчета и след 6-7 обикновенно излизам на разходка, понеже избягвам жегите през деня.

Вчера минах междинната фетална в 28ма седмица. Бебчо е вече 1100гр и е напреднал от последната, но явно просто ще си е по-малко бебе. Всичко иначе е наред и с доплера и е съразмерен на измервания, което е прекрасно. Предполагат при мен е така поради по-строгата диета и малкото въглехидрати, които приемам поради инсолиновата резистентност. Но пък ако не го правя ми се вдига захарта. Нямам много полезен ход на действие явно, поне не съм качила килограми до сега хаха и ще ми е една идея по-леко.

# 186
Моята ежедневна рутина не искате да знаете каква е 😂 Аз заспивам към 4 сутринта, защото не мога по-рано и ставам бая късничко… През останалото време си върша обичайните задачи вкъщи + подреждам всяко възможно чекмедже, шкафче и пространство поетапно. Готови сме и с ремонта на детската. Иначе се разсейвам с гледане на сериали, реалити предавания и четене на книги. Почивам си тотално преди да пристигне бебето и ми е много добре ☺ Вече не изпитвам и никакви болки, което ми дава възможност за повече движение, но след кризата и контракциите в 5-ти месец продължавам да внимавам.

# 187
Аз нямам търпение вече да приключи ремонта, но ще е чак в края на месеца сигурно. Нямам търпение за прегледа вече, но имам да си почакам още седмица. После като почна по - често дано спра с лудостта. Напоследък почна да ми се връща умората от първите месеци, които четох, че и нормално. От скоро забелязах и линия негра, че се е появила. Бебето е много активно, приемам го като индикация, че всичко с нея е наред. Понякога, ако не съм я усещала определено време, като си сложа ръката и тя ме рита там и ми става много мило. 😁
Как и кога мислите да перете количката и столчето? Да свалите всичко което се сваля и в пералнята, на ръка или да перете директно върху тях?

# 188
Аз ще пера като наближи повече. Наскоро гледах и някаква фирма в София,  която предлага чистене на детски колички, а нашата понеже я ползвахме съвсем до скоро си има нужда от стабилно почистване.
Иначе малко ви завиждам, че приключвате с ремонтите,  ние тепърва почваме кухня+хол, защото чак сега ни се освободиха майсторите. Първоначално мислех изобщо да не правим, но ни наводниха и навсякъде стана мухъл та просто няма как да доведа бебето при това положение без ремонт. Само се надявам да свършат майсторите преди началото на ноември.

# 189
Аз ще пера като наближи повече. Наскоро гледах и някаква фирма в София,  която предлага чистене на детски колички, а нашата понеже я ползвахме съвсем до скоро си има нужда от стабилно почистване.
Иначе малко ви завиждам, че приключвате с ремонтите,  ние тепърва почваме кухня+хол, защото чак сега ни се освободиха майсторите. Първоначално мислех изобщо да не правим, но ни наводниха и навсякъде стана мухъл та просто няма как да доведа бебето при това положение без ремонт. Само се надявам да свършат майсторите преди началото на ноември.
Може ли да ми кажеш името на фирмата или линк, може и на лично да бъде? 😁 Точно за тях много се притеснявам, че няма да се справя и ще ги съсипя нещо.

# 190

Ето това е в инстаграм страницата им.

# 191
Леле🫣 Не че нещо, ама аз нямаше да я изпера количката. Въобще не се бях сетила, че трябва да се пере…

# 192
Аз, понеже съм по майчинство, почивен ден си нямам, само вечерта по няколко часа. "Шеф 1" ми прави всички стаи бом-бок за секунди, само трябва да имам здрав кръст и енергия за игри. Затова ви казвам да правите каквото ви е кеф сега, преди да сте родили, че после започва истинският филм! 😂

# 193
Момичета, днес ми мина ваксината в Щерев за РСВ. Много приятно ме изненадаха - измериха ми кръвно, поразпитаха ме за бременността, какви добавки приемам и прочие. След това искаха да видят и пулс на бебето - даже ми я показаха на ехограф. Grinning За моя радост, девойката се е обърнала надолу с главата, та притеснението ми от последния преглед, че е седалищно за сега изчезна. Blush Сега единственото е, че платих 10 € за поставяне на инжекция, но честно казано на фона на организацията им - супер. Утре съм на фетална при професор Марков и да видим как ще се представи и там. Joy

# 194
Mindful, може ли да разкажеш още? Там ли се следиш, има ли значение това? Запазването предполагам е просто звъниш и отиваш, когато ти дадат час. Боли ли самото поставяне, аз имам ужасна фобия от игли. 😞

Общи условия

Активация на акаунт