🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 4 591
  • 247
  •   2
Отговори
# 240
Може да си вземеш и Б комплекс и отделно ботин повече единици, 5000 или 10000. Витамин Д бавно се наваксва и трябва да намериш правилната за теб добавка и доза.

# 241
Aria, не са витамини, но преди години аз също имах капене на косата и като цяло ми беше доста зле. Купих си серията на Керастас екстеншъниста, синьо-зелената. Косата ми се повлия уникално, особено от серума. Честно казано, от тогава не съм имала проблеми, ползвам само техни продукти вече. Може да пробваш и това.

# 242
Момичета, външни хемороиди с какво сте третирали?

# 243
Относно подготовката,аз си ходя още на поддръжка на маникюр. При първото раждане не съм го махала, и сега няма да го махна.С косопада обаче е кошмар. И при първата бременност бях така, и сега също, но поне знам, че след раждането минава. За сега съм само на терапии за коса. Добре че съм с гъста и дълга коса, та не личи, че имам такъв зверски косопад.Бащата ще присъства и този път, няма как на първото да е бил, а на второто не. Всъщност той сам поиска да присъства на раждането, но само ако аз съм съгласна и ако така ще ми е по-спокойно. Спомням си как тогава му се обадиха да идва още преди същинското раждане. Та после едни ковид тестове (не знаех, че още ги прилагат), докато се преоблече и се екипира като израждащ лекар... 🤣 АГ-то се притесни да не пропусне заветния момент, но влезе точно навреме.

# 244
Проктогливенол мажеш при първата бременност, но питай и АГ. С времето научих, че най- важно е да нямаш запек и мокра тоалетна хартия много помага.

# 245
Преди 1-2 години имах проблем с косопада и акне на скалпа. Дерматолог какво ли не ми даде и нищо не помогна. След много тествани продукти накрая бях доволна от серията на Керастасе за косопад и ампулите им си слагах. Но са скъпички, но ако стане зле пак ще си взема. И една приятелка ми препоръча Дермокан шампоан, който е конски шампоан, повлиях се уникално от него. Изчисти ми акнето   и косата също расте страшно много от него. От тогава винаги имам от него, не го ползвам постоянно вече, но на няколко измивания съм с него. Икономичен е, аз си вземах по 1л опаковка. Минусите му са, че е много течен и ако попадне в очите люти, но просто внимавате при нанасяне и нямам проблем. Реално се води от натурални съставки. Мисля беше около 25 лева за 1л последно като го купувах. Препоръчвам с 2 ръце. И на приятелки съм го препоръчвала и те останаха доволни.

Относно раждането и багажа, в четвъртък бях при АГто и не и се иска да рискува за нормално раждане, заради захарта при мен. Много тъжно ми стана, стисках палци за нормално, но най-важното е да сме добре с бебчо, така че към 38ма седмица ще планираме секциото. Багаж не съм и мислила още, но мисля някъде октомври да го стягам. Реално съм се съсредоточила да довърша списъка с пазар за бебчо. Но останаха вече по-малките неща като дрехи, шишета, биби и тн.
Аз си поръчах сутиени за кърмене от шеин и останах искрено изненадана. Аз съм с големи гърди (сега още повече пораснаха) и от тук не намерих достатъчно голям да ми стане от най-големите размери ахахха и се бях отчаяла леко, че не мога да намеря. Бях с очакването че ще ги изхвърля, но мисля че ще свършат топ работа.

За зъболекар моята зъболекарка ми чисти зъбния камък в 5тия месец с ултразвук и лазер, каза че е безвредно и е същата технология като ехографията на бебчетата. Аз съм много доволна от моята зъболекарка, ако някой му трябва да пише ще му дам контакти.

# 246
Цикатридина супозитории и проктен крем с озон.

Freak, аз нямам запек, но пак имах хемороид. От това, което съм чела, за тях спомага голямата и тежка матка, която притиска червата.

# 247
Аз също нямам запек, ходя си съвсем нормално по 2-3 пъти на ден, но съм с близнаци.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт