Отговори
# 660
На същото мнение съм, Хриси.
Предпочитам да гледам всяка вечер по малко, отколкото епизод, в който се случват много неща, но един път седмично.
Така наистина се концентрираш и преживяванията са по-наситени емоционално и по- плътни.

Липсва ми тази еуфория

# 661
О, и аз съм така. Всяка вечер си е като еликсир серийка "Eșref Rüya". Честно да ви кажа и аз по свикнах с дублажа. На моменти си спомням  истеричния Гюрдал  и на Фарук истинския глас ми липсва, а на Ешреф тембъра най-много, много контролиран глас има Чаатай дори когато трябва да повишава тон.
Емоцията най-много при него се усеща в тембъра му, обожавам истинския му глас.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 14:16 от eliet

# 662
Гласът на Мюслюм, Фарук и Гюрдал според мен много добре са се получили. Както казах на мен дубльорът па Ешреф леко преиграва. Тоест усеща се някакво напъване да е много фатален мъж, но в оригинал поне на мен не ми звучи така. Просто му се получава естествено.

На мен любими моменти много ми се въртят в главата. Един от тях е как учи Нисан да стреля. От началото до заминаването им. Също и ритник във вратата. Малко е смешно как най-романтичната сцена я наричаме ритник във вратата.

# 663
Днес имах малко време и потърсих стари коментари за последните събития в
"Мечтата на Ешреф".

Гери
Ние не знаем нейната(на Нисан)история. Може и на нея това да са първи силни чувства, от които не може да избяга в ежедневието и грижите за сестра си.

Roxy
Гери съгласна съм с теб и според мен има някаква дълбока история стояща зад силната жена Нисан.В миналото се вижда,че е имала някакъв насилник или нещо от този сорт човек който я е малтретирал по някакъв начин,със сигурност има големи травми и тя като Ешреф.В бъдеще мисля,че ще научим повече за нея.Може би и тя от детството си не си е позволявала да обича истински.Може би и за нея тази целувка е любов. В новия епизод очаквам да видя една студена Нисан и един стоящ на страна от нея Ешреф,но дали ще успеят е отделен въпрос,особенно ако Кадир се навърта около нея и се появи ревността на господин лош.

Гери
Тя беше някак приповдигната в началото, защото очакваше друго. Също и тя беше наранена. Но просто ми беше твърде очевидно нейното настроение в началото. Как човек да не си помисли, че тя си мисли някакви други неща, а не че не може да обича такъв убиец.

Да, и тя е малко неблагодарна като сестра си, защото и 7те човека, които той гръмна, бяха, за да я спаси от кашата, която тя и сестра ѝ забъркаха.

Нези
Мисля си и още нещо. Може би и случилото се с Йомер наклони везните в полза на решението Ешреф да отдалечи Нисан от себе си.
Той видя, че не можа да опази момчето, нито да спази обещанието, което му даде.
Всичко, което му се случи- и хубаво, и лошо беше заради Ешреф.Но лошото е непоправимо и той трябва цял живот да живее с тази болка.Затова и взе това решение, още повече, че и приятелите му мислеха същото.
Но това пак е форма на любов, нали!
Има и още нещо,  което също му помогна да вземе това решение.Ешреф не вярва, че има право на щастие, защото носи в себе си тежестта на миналото.(това се вижда, нищо,че още не знаем всичко)
Той е изгубил Рюя,момичето, в което се е влюбил и тази загуба го е белязала завинаги.  В неговото съзнание, вярността към нея означава да остане верен на спомена за нея, дори това да означава да се откаже от собственото си щастие.
Психологически, това състояние може да се обясни с т.нар. „синдром на самонаказание“, при който човек вярва, че не заслужава щастие поради минали грешки или загуби.  Това убеждение може да бъде толкова силно, че дори при възможност за нова любов или щастие, човекът се отдръпва, вярвайки, че не е достоен за това.
В случая на Ешреф, той вижда в Нисан възможност за ново начало, но същевременно се страхува, че приемайки тази възможност, ще предаде паметта на Рюя. Този вътрешен конфликт го кара да се откаже от Нисан, вярвайки, че така постъпва правилно, въпреки болката, която това решение му причинява.

bof4eto
Ако бях на мястото на Ешреф щях да я затапя Нисан с думите " Няма да се влюбиш в убиец ,ама го целуваш нали ? " Grinning

# 664
Аз от известно време си мисля над това нейно- ти какво си помисли. Било импулсно решение. Нямала чувства. И малко дете няма да повярва.

Пак в началото беше пърхаща и Весела, защото си мислеше, че това може да е среща. Аз съм за това, че мъже и жени могат да са просто приятели, но ситуацията с цветята, поканата, думите в асансьора бяха чист флирт.

# 665
Според мен Нисан никога нямаше да го целуне, ако нямаше интерес към него като мъж. Щяха да и хрумнат хиляди други неща, за да го заблуди. А вече "срещата", цветята, те там си скъсаха преди да са се гаджосали. На въпросната вечеря беше свирено, и двамата имаха инетерес, за да не ги наричам чувства още, един към друг.

# 666
Добре казано. Скъсаха преди да са се събрали.
Но вечерята не тръгна като скъсване, това също беше жестоко. Думите ѝ, че не би се влюбела в такъв убиец бяха жестоки. Този убиец първо спаси нея. После спаси сестра ѝ. А и спаси много като онова малко момиче преди това.
Но и той ѝ наговори куп глупости в асансьора, донесе цветя, затвори ресторант за вечерята им, за да каже, че не може да има нищо между тях.

А неговото семейство най-много се плаши от това, че той може да бъде щастлив и да ги забрави. Те нямало да се оправят без него. Отново си повтарям мислите, че са егоисти.

# 667
Добре дошла Cagatayfen, очакват те много прекрасни роли на Чаатай! Grinning
Моят любим момент /предхожда раздялата в ресторанта, която обсъждате/ е когато Нисан сменяше превръзката на раната, която тя му беше направила.
Това за мен е най-искрената, нежна и емоционална сцена между тях, макар, че вече прелитаха невидимите искри на желанието.  Нисан – секси внимателна и грижовна разкопчава копчетата на ризата му, ама изглеждаше по-скоро като любовна игра, а не като медицинска процедура. Нагорещи се екрана от погледите им…От откровените им думи разбираш че всеки един от двамата беше усетил другия – той-тъжен, а тя-самотна. Осъзнавайки колко се привличат взаимно, не им оставаше нищо друго освен да пият на екс и тя да избяга.
Разбира се не мога да пропусна флирта им докато я учеше да стреля, големи сладури бяха, а ритника по вратата си беше точно по Ешрефски.

# 668
Категоричен и непоколебим Ешреф!
Ех, Ешреф, Ешреф:
"Aз не мисля за вероятностите  а за реалностите. СБОГОМ" - разби ми сърцето тая сцена.
Толкова болезнено го каза.
А, Нисан- шах и мат!
Тая вечер се нагледах на тоалети на безработната Нисан, през 5 минути ги сменяше.😉

# 669
Доста заглавия ми минаха през ума, докато гледах серията, но края надделя и ще  я озаглавя така:
​"В друг живот, в друго време“
 Всичко започна с репликите, които Ешреф и Нисан си размениха

Ешреф предпочита той да бъде нейният капан или нейната възможност, но не и Кадир. А нейното проклятие е вик на жена, която се бори срещу привличането и контрола на мъжа, когото хем мрази за действията му, хем не може да изтрие от съзнанието си.

Последва срещата между Ешреф и Якуп баба

Тук ще отлича тези две реплики:
- "Татко, какъв откуп поискаха?
- Сърцето ми
"
и Ешреф:
"Ако беше да умра - лесно,но да целувам ръка..."

Гюрдал буквално рискува всичко, за да спре Ешреф от това унижение. Той предпочита да го застреля или да бъде застрелян, но да не допусне лидерът им да преклони глава и да целуне ръка на врага.

И Ешреф:
"Не живяхме ли за това, за да се усмихват сираците "
И накрая, точно преди Ешреф да отиде на най-тежкия си изпит и да заложи честта си пред врага, той избра да види Нисан за последно.  
​Думите му, че би искал да са се срещнали при други обстоятелства, разкриха цялата му трагедия, защото той осъзнава, че в настоящия им свят, любовта им е обречена.

Репликата, която най- силно ме впечатли е :
"Първо бащите проверяват времето, а после лъвовете излизат на бой"

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 23:57 от NeZ_9

# 670
Здравейте! Снощи не успях да гледам серията, вирусът не подмина и нас, за съжаление. Пазете се! Но, си спимням добре тези моменти. Особено за тежкото решение на Ешреф да отиде и да целуне ръка, в името на сираците. Хареса ми и заглавието, което Нези е дала. То съдържа много. Ешреф и Нисан в крайна сметка осъзнават, че между тях има чувство, но то е родено в грешния свят и е белязано от огорчение. 
Колкото и той да си мечтае да бъде просто човек, с жена и семейстнво, а не пазител или убиец, тази мечта остава постижима единствено в някаква друга реалност. Сега, в този живот, остава разпънат между дълга, братството и невъзможността да избяга от това, което е. Днес все пак ще опитам да изгледам серията с дублаж, заради репликите, които наистина звучат различно от автоматичния превод. Бъдете здрави!

# 671
Аз вчера съм заспала доста преди серията. Рядко ми се случва, но явно съм имала нужда.

Мисля върху думите, че с Кадир тя няма да успее да се развие. А защо да е така? Нисан не може да се справи с Ешреф, защото той е неотстъпчив и винаги има последната дума. Още Ърмак ѝ го каза, че трябва да свикне, че Ешреф решава за всички и това е най-доброто решение. Всъщност единственото решение за тях. Отделно тя има чувства и това пречи на преценката ѝ. Но към Кадир тя няма чувства, няма притеснение да му откаже ако реши. Всъщност с него тя би се справила много по-лесно. Ще получи своята известност, ще развие групата си и ще му избяга. Докато с Ешреф тя нямаше този шанс. Той много ѝ помогна, като я заведе при продуцента, но реално имаше успех само докато той не беше наоколо.

# 672
Привет! Hug
Гери, всичко това е така, но аз имах предвид, че зад тази реплика ​„Няма да сбъдваш мечтите си с помощта на Кадир!“, прозира не просто мъжка гордост, а дълбока, изгаряща ревност. За Ешреф е непоносимо друг мъж (и то точно Кадир) да бъде ключът към щастието на Нисан.

Инстаграм стори от гримьора на Аслъхан  което тя е споделила, от Turkish airlines
(Той беше/e  в Париж)

И още от Аслъхан

Ето превод на бележката от снимката:

SANDRO
Скъпа Аслъхан,
Очакваме с нетърпение да те видим на предварителния преглед на нашата колекция Пролет/Лято 2027 (SS27).
Екипът на SANDRO, Париж

Как мислите, дали Чаатай и Аслъхан все пак не са останали още малко в Париж?

Редактирам се, защото видях, че още някой, който е в Париж в момента, е получил същото от тази марка.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2026, 14:56 от NeZ_9

# 673
Здравейте момичета,
Ама, май компанията е в Париж 🙂
ММК публикува сторита,

# 674
И, като стана дума за Париж, не мога да подмина тоя пожар, тази огнена жена, с неповторима енергия и харизма- Серенай Саръкая, на модния подиум за L' oreal

Прекрасна е! Не можеш да отделиш поглед от нея! Heart

Последна редакция: вт, 29 сеп 2026, 15:21 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт