Парфюмни размисли и страсти - 304

• 19 549
  • 347
  •   4
Отговори
# 345
  • Шоплука
Каролина Херера е брутално мощна, аз така и не я обикнах, въпреки, че обичам тежки, натрапващи се аромати.
Шанел са отделно винаги, не се предлагат в общите магазини. По нашите МОЛ - ове си имат отделен щанд.

Днес ми пристигна
https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-Shine-50206.html

Плътен, сладък, има този аромат на дубайският шоколад, чак ти иде да го гризнеш. Не е за жега, въпреки, че аз и в жегата обичам да се поливам.
Щерката го оцени - вика - Мамо, ама че вкусно миришеш!

# 346
  • София
Не знам само с мен ли е така, но точно дизайнът на Good Girl и фланкърите му, ме е спирал дори и за проба. Камо ли за покупка. Макар че, като се замисля, може да изпускам чудесен аромат така.
Даже не схващам как точно функционира пръскането с него. Трябва да се жертвам някой ден.
При мен е същото - дълги години ги заобикалях. И тъй като се оказа, че много харесвам Blush, вземам си от 10 мл. - малко, семпло бутилче. Не мога да понеса тази кичозна обувка по никакъв начин. Мисля, че тази визия е на първо място по грозота и кич от дизайнерските аромати.

# 347
  • Germany
kovatchevaHeartbeat, не съм Ви чела отдавна. Радвам се, че имам тази възможност отново. Blush

Не познавам новият Маx Mara, но предната нощ четох за него. Стана ми любопитно как Shiseido са намесени тук.
Харесвам културата им, историята на японците. Оттам очаквам парфюм прибран, тих, стоящ интимно. Топъл, като кашмирено палто и мек, като копринен шал. Харесвам дизайна на бутилката и чистите й форми. Не крещи. 18 години без парфюм за модната къща носи очакване за нещо изключително а то май не е такова...

Да разбирам ли, че звучи на кожа лесен за носене, безопасен и скучен? Мускуса не е ли заоблен, изгладен от ванилията и туберозата? Или стои метален, студен и химичен? Animal Dove
Denisha, момичета, благодаря за добрите думи Hug!
За мен точно Шисейдо и японската култура са разпознаваеми само в стилния, минималистичен флакон. За съжаление мускуса го усещам дубайски, не японски. Не ми е интимен, а крещящ и натрапващ се, тип Мегамаре, едва го изтърпях на кожа. Туберозата не е водеща, но е от тези новоизлезлите синтетични, целофанени и пращящи от електричество Joy, поне аз така я усещам, не е от тези натуралистичните цветни, тежки и упойващи, от които ми става лошо. Има и доста опушена кожа в него, с което също трябва да се внимава. Може би ако нямаше толкова мускус щях да имам друго мнение за този парфюм, но определено при мен той превзема всичко и просто не усещам нищо друго в него.
В абсолютна парфюмна криза съм. Нищо, ама нищо не ми харесва.
Или ме дразни, или ми е слабо. ........ Търся нещо хем плодово, хем да не е прекалено компотено. Да не е лимонено или боровинково обаче. Нещо с манго, праскова или кайсия примерно.
И аз бях така, докато не открих любима ми за последните две години парфюмна марка Simone Andreoli. Открих ги в бутика на skin в Нидерландия миналата година и от толкова много представени ниш марки си тръгнах още от бутика с лимитката на Leisure in Paradise от Simone Andreoli. Така мирише лятото на екзотичен остров в мечтите ми! Аромат на сладък ананас, в чиято вътрешност има коктейл пина колада, кокосов ликьор, малко тъмен ром,  а аз съм слаба, млада Joy и смуча коктейла на плажа, намазана с лосион с аромат на сладка таитянска ванилия и наоколо ухае на тропически цветя,  като никое от тях не мирише отровно белоцветно Joy! Точно това ми харесва в този парфюм, мярката, как е изпипана всяка нотка, уж клиширан и познат аромат, а всяко нещо е точно на мястото си и нищо в него не ми е в повече. И усещането, страстта, желанието да се полееш с него, и да ти е хубаво, напук на всичко наоколо. Да, прилича на много други, включително и на новата пина колада на Килиан, но за разлика от него има феноменално излъчване, трайност и присъствие, усещам го и на другия ден с три спрея, и когато го нося ми е просто щастливо. Всесезонен и от парфюмите, които носих основно миналата година. Взех го за 150 евро, което на фона на настоящите цени на парфюмите си е направо евтино.
Другата ми любов на марката е Apricot Innocence. Аз си го купих още с излизането му, и се радвам, че стана от хитовете на парфюмното изложение в Милано тази година. Това е ароматът на млади праскови и кайсии, прясно набрани и разчупени на въздух още в градината. Усеща се свежестта им, хрупкавата текстура, мъхестото усещане на кожата им, дори хрупкава млада ядка на кайсиите се усеща. Съчетани са с най-прекрасния и зелен османтус, и сок от пресни портокали и мека кедрова зеленина. Османтусът е кремест, нежен, без да отива в кожена посока и съчетанието с плодовете го прави неустоим за мен. Носим е и от двата пола, изключително траен, отново се усеща с дни от косата ми, на тъкан стои божествен и дори високата му цена не ме спря да си го взема два дни след първата проба. Ако попаднете на марката тествайте ги, мисля, че ще си откриете нещо при тях.

Общи условия

Активация на акаунт