Парфюмни размисли и страсти - 304

• 5 796
  • 118
  •   4
Отговори
# 75
Вчера се напръсках с Alluring Fig-a на Калотинис, при първата ми проба на по-хладно време се усещаха печени чушки и изчечза доста бързо, снощи го усещах през цялото време, както и днес.Започва много зелено, после се разгръща в една приятна сладост, напомня ми на топъл гръцки следобед (преди години обикаляхме Парос за седмица, върна ме точно в тия моменти), явно му трябва сегашната жега, за да се разгърне напълно, а на по-ниски температури е съвсем различен.
И при мен е доста различен на студено и топло.
През зимата излиза нещо, като сметанов сладолед (много ми харесва тогава), а през лятото е сладка ванилия с елементи на смокиня и не смея повече от 3 пъти да пръскам.

Шанел Матмоазел Кръш Абсолю има ли допирни точки с ЕДТ версията?
В пирамидата липсват портокал, бергамот и муск...

# 76
  • The Evergreen State
Няма да откриете големи прилики с нито една от познатите Мадмоазел. Нов прочит е новия, разбирай както стар филм го правят на нова продукция. Тук са добавени съставки - плодова комбинация от грейпфрут и личи и ветивер в базата. Плодовата нота избледнява но я долавям дори и в базата. Тези съставки присъстват и са там, няма махане, променят целия парфюм.

# 77
Няма прилика с Едт, той е много остър много звънлив и пищящ дори.
Новият е мек дълбок, по- ванилов и дървесен. Доста по- зрял и сексапилен.
ЕДТ е дори свеж, а този свежест някаква евентуална, в самото отваряне. Аз грейпфрут и личи не усещам въобще.

# 78
  • The Evergreen State
От кожа до кожа и от нос до нос има разлики, явно някои нюанси се скриват повече на някои кожи, а други изпъкват. При мен ванилията се крие за сметка на плодовата нота. Знам, че има ванилия, наясно съм че тя дава тази кремообразност и мекота в базата. Моят съвет е да се тества този парфюм, още повече, че е широко достъпен и зареден. Дори и да не харесвате ветивер, тествайте дори и с чисто опознавателна цел. Това е много добра демонстрация как промяна тук и там успява да промени тотално вайба на композицията. В музиката един акорд може да звучи по тотално различен начин в класиката и в джаза например.
Момичета забравих да добавя, при мен времето е хладно около 20 градуса е и дъждовно. Това също оказва влияние може би как се разкрива парфюма.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 01:33 от Athena

# 79
Колеги, кой парфюми миришат? Взех си Salvo Intense, Drakkar Noir и Velvet Collection Black Insenso. Пръскам се по 4 5 6 пъти у нас и до фитнес залата на 4 км от нас никой не ме усеща? Изспускам ли нещо или? 😃

# 80
Момичета, привет,
Вчера пробвах на Replica Coffee break, че  нали му търсих мостри. Много ми хареса, първо на ръката ми замириса на терафлу  портокал, но после като пръснах навсякъде, го усетих много добре. Обаче ми се стори нетраен, имате ли наблюдение? Учудващо харесах GW на Byredo, тук видях, че го похвалихте, но като ревюта в дъглас срещнах, че е нетраен, дали?
Някой пробвал ли и е figue erotique на TF?

# 81
Аз го пеобвах Figue Erotique и ми се стори много хубав, един такъв омаен, привличащ, доста уникален аромат.

Gypsy Water е наистина нетраен, но е красив и натурален аромат!

# 82
Figue Erotique е прекрасен аромат, но не и за тези пари.
Да, Байредото и при мен е нетрайно.

# 83
Онзи ден, освен Crush Absolu, който ми беше основната цел, тествах и нов (за мен) Герлен - Absolus Allegoria Tabac Sahara. Парфюмът е от пролетта и може би сте го коментирали тогава като нов. В магазина пръснах на листче, подуших бързо, пухнах го в джоба и продължих към Шанелите. У нас мушнах листчето в книгата, за да го ползвам като разделител. И оттогава не ми дава мира. Силно завладяващ аромат. Топъл, сладко-плодов, но и горчиво-опушен и тютюнев. Ще го пробвам идните дни върху кожата си, макар да мисля, че ще му е топло още. Представям си го точно за сезона на тиквите през Хелоун и до Коледа. От друга страна, не обичам големи опаковки на строго сезонни аромати и може би ще си остана с тестването му само.

# 84
Аз му възлагах големи надежди, но за мен е ужасен. Мирише ми на изгоряло.

# 85
Честно казано, надявам се върху кожата ми да не ми хареса толкова и да спра да го мисля.

# 86
За пореден път ми се случва да усетя хубав парфюм на приятелка или колежка и да попитам какъв и ми казват Зара. Днес ще ходя да си купя. Чакам си и Нарцисото пюър муск бланк от Дъглас. Вкъщи имам 8 парфюма, които не харесвам или не достатъчно и направо нямам с какво да се напръскам, за да ми е готино. Любопитна съм за синия Герлен. Навремето тъкмо харесах Мон и щях да го купувам и забременях и го намразих. А тогава беше модерен и всяка втора жена се пръскаше с него.

# 87
  • Шоплука
Много е странен този Син час на Герлен, много съм заинтригувана - нито във Ф го намирам като ревю, нито на офиц сайт на бранда ...каква е тази мистерия да се чуди човек.

Да не са го вкарали като паралел във БС още преди офиц откриване?

# 88
Да, на безмитните е вкаран юни още.
Сега ще го видя по летищата дали го има.

# 89
  • София
И мен ме заинтригувахте със Синия час. Даже щях на сляпо да го поръчам, но не го намирам онлайн. Надявам се след 27-ми да го тествам. В Сефора ли ще се появи или в Дъглас?

Общи условия

Активация на акаунт