Парфюмни размисли и страсти - 304

• 39 500
  • 629
  •   1
Отговори
# 615
  • вкъщи
И аз съм полудяла по синия час. Пръснат на китка ухае цялата спалня и чаршафите. 24 часа го усещат и то след няколко душа. Днес приятелка ми донесе мостра  от Дъглас, пак съм в блаженство. Искам да го взема и ще го, но чакам да се появи и другаде. Наистина скоро не съм се влюбвала така. Уникален и много различен. Изключително траен.

# 616
  • BG-DE
За траен траен е Синият час но, за мен това е един от най-странните и ужасни парфюми които съм помирисвала в последно време. Онзи ден повлияна от един пост във Фрагрантика, че трябва да се тества върху кожа, защото се развивал различно си пръснах щедро на ръката и едва не умрях, на мен с извинение към почитателите му, ми мирише на водата от ваза в която са били забравени цветя и са изгнили, ужас някакъв ми е, а обичам флорални парфюми 🫩

# 617
Menerva, няма нищо странно в това, съвсем нормално е. Наистина е странен, особен, необичаен...
Не може да се очаква (както за който и да е парфюм), да отива на всяка кожа и да се харесва на всички. Аз го харесах, но съвсем не веднага. Трябваше ми време. Но този парфюм е последното потвърждение на моето мнение, че Guerlain отдавна правят нишови парфюми. Още преди да се появи това понятие.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 08:56 от Magda Dimitrova

# 618
  • The Evergreen State
Аз днес нося един парфюм, който не бях ползвала отдавна - Lolita Lempicka EDP. Бяха заредили марката преди няколко години в Мейсис и го бяха пуснали с 40% намаление, веднага грабнах 50ца без да се чудя. И като стана дума за завръщане към стари парфюми, споделям тук една статия от Фрагрантика, за носталгията по парфюмите, ако на някой му е интересно.

https://www.fragrantica.com/news/Why-so-many-re-releases--26161.html

Оказва се, че всичко винтидж е модерно сега, даже и парфюмите Simple Smile, което е добре дошло за тези които си пазят някои парфюмчета в колекцията от 90те и ранните 00.

За Синия Час споделям мнението на Menerva. Нямам нищо против да го усетя на някой друг около мен, би ми било приятно даже, но е диаметрално далеч от мен, не го чувствам никак мой. Не препоръчвам този парфюм за покупка без да се тества. Както казва Магда, особен е и клони към ниш, не е за средностатистическия вкус както са обикновено мейнстрийм парфюмите.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 06:15 от Athena

# 619
Вчера го тествах и аз, стана ми интервсно след всичко, което чета тук. Не е моят, интересен аромат, но дотам. Тествах и още един, накрая се прибрах и се напръсках с моя си, Либре интенз. Явно съм много консервативна, не мога да приема нищо различно. Като си сложих моя и се почувствах на място 😁
Някой има ли идея дали на Черния петък намаленията ще са по-големи от в момента на Дъглас? Като че по спомен имаха едни в повече 5 %, чудя се да чакам ли? Или да си взема рефила. Сега е с 20%

# 620
  • Шоплука
Днес, денят на великото почистване, реших да дам още един шанс на
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Nerolia-Vetiver-71757.html

Какво странно нещо са това парфюмите! В жегите това нещо не можех да го понасям, а сега като позахладня и станаха нормалните 20 градуса, мирише чисто, свежо, сапунесто, но приятно сапунесто, както ухаят сапуните на село / така ухаеше купеният Палмолив от Кореком на село, аромат който не забравих никога - ароматът на една мечта/ със съвсем слаба, но усещаша се сладка нотка на смокиня.

Всеки аромат чака своето време.

И аз чакам Черен петък, ако трябва и до празниците, че съм направила списък и не върви да дам толкова пари накуп, някак си нечестно го усещам.

# 621
Menerva, welcome to the club 😘 😃

Днеска пръснах прасковкaта на Адикт, ми като в детската градина се чувствам 😃

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 14:52 от Al Georgieva

# 622
Не е лош новият Коко Мадмоазел, но е една идея по-шипров за моя нос.
За есента си приготвям Born in Roma intense. Много се колебая за Libre - класическия, само лавандулата ме спира, че ме хваща главобол от нея, макар и от пробата да не се появи. Синият час ми е категорично Не! Дъхти ми на сурова риба.

# 623
  • София
Някой пробвал ли е нещо на Mirisanno Parfums?
Интересува ме тази гурме прасковка, много добре звучи: https://www.fragrantica.com/perfume/Mirisanno-Parfums/Peach-Fever-109285.html
Има ги тук:  https://maisongs.net/en/pages/contact
И сайта ако някой е пробвал, ще се радвам на препоръка.

# 624
Днес се напръсках с дълбоко позабравения (от мен) Oud Save the Queen. Бях забравила колко е хубав в такова грозно и неприятно време.
Подсказка за всеки, който го има Simple Smile

# 625
Много, много красив- изпръсках моят, май ще трябва отново да се заредя, новите аромати нямат тази красота и дълбочина……

# 626
И аз извадих моя.

# 627
Гледам препоръки за La Bomba на Каролина Херера и си мисля този, да го наречем "аромат", само на мен ли ми причинява гадене, както олфактично, така и визуално и напълно буквално. Ако ми подарят някой ден това недоразумение, ще го почувствам като лична обида. Единственото, с което бих могла да го сравня, е евтин ароматизатор за кола с мирис на тропически плодове или вейп с такъв хммм...вкус. Накъртващо, горчиво, синтетично сладко, което вероятно е с цел да се прикрие друга някаква воня. Да ме извинят, тези, които си го харесват. За мен е в топ 10 на най-ужасните парфюми. Явно, носът, създал го, е бил с тежка хрема по време на творческия процес.

# 628
Днес се напръсках с дълбоко позабравения (от мен) Oud Save the Queen. Бях забравила колко е хубав в такова грозно и неприятно време.
Подсказка за всеки, който го има Simple Smile
Благодаря за подсказката, бях го забравила наистина! HugKissing Heart

# 629
  • София
Гледам препоръки за La Bomba на Каролина Херера и си мисля този, да го наречем "аромат", само на мен ли ми причинява гадене, както олфактично, така и визуално и напълно буквално. Ако ми подарят някой ден това недоразумение, ще го почувствам като лична обида. Единственото, с което бих могла да го сравня, е евтин ароматизатор за кола с мирис на тропически плодове или вейп с такъв хммм...вкус. Накъртващо, горчиво, синтетично сладко, което вероятно е с цел да се прикрие друга някаква воня. Да ме извинят, тези, които си го харесват. За мен е в топ 10 на най-ужасните парфюми. Явно, носът, създал го, е бил с тежка хрема по време на творческия процес.
Оо, мислех, че съм само аз Grinning Нали писах като тествах тази гадост и ме нахейтиха в темата Stuck Out Tongue Няма по-ужасен аромат за моя нос. Съжалих стократно, че направих грешката да пръсна на китката. Иначе невъзможно траен за оказа (за мое нещастие).

Общи условия

Активация на акаунт