Колоноскопия в 5 градска д-р Николай Цонев

• 148
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Прегледах темите за колоноскопия, но няма скорошни коментари.
Насочиха ме към д-р Цонев във 5 градска в София за това изследване. Доколкото разбрах, преди е работил във 2 градска. Интересува ме как преминава, той ли извършва изследването. Имам нагънато и усукано дебело черво, постоянни болки и запек. Много ме е страх и от перфорация.
Налага се да мина през това неприятно преживяване пак, тъй като преди няколко години ми махаха полипи, но в Иван Рилски. Сега нямам възможност за платени прегледи и манипулации там.
Лекарят каза да си купя Пленву и на датата да отида в 8 ч. в болницата за прием. Преди съм ползвала Ендофалк, не зная Пленву дали ще ме изчисти.Много съм притеснена, защото при предишната колоноскопия не бях изчистена добре. Четох някакви коментари във Фейсбук, но са доста противоречиви както за лекаря, така и за условията в болницата,  реда и други подробности като цена на упойката, режим на отделението, лекуващи лекари....
Вече съм трудноподвижна, с доста хронични болести и ми се ще да съм подготвена, за да не се налага да натоварвам други хора.
Моля, много моля ако някой може да сподели впечатления.

# 1
Здравейте! Моята майка беше пациент на д-р Цонев преди 2 г. Не бих искала да Ви настройвам, но не останахме с положително отношение.
Специализанти извършват процедурите. Това беше във Втора градска. Надявам се в Пета да е по-различно.
Майка влезе, заради хемероиди. Уж всичко беше наред, но я викнаха за втора колоноскопия след месец. Отново я извърши специализант. Пак казаха, че всичко е наред и да си живее живота. След месец в друга болница установиха онкологично заболяване на ректума.

# 2
  • София
Леле, дано някой се вкключи с коментари за 5 градска. Силно се надявам той да извършва процедурите, а не специализанти. Иначе нямам полезен ход. Няма да ми дадат направление за гастроентеролог,  нямам средства за платен прием.. Имаше и положителни отзиви за този лекар във ФБ. Явно пак съм изтеглила късата клечка.
Силно се надявам някой да прочете това, който има впечатления и напише как е в 5 градска,
МОЛЯ.

# 3
Вижте във ВМА, там са най-добрите.

# 4
Леле, дано някой се вкключи с коментари за 5 градска. Силно се надявам той да извършва процедурите, а не специализанти. Иначе нямам полезен ход. Няма да ми дадат направление за гастроентеролог,  нямам средства за платен прием.. Имаше и положителни отзиви за този лекар във ФБ. Явно пак съм изтеглила късата клечка.
Силно се надявам някой да прочете това, който има впечатления и напише как е в 5 градска,
МОЛЯ.

Имайте предвид, че почти навсякъде се плаща - или за упойка, или за избор на екип. Защо не попитате дали лично докторът извърва колоноскопията или специализант, както и дали той присъства и консултира ако се прави от друг?
Моят опит показва, че ако не питаш, нищо не ти казват, но ако има конкретни въпроси, няма как да се измъкнат.
Нашият опит може и да е лош, но пък това не значи, че при Вас нещата няма да са както трябва! Не се обезкуражавайте, само разпитайте подробно какво ще Ви правят и кой ще го прави.

# 5
  • София
Зная, че се плаща. Но как да се замъкна с тия патерици до болницата, да търся лекари и да питам. То пък дали ще ми кажат. Толкова трудно организирах да отида на самия преглед. Питах и каза "няма проблем", явно проблема си е мой. То вече направлението използвано, личната няма да даде ново в близките месеци, много сгреших май.
Затова попитах тук за мнения от хора, които са били там да споделят.

Общи условия

Активация на акаунт