Ladies, Beauties, Moms-to-Be: come around here - chat for free #10

• 14 798
  • 337
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте американски мами, хубаво е да съм отново във форума! Не съм изчела новата темичка още, та не знам много, много какво става и какво се обсъжда в момента, но работя по въпроса Laughing. Аз искам да се похваля бързо- с мъжа ми осиновихме в началото на Май нашето първо бебче-Аlexzander James(или А.J)! Страхотно е да си майка! Имам всъщност и въпрос-има ли мами от Phoenix, АZ или такива които са били там? Мъжа ми най-накрая завърши и му предложиха работа там! Местим се след 2 месеца и малко се притеснявам че никога не съм била в АZ. Мерси!
   bouquet за всички вас!

# 241
Hear Again, бързо възстановяване ти желая   bouquet
По темата на Биляна не се включвам, защото ми прави силно впечатление как никой не чете историята, но има мнение. До към 5 страница започна да ми прилича на развален телефон, не знам за по- нататък.  Историята е ужасна, но и на страха очите са големи.
benson10, поздравления за чудесната новина. Пожелавам ви здраве и много усмивки     bouquet

В събота гледахме Шрек 3. Филмчето е страхотно. Следват Пиратите... (падам си по- детски филмчета)  Laughing

Последна редакция: пн, 28 май 2007, 18:08 от Niki1

# 242
benson10 ,поздравявам ви и ви се възхищавам!
   Шрек 3 се гледа ,така ли?Че съм малко скептично настроена....2 ми хареса,но все си мисля,че вече издишат...

# 243
Здравейте американски мами, хубаво е да съм отново във форума! Не съм изчела новата темичка още, та не знам много, много какво става и какво се обсъжда в момента, но работя по въпроса Laughing. Аз искам да се похваля бързо- с мъжа ми осиновихме в началото на Май нашето първо бебче-Аlexzander James(или А.J)! Страхотно е да си майка! Имам всъщност и въпрос-има ли мами от Phoenix, АZ или такива които са били там? Мъжа ми най-накрая завърши и му предложиха работа там! Местим се след 2 месеца и малко се притеснявам че никога не съм била в АZ. Мерси!
   bouquet за всички вас!

Бенсон, поздравления!  bouquet Ужасно се радвам за вас. Ние нашето първо осиновяване го мислим за след 7-8 години. Ще се радвам, ако разкажеш накратко какъв е процесът в САЩ. Ние още се чудим от къде да е детенце...

Благодаря на всички за пожеланията!   bouquet

# 244
Benson поздравления!!! Много топли и радостни мигове пожелавам на вашето вече голямо семейство!

Hear Again, представям си нетърпението ти!!! Стискам палци всичко да е ОК!!!!  bouquet

Последна редакция: вт, 29 май 2007, 04:22 от Tandoori

# 245
  • Boston, MA
benson10, честито! Да сте живи и здрави, много да си се радвате един на друг тримата!

Hear Again, дано оздравяването мине бързо и лесно! Страхотна новина!

# 246
  • NY
   bouquet за всички вас!

benson10, поздравления! Много здраве и радост да царят в семейството ви !

Отностно въпросът ти за  Phoenix, AZ мога да ти споделя впечатленията от моя експирианс за 6 месеца прекарани там.
Прекрасна зима, но за летните горещини не искам и да си помислям ,нито пък да ги опитам. Мегаполиса е разтлан на голяма площ, съставен е ot малки градчета....едни по-хубави, други не чак толкова. Най -приятното и най- скъпото е Scottsdale, там са резортите,голф игрищата, има приятен old town, спокойно, красиво и подредено е. Приятно студентско градче с нощен живот е Tempe. Chandler ,Mesa ,Gleandale са прилични . Другото е,че без кола си загубен, ние избрахме да сме до старият град ,за да можем и да се разхождаме , да виждаме хора по улиците(туристи през зимата), също да ходим  до някой магазин  и парк пеша.
 Във Phoenix има много българи, имат си църква, нещо като клуб, също издава се вестник всеки месец, ресторант,последно преди да заминем говориха и за бг магазин, така че ако се затъжиш за нещо родно....има го и там. Хората ми изглеждаха по бавни и спокойни. Има много хубави спа центрове. Седона, вълшебно място, е на около час път. Ако ти се прииска сняг през зимата Flagstaff също не е много далеч, Grand canion е наблизо........останалото от Аризона е общо взето пустиня с големи кактуси. Също ,щях да пропусна, на плаж се ходи в Мексико,защото е на час по близо от Калифорнийският бряг...и естествено на порядък по евтино.
Има Whole Foods, но най добрият местен магазин е AJ's . За децата има паркове, изключително добре поддаржани и озеленени ,като се има в предвид климата. Архитектурата е приятно изненадваща, бих казала че това е от малкото места в сащ , където се строи що годе с естетика и пейзажа не е безумно пластмасов. Това е на кратко ......ако те интересува нещо конкретно , се надявам да мога да ти отговоря.
 Peace

# 247
Мами в Ню Йорк, я кажете като карахте шофьорския изпит ( практическия, не теоретичния) на полигон ли беше или по маршрут?
 Понеже аз нали си взех пърмита и сега ще карам, та ми казаха , че не можеш да шофираш на специално определените маршрути ( аз си мислех, че ще е като в ПА, качаш се на колата и караш където ти каже инструкт.) и като минахме покрай тях, ами то е някакво затворено такова и се чудех в крайна сметка там ли ще карам или по улицата, ама тея от ДМВ бяха много нелюбезни и нищо не ми обясниха. И тогава пък как хем е роуд тест, пък не караш по нормална улица? newsm78 Не, че имам нещо против да е на полигон, то най-вероятно заради паралелното паркиране, ама все пак ми е странно.  newsm78

# 248
Мами в Ню Йорк, я кажете като карахте шофьорския изпит ( практическия, не теоретичния) на полигон ли беше или по маршрут?
 Понеже аз нали си взех пърмита и сега ще карам, та ми казаха , че не можеш да шофираш на специално определените маршрути ( аз си мислех, че ще е като в ПА, качаш се на колата и караш където ти каже инструкт.) и като минахме покрай тях, ами то е някакво затворено такова и се чудех в крайна сметка там ли ще карам или по улицата, ама тея от ДМВ бяха много нелюбезни и нищо не ми обясниха. И тогава пък как хем е роуд тест, пък не караш по нормална улица? newsm78 Не, че имам нещо против да е на полигон, то най-вероятно заради паралелното паркиране, ама все пак ми е странно.  newsm78

Тандурка, не знам. Но няма как да не те изкарат на истинска улица на самия роуд тест, защото трябва да видят как се справяш в реална ситуация. При мен инструкторът знаеше горе-долу през къде ще ме прекарат и го минахме много пъти тоя маршрут. Сменяне на лейн, ляв завой, десен завой, знак Yield, Stop, railroad crossing, завой в еднопосочна, каране назад в права линия и паралелно паркиране. Само последните две бяха на полигона пред ДМВ, като правих паралелно само с колата на инструктор отпред. Успех!!!

# 249
Тандурка, не знам. Но няма как да не те изкарат на истинска улица на самия роуд тест, защото трябва да видят как се справяш в реална ситуация. При мен инструкторът знаеше горе-долу през къде ще ме прекарат и го минахме много пъти тоя маршрут. Сменяне на лейн, ляв завой, десен завой, знак Yield, Stop, railroad crossing, завой в еднопосочна, каране назад в права линия и паралелно паркиране. Само последните две бяха на полигона пред ДМВ, като правих паралелно само с колата на инструктор отпред. Успех!!!

Ааа, значи и на полигон и отвън. Мерси много!  bouquet Щото и аз се зачудих, ама викам може да е някакъв нов измислен тест Simple Smile. Ти ходи ли на този 5-часовия курс задълителния или просто се записа за 30 часов с инструктор? Защото аз си мисля да ходя на 5 часовия и после да си карам с мъжа ми, ама като казваш, че твоя инструктор знаел и маршрутите ( което е логично) , пък аз така се притеснявам от пустия му изпит...знам ли, започвам да се замислям дали да не се запиша с инструктор да карам.  newsm78 Колко парички ти взеха ако не е тайна?

# 250

Ааа, значи и на полигон и отвън. Мерси много!  bouquet Щото и аз се зачудих, ама викам може да е някакъв нов измислен тест Simple Smile. Ти ходи ли на този 5-часовия курс задълителния или просто се записа за 30 часов с инструктор? Защото аз си мисля да ходя на 5 часовия и после да си карам с мъжа ми, ама като казваш, че твоя инструктор знаел и маршрутите ( което е логично) , пък аз така се притеснявам от пустия му изпит...знам ли, започвам да се замислям дали да не се запиша с инструктор да карам.  newsm78 Колко парички ти взеха ако не е тайна?

Ама аз не съм карала теста в НЙ. Затова ти казвам, че не знам със сигурност, но няма логика да караш роуд тест само на полигон, то всеки ще минава тогава. Според мен има смисъл да покараш с инструктор точно преди теста, те знаят номерата на изпитващия и ще ти отговорят на всички въпроси. Аз мойта книжка я взех в Мейн като ходих на курс, защото нямаше кой да ме учи. Курсът тогава 2004-та беше $300+, а след това 80 на час каране по маршрута (не задължително, аз поисках, нямаше как иначе да се упражнявам). Карай с мъжа си колкото може повече!

# 251
  • NY
Тандури, в ситито преди 5 -6 години ми струваше около 500$(забравила съм точната сума ). Бяха включени
10 часа с инструктор +5 задължителният клас лекция за безопасност.С инструктора не карахме по улиците на които беше роуд теста. Иначе самият тест беше 5-10 мин. ......ляв ,десен, паркиране, u turn,ляв на голям кросроуд,престрояване...не на полегон, а по едни улици.

# 252
Мерси много за информацията момичета, аз в БГ си взех книжка, тъй че карането много много не ме притеснява, ама това пусто паралелно паркиране....с 35 манерви я пъхам колата  Laughing, пък мъжът ми само с 2 Simple Smile Абе ще го взема, ама ще се изпопритеснявам яко преди това, ясно е  Laughing Joy

# 253
Много сложно с тия книжки в Ню Йорк...
Тандури, виж поне дали лекцията не можеш да я минеш онлайн. Аз така минах задължителната тук за влиянието на алкохол, наркотици и пр. 3 часа четох онлайн и после имаше кратък тест. Накрая си взех онлайн и теоретичния изпит, иначе трябваше да ходя с малкия  Crazy

# 254
Много сложно с тия книжки в Ню Йорк...
Тандури, виж поне дали лекцията не можеш да я минеш онлайн. Аз така минах задължителната тук за влиянието на алкохол, наркотици и пр. 3 часа четох онлайн и после имаше кратък тест. Накрая си взех онлайн и теоретичния изпит, иначе трябваше да ходя с малкия  Crazy

Аз теоретичния вече го взех, имам си пърмита ( между другото като книжка изглежда), остана ми само теоретичния, но другия 5-часовия само в комюнити колидж-а го предлагат и се ходи на място  Sick И сега трябва да намеря начин с децата да се оправя, че да ида да го взема, щото без него на практическия не мога да се явя.

Аз щях да казвам нещо друго, аз правя в момента интервюта на прискууловете наоколо, ако на някой му трябва въпросник, съставих си, мога да ви го пратя да не се блъскате.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт