Ladies, Beauties, Moms-to-Be: come around here - chat for free #10

• 14 732
  • 337
  •   1
Отговори
# 135
Много Ви благодаря! HugПолезна информация получих и хубави идеи ми дадохте!
При нас сега е записването-в момента поготвяме physical examination form.До края на седмицата трябва да съм записала малкия.Започват в началото на септември(аз съм в Чикаго).За момента само това са казали от училището.Но вие добре ме насочихте,когато го записвам,ще попитам списък с учени помагала ще има ли,писмо ли ще получа....?Ако не мога да им открия уебсайта-и за това ще попитам.

# 136
G&J, щом и във Флорида започват през август, нещо по Буш-ова линия ще да са се уговаряли преди години Laughing Е и това си има предимства - през май билетите до България са по-евтини, отколкото през юни.

А децата ви харесват ли храната в училище? Моите не - винаги си носят от вкъщи.
Честно казано и аз не бих го яла, това което сервират в нашия стол, тъй че не ги виня.

happy_mama , а при нас записват само с акт за раждане и имунизационен картон. И документ за местоживеене. Форми не ни се е налагало да попълваме. А и записват за новата учебна година още в началото на април.
Не се притеснявай, няма начин да няма някакъв welcome пакет за kindergarten във вашето училище и може би на повечето ти въпроси ще има отговор там.

# 137
А децата ви харесват ли храната в училище? Моите не - винаги си носят от вкъщи.
Честно казано и аз не бих го яла, това което сервират в нашия стол, тъй че не ги виня.

Харесва му на моя син. Много си я обича кафетерията, дори си разнообрази и храненето у дома тази година. Малкият тръгва от наесен на предучилищна, ще видим как ще е.
Аз пък обяд за навън досега много рядко съм приготвяла, броят се на пръсти случаите, налагало се е ако учебният ден свърши по-рано, а детето ми трябва да остане на занималня, защото съм на работа.
Сега през лятото ще ходи обаче на дневен лагер, и трябва да приготвям всеки ден храна.  Crazy КТБ, я дай идеи какво слагаш, че умът ми не го побира това меню за всеки ден. При това да е нещо, което не се разваля, и да е в торбичка за еднократна употреба.

# 138
Уф за еднократна употреба май нямаш много избор освен суха храна. Аз тогава обикновено слагам сандвич, в малка снакс торбичка отделно от сандвича моркови и чери доматчета, сок или вода, цяла ябълка, грозде, банан - ако е зимата.  Можеш да слагаша corn dog, приготвен сутритна у вас, и завит във фолио, за да остане по-дълго топъл.
А за сандвича можеш да редуваш за разнообразие не само пълнежа, а и вида хлебчета. Питай и детенце какво му се яде и сигурно ще измислите някакво меню.
Аз на моите и готвено, че даже и супа и таратор съм им слагала за училище, но това е в кутия, а не в кафявите торбички, които после искат да се изхвърлят.

# 139
Момичета, следите ли новините за проектозакона за имиграцията? Съвсем искат да променят системата - да въведат точкова, като в Канада, да могат да се спонсорират само съпрузи и непълнотелни деца, а за останалите роднини да има квота 40 000 на година... Преди малко четох във вестника и читателски писма и в много от тях се казва "Ами да, наскоро натурализираните си водят и родителите и ги записват на Social Security и ни точат системата". Аз честно казано исках да доведа баща ми, да не седи сам в София, но не задължително да го записвам на СС и Медикеър.

# 140
Имиграционните промени и аз ги следя  Peace. Мен много ме урежда това с точковата система, ама си мисля, че няма да стане  Thinking

# 141
..... читателски писма и в много от тях се казва "Ами да, наскоро натурализираните си водят и родителите и ги записват на Social Security и ни точат системата". ...
уф аман от глупости кадето пишат-зависи по каква линия са дошли-ако е само натурализирани и после си попълваш афидейвита и медикеър и сс през крив макарон, бежанците са тези които "точат системата"-и образование и всичко получават само да искат-защото при тях е различно... Аз пък нямам против да са записани на СС и Медикеър, но за тази цел трябва да са граждани, а за да станат граждани 5 години и английски в общия случай...и то не е СС ами е ССС... И маика ми и при мен и ми се иска да има поне медикеър-защото знаете недаи си боже нещо да стане-ама не става...поне намерих как става по евтино dexa test-ако някои се интересува...
PST-късмет и търпение-сигурно си много объркана сега. Няма неоправили се Laughing

# 142
уф аман от глупости кадето пишат-зависи по каква линия са дошли-ако е само натурализирани и после си попълваш афидейвита и медикеър и сс през крив макарон, бежанците са тези които "точат системата"-и образование и всичко получават само да искат-защото при тях е различно...

Да не говорим, че голяма част от нелегалните имат фалшиви ССН и плащат СС и Медикеър, които никога няма да видят  Stop. Така, че всичко се изравнява...

# 143
уф аман от глупости кадето пишат-зависи по каква линия са дошли-ако е само натурализирани и после си попълваш афидейвита и медикеър и сс през крив макарон, бежанците са тези които "точат системата"-и образование и всичко получават само да искат-защото при тях е различно...

Да не говорим, че голяма част от нелегалните имат фалшиви ССН и плащат СС и Медикеър, които никога няма да видят  Stop. Така, че всичко се изравнява...

О-о. don't get me started, дет се вика покрай тоя СС. Като работех на студентска виза най-надлежно си ми прибираха паричките за СС и за там какво ли не още, които не ми се полагаха.  После съкратиха целия персонал и точно тогава една приятелка ми каза, че имам право да ми върнат парите. Поразрових и точно така се оказа. Мадамата от хюман ресорсес обаче "Не, нашият адвокат каза че не ти се полага рифунд". И аз се заех да градя кейз без работодател, събрах кво ли не, пуснах си документите. След 6 месеца ми ги върнаха, щот липсвало еди кво си (което аз им бях пратила) и това беше 2005 г. Повече не съм чула и дума от тях, а междувременно загубих и моите копия от документите, та 800 долара от мен отидоха в джоба на правителството. Поне тогава успях да изкопча unemployment, които ми се полагаха, няма да казвам след колко апела и безумни ситуации.

# 144

Това ми беше другия point - на мен ми се полага да плащам СС и Медикеър, че и California disability  Crazy, oт които нищо няма да видя, но никой не се оплаква, нали.

Между другото, на мен са ми връщали СС докато бях студентка. Един от работодателите се беше объркал, и аз докато се усетя свърши годината, close-наха books и трябваше да си ги взема от ИРС. Но бяха към $60 де, може и затова  Grinning

# 145

Между другото, на мен са ми връщали СС докато бях студентка. Един от работодателите се беше объркал, и аз докато се усетя свърши годината, close-наха books и трябваше да си ги взема от ИРС. Но бяха към $60 де, може и затова  Grinning

Точно ИРС ме позабравиха, а работодателят ме излъга в очите... Имах и друг работодател, някъде 400 ми дължаха, но вече бях в България и писах, писах мейли "айде да ми върнете парите", те ми отговарят "да, ще погледнем скоро" и така няколко месеца...  и тия пари приех, че няма да ги видя.

# 146
Малко спам, но при мен се получи обратното - като се прехвърлих от ОПТ (без СС) на H1B (със СС), payroll software-а се обърка и трите месеца до края на годината ми плащаха по два пъти - веднъж заплата със СС и веднъж без  Crazy. На третия месец като им се обадих за трети пореден път да им кажа, една изнервена мадама ми каза да се успокоя и да спра да се обаждам  Rolling Eyes. Те като оправели проблема щели да ми кажат hahaha. Казах им, че аз съм преспокойна и проблемът е за тях - аз получавам по две заплати и моето хич не се губи Joy. Ама нещо ресетнаха програмата в края на годината и гювечът свърши.

Btw, всеки път като си withdraw-ваха втората заплата, моята банка се обаждаше да ме пита дали може да разрешат withdrawal-a. Значи, на теория, можеше да си задържа парите и да трябва да ме съдят за да си ги вземат  Thinking.

# 147
Малко спам, но при мен се получи обратното - като се прехвърлих от ОПТ (без СС) на H1B (със СС), payroll software-а се обърка и трите месеца до края на годината ми плащаха по два пъти - веднъж заплата със СС и веднъж без  Crazy. На третия месец като им се обадих за трети пореден път да им кажа, една изнервена мадама ми каза да се успокоя и да спра да се обаждам  Rolling Eyes. Те като оправели проблема щели да ми кажат hahaha. Казах им, че аз съм преспокойна и проблемът е за тях - аз получавам по две заплати и моето хич не се губи Joy. Ама нещо ресетнаха програмата в края на годината и гювечът свърши.

Btw, всеки път като си withdraw-ваха втората заплата, моята банка се обаждаше да ме пита дали може да разрешат withdrawal-a. Значи, на теория, можеше да си задържа парите и да трябва да ме съдят за да си ги вземат  Thinking.

Ама те са си ги прибрали? Е-е-е. Щеше да е супер, ако ти ги бяха оставили.  Laughing Най-добрият приятел на мъжа ми е пакистанец и още бачка на ОПТ и понеже между САЩ и Пакистан има спогодба, човеко няма да плаща данъци до края на ОПТ-то. Солиден пейчек получава! Обаче още не знае как стои въпросът с Х1Б, не са му казали изтеглили ли са му името или не...

# 148
Мацки имам супер спешно питане!!!! Кажете моля ви се ако някоя от вас е разбивала buttercream Wilton каква консистенция аджеба трябва да бъде?! Писано е само 3 супени лъжици мляко на пакет, което е просто абсурдно, въобще не стана гладко! Разбирвах, разбивах, пише да се остави да престои, ама нито пише колко време, нито дали в хладилник, никакви инструкции няма направо! Бясна съм, щото не ги погледнах по-рано, мислех си аз хубаво да си ги направя с бита сметана като друг път, ама викам хайде, уж айсинга по=-твърд по-добре ще стане, направо не знам какво да го правя. Ако го оставя отвън маслото съвсем ще се разплуе, ако го прибера в хладилника ще стане на камъни. #Cussing out
ДАЙТЕ ИДЕИ, ЧЕ ТОРТАТА Е ГОТОВА И СЕДИ И ЧАКА ДА Я УКРАСЯ ( ВЕЧЕ МИ Е НАМАЗАНА СЪС СМЕТАНА ОТДОЛУ)!!!!

# 149
..... читателски писма и в много от тях се казва "Ами да, наскоро натурализираните си водят и родителите и ги записват на Social Security и ни точат системата". ...
уф аман от глупости кадето пишат-зависи по каква линия са дошли-ако е само натурализирани и после си попълваш афидейвита и медикеър и сс през крив макарон, бежанците са тези които "точат системата"-и образование и всичко получават само да искат-защото при тях е различно... Аз пък нямам против да са записани на СС и Медикеър, но за тази цел трябва да са граждани, а за да станат граждани 5 години и английски в общия случай...и то не е СС ами е ССС... И маика ми и при мен и ми се иска да има поне медикеър-защото знаете недаи си боже нещо да стане-ама не става...поне намерих как става по евтино dexa test-ако някои се интересува...
PST-късмет и търпение-сигурно си много объркана сега. Няма неоправили се Laughing

Lana 2004, можеш ли да обясниш малко по-подробно? и аз се замислям за такива неща - родители тук, болни, не болни трябва да имат някъква възможност за лечение.

PST, къде в MI сте? Успех, не е лесно, но си струва.

Общи условия

Активация на акаунт