Имат ли право да ме задържат в болница без мое желание?

• 74
  • 5
  •   2
Отговори
Ще ми правят ендоскопия. Докторът каза, че ако види нещо, което не му хареса ще ме остави в болницата венозно да ми вливат лекарствата. Все едно аз нямам НИКАКВО право на мнение. Вика например ако има язва. Ок, но откога язва се лекува в болница? И то при положение, че болка в стомаха никога не съм имал. Имам чувството, че просто искат да ме прокарат по клиничната пътека.

Да не говорим, че ми изписа една камара лекарства от които симптомите ми (очаквано) се влошиха. На въпросът ми за какво са тези лекарства, той ме изгледа арогантно и ми вика да съм си затварял устата. А прегледът беше 100 евро между другото!

И това не беше “случаен” доктор, а един от най-прехваления в моя град.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 00:22 от Lloyd4

# 1
  • Melmak
На сила не могат да те задържат, но ще те накарат да се подпишеш, че си тръгваш на твоя отговорност.

# 2
На сила не могат да те задържат, но ще те накарат да се подпишеш, че си тръгваш на твоя отговорност.

Ок. Страхувам се да не ме вържат и закарат на сила. Особено след ендоскопията където ще съм под упойка. Наистина зъл доктор. А уж беше прехвален 🙄

# 3
В XXI век да искат да лежите в болница за лечение на язва...🤣 100% искат клиничната пътека, защото разликата в заплащането е двойна.
Да допълня, че упойката е лека и бързо ще отпусне. Насила няма да ви задържат, но уточнете още преди процедурата, че няма да лежите в болницата.

# 4
Сменете лекаря и не се подлагайте на едноскопия при този точно. На другия въпрос вече са ви отговорили.

# 5
  • София
Е, не казвате нищо за причините, поради които сте потърсили доктора. Не знаем и какви са Ви изследванията, нито какво предполага, че ще намери доктора. Не познаваме и самият доктор, всякакви чешити има, нито пък Вас познаваме. Какво очаквате да коментираме? 😅

Общи условия

Активация на акаунт