Имат ли право да ме задържат в болница без мое желание?

• 979
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Преди много години са ми правили амбулаторно, дори не в болница, а в поликлиника. Без упойка и веднага си тръгнах. Но сега не знам да правят амбулаторно. С упойка също не мисля, че веднага ще те пуснат.

# 16
Прави се амбулаторно с упойка, друг е въпросът дали НЗОК позволява да мине по каса по този начин. Аз съм го правила, но платено. Също си тръгваш веднага, след като те пусне упойката - това е около 20-30 минути след края на процедурата.

# 17
  • Sofia
Точно веднага - не. Но пускат още същия ден.
Свекървата си направи гастро и колоноскопия. Тръгна си същия ден.

# 18
  • София
Тръгваш си същия ден с фиктивен прием. В Е-здраве отбелязват "реалния".

# 19
Доколкото знам, при интервенции с пълна упойка се изисква поне едно денонощие престой в болница. Можеш да позвъниш и да попиташ в НЗОК.

# 20
  • Sofia
Доколкото знам, при интервенции с пълна упойка се изисква поне едно денонощие престой в болница. Можеш да позвъниш и да попиташ в НЗОК.
То, това какво изисква пътеката по НЗОК и какво реално се случва в болницата са две различни неща.

# 21
Това, с което се правят ендоскопиите, се нарича "краткотрайна седация" (обикновено с пропофол) и не е точно "пълна упойка". Сега как го отчитат пред НЗОК, е една друга тема.

# 22
Излизала съм от ИСУЛ по мое желание. Държаха се отвратително и се подписах, че напускам  тяхното "заведение". Заплашиха, че няма да ми дадат епикризата. После прочетох, че по закон нямат право.

# 23
Излизала съм от ИСУЛ по мое желание. Държаха се отвратително и се подписах, че напускам  тяхното "заведение". Заплашиха, че няма да ми дадат епикризата. После прочетох, че по закон нямат право.
А плати ли си прегледите и изследванията?

# 24
Всичко мина спокойно. Прегледаха ме бързо, не са ме задържали в болницата под какъвто и да било начин.

# 25
Ама, какъв страх бра напразно.

Общи условия

Активация на акаунт