Политиката и семейните взаимоотношения

• 1 864
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Ако не сте попадали на документалният филм " Второто Освобождение ", бихте го оценили, ако се вълнувате от темата и искате да разберете повече информация за случилото се и прикрито за широката общественост в миналото. Покрай него може да ви излязат и интервюта с авторите, които да допълнят видяното с още анализи.
https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8?si=Am7USC92R01bxLZL

Излиза ми още един пример от съавторите:
https://youtu.be/pWClpWsLyBo?si=xjMNacoTv7iqbD4Q

В подкасти по достъпен начин се интерпретира какво пише в архивите. Има и уважавани историци и предавания.

Един от свежите примери е Александър Стоянов, учител по история, автор на книги. По разбираем и увлекателен начин за непрофесионалисти обяснява историята. Все пак работи с ученици.

За годишнината от Чернобил имаше също добър анализ и изнесени факти от архивите кой какви ги е вършил. Професор Димитър Вацов от видеото е автор на книга по темата. Гостува в предавания и подкасти, като там по-подробно говори по темата и как тогавашната власт не цени чуждият живот, докато пази своят.
https://www.youtube.com/watch?v=1Kf_6O8j1Iw

Това са само минимум примери, че може да скръцнете съз зъби на свой роднина и да му кажете да внимава в картинката и че не искате да чувате глупавите му аргументи.

# 46
Само искам да вметна, че тъкмо излезе най-новата книга на Александър Стоянов, наистина неговите книги са изключително изчерпателни и достъпно написани.

# 47
За пореден път ще напиша, че у нас няма нито политика, нито политици, а политиканстване, празнословие и меркантилни страсти. По всичко изглежда, че една голяма част от населението не го е проумяла.

# 48
Здравейте не намерих тема с домашно насилие в Кипър затова пиша тук.Случаят е следния.Бяхме се скарали с мъжа ми след което стигнахме до побой подадох сигнал до полицията те дойдоха и ме изведоха от него настаниха в мои приятели от друг град Агиа Напа....... на другия ден ме викнаха дадох показания те ми снимаха ръцете с синините и казаха ,че това ще иде при съдия,но моя съпруг толкова много се разкая и плачеше  съжалява за всичко иска да се съберем и аз го обичам много това ни е първи побой между другото през тези 5г.коитосюе заедно имаме си и две малки момичета които са в бг .Аз съжалявам че звъннах на полиция просто бях много изнервена а и уплашена .Но сега незнам какви ще са последствията ,днес звънаха и на двама ни казаха че не трябва да се доближавам до него по малко от 100 м. Много се притеснявам дали ще фо вкарат в затвора колко време няма да сме заедно...говорих с моята преводачка ,тя ми каза да не се притеснявам просто ще го викнат за обяснения пред съда и ше даде някаква малка сума пари и това е .....че всичко трае около 1 седм.Но аз имам някакво лошо чувство и не и вярвам много .Много се страхувам какво се случва ,звъннах в полицията на дежурен да питам дали има възможност да го приберат те казаха че не знаят че съдията решава всичко ,те само подавали жалбата.Като ми казаха това направо свят ми се зави.Допитах се до чат гпт.Казва че делото може да трае от 3 до 6 м.Дотогава не трябва да сме заедно или че може да му забранят за 1г.да напуска страната, ние сме тука сезонно трябва да се прибираме в ноември .Ужас направо главата ми гърми от мислене ,не му оправдавам поведението към мене ,но аз прибързах с полицията все пак тук е кипър ние сме в чужда страна трябваше да мисля преди да звънна.Извинявам се за дългия пост ,но ако някой си има някаква представа моля пишете аз тук цяла вечер и чакам за вашите мнения,поздрави.❣️

# 49
Нямам представа от законодателството в Кипър, но акъл в главата нямаш, ако се върнеш при този мъж. Какво знсчи "това ни е първият побой, колко бой трябва да понесеш,  за да осъзнаеш що за човек е. Остави службите да си свършат работата.

# 50
Ей такива като теб ги бият редовно и накрая някои ги и убиват. Щото се разкайват, оттеглят показания, не се развеждат...
Една уважаваща себе си жена може да бъде бита от един мъж само един път. И после край, колкото и да плаче и да се разкайва. Това са крокодилски сълзи.

# 51
  • Варна
Аз се съмнявам, че постът за Кипър е легитимен, съдейки по препинателните знаци и грешките. Тролските коментари в YouTube уж на патриотични и четящи българи са такива. Аз почти винаги преди да постна свой коментар където и да е, поне го препрочитам и си намирам най-малкото печатни грешки и ги редактирам, за да не вадят очите на потенциалните четящи.

Ако да речем все пак е истина, добре е, че побоят се е случил в държава като Кипър, в която човешкият живот е по-ценен, отколкото е в България. Не знам що за хора продължават да се събират с потенциални побойници и им раждат деца на всичкото отгоре. То и да си с жена кривотия, горделива, лицемерна, подла, неискрена пак е голям автогол, но ако ти дойде да я пребиеш, по-добре да си тръгнеш сам и да не ти е вписано в досието, че си иззел функциите на баща й преди да е навършила 7 години.
Ако ще и жена с деца да си е тръгнала от побойник, винаги може да намери стойностен мъж, ако и тя самата има потенциал.
 Мъж също може да намери качествена жена, а не да ъърпи проклета усойница. Затова не трябва да се търпят нито шамари, нито темерутско отношение, сумтене, мълчание и затряснати врати.

# 52
Божидара, а защо децата ти са в България?

# 53
Божидара, а защо децата ти са в България?
при майка му за да ги пази те си ходят на градинка там ,ние дойдохме да избутаме сезона.

# 54
Аз се съмнявам, че постът за Кипър е легитимен, съдейки по препинателните знаци и грешките. Тролските коментари в YouTube уж на патриотични и четящи българи са такива. Аз почти винаги преди да постна свой коментар където и да е, поне го препрочитам и си намирам най-малкото печатни грешки и ги редактирам, за да не вадят очите на потенциалните четящи.

Ако да речем все пак е истина, добре е, че побоят се е случил в държава като Кипър, в която човешкият живот е по-ценен, отколкото е в България. Не знам що за хора продължават да се събират с потенциални побойници и им раждат деца на всичкото отгоре. То и да си с жена кривотия, горделива, лицемерна, подла, неискрена пак е голям автогол, но ако ти дойде да я пребиеш, по-добре да си тръгнеш сам и да не ти е вписано в досието, че си иззел функциите на баща й преди да е навършила 7 години.
Ако ще и жена с деца да си е тръгнала от побойник, винаги може да намери стойностен мъж, ако и тя самата има потенциал.
 Мъж също може да намери качествена жена, а не да ъърпи проклета усойница. Затова не трябва да се търпят нито шамари, нито темерутско отношение, сумтене, мълчание и затряснати врати.
Значи колко негативни и упрекващи коментари и то от жени .Защо съм се седяла,защо съм родила 2 деца,как съм писала с грешки? Аз просто ви попитах ако някой е запознат със законите да ми каже и да се успокоя малко ,а не да ме упреквате .Ако знаех че след 5г ще ме набие разбираше че няма да му родя 2 деца или да стоя при него изобщо,но аз не съм Баба Ванга. Усойница не съм нито се правя на вслатна да тръшкам врати ,нито съм мрънкало през тези 5г.не ме е пипнал дори ,направих прибързано решение и звъннах в полицията...но искам да простя ,защото все пак ни е за първи път обичаме се  и двамата ние си знаем през какво сме преминали  ,сгрешил е  ударил ме е за което съжалява ,на 100% ли е сигурно че ще намеря по-стойностен мъж ,който ще обича децата ми повече от техния истински баща ,семейство бързо се разваля .Но трудно се гради ,дали аз мога да живея с друг като обичам този ,защо ме упреквате .Ако не знаете нищо не пишете .Ако се повтори и друг път да ми посяга тогава вече аз ще си мисля какво ще правя оставете това на мен!  Моля ви мадами ,никога ли не сте се карали с мъжете ви?никога ли не сте обичали истински? Не знаете ли какво е чувството ?Нямам думи какво се случва с нашите българи вместо да си помагаме и да си даваме съвети един на друг ,ние ще се наплюем,ще се упрекваме ,утре може да се случи за първи път на някоя от вас .Ще си развалите семейството? Ще си оставите ли децата да растат без баща ,защото сте яли един шамар за първи път от еди колко си години...........

# 55
Никога не съм бита. Даже и никога не сме имали скандал, ама то да кажем е изключение. И, макар да не го осъзнаваш, пишем за да ти помогнем, защото съвсем не си първата такава. Даже и в мамата ги има много бити, но на по-напреднал етап.
И да, за мен един шамар е много нещо, непростимо нещо, явно за теб не е и тук просто не се срещаме. Но на твоя нищо чак толкова сериозно няма да му се случи, особено ако ти оттеглиш обвиненията в съда.

# 56
Ужас направо главата ми гърми от мислене ,не му оправдавам поведението към мене ,но аз прибързах с полицията все пак тук е кипър ние сме в чужда страна трябваше да мисля преди да звънна.

Взели сте много правилно решение, като сте звъннали на полицията! Особено в такава ситуация е изключително важно да защитите себе си (и децата, но в случая те не са при Вас в Кипър). Няма как да знаете дали мъжът Ви би се разкайвал така горещо, ако не бяхте сигнализирали. Също така е хубаво той да знае, че Вие сте готова да реагирате адекватно в подобна ситуация и би се замислил дали да повтори.

За останалото, не Ви познаваме - нито Вас, нито мъжът Ви, но и за мен като се прекрачи тази граница с насилието, връщане назад няма. Моля внимавайте и се пазете!

Съжалявам, че не мога да Ви дам конкретен отговор по въпроса, който задавате.

Общи условия

Активация на акаунт