Отговори
# 45
Авторке, а защо си имала комуникация с него след като си разбрала, че е обвързан.
Ти си казвала не и не, но защо си имала 24/7 комуникация?
И какво значи това 24/7?
Писали сте си по цял ден ли?
Защото ти му отказваш, но продължаваш комуникация.
Това за него е сигнал, че има шанс
Но е сигнал, че ти също си се надявала.

Написала съм "не казвам, че 3год 24/7 ми е писал"... тоест НЕ сме си писали цели 3г всеки божи ден. А ме е търсил на периоди.

# 46
За мен този човек не е нито добър, нито възпитан и със сигурност е безотговорен.
Даже очаквах да е на 20 примерно, не на 33 години - поведението му не отговаря на възрастта му.
Не знам какво чакате от този човек, но нищо няма да излезе, той е много несериозен и въобще не е наясно първо със себе си. А към вас няма любов, просто усеща, че вероятно ще го огрее и защо пък да не пробва. Нищо друго.

# 47
Прочетох, че тази другата е блокирала авторката.
100% е изкарал нея виновата за тяхната раздяла, тя е лошата, която го е подмамила и изкушила.
Хора, какво се учудвате че някой на 33 разсъждава така. Това е положението масово, съжалявам. Едно време на 20-годишен са казвали мъж вече. Сега на 30+ е момче.

# 48
Поведението на нарцистичните личности често е необяснимо логически, затова хората около тях седят и се чудят защо това и онова.
Махай се от тоя, защото нищо хубаво не те чака освен 2-3-5 години иди ми- дойди ми.
И се научи да се отвращаваш от тъжни личности, които с това ловят хора, а не да ги съжаляваш. Научиш ли се, силно ще редуцираш такива подобия да ти се лепят.

Абе има жени обичат да спасяват.
Плюс смятам, че тя доста го е харесвала още отначало.
Хлътнала е. После е разбрала, че е обвързан и е опитала да сложи граници, но факта, че не го е блокирала, а му е позволила да комуникира е показателен и за нея.
Та и тя трябва да си работи над себе си и уменията си да преценява и да отсява.
Това са базови умения.

# 49
Поведението на нарцистичните личности често е необяснимо логически, затова хората около тях седят и се чудят защо това и онова.
Махай се от тоя, защото нищо хубаво не те чака освен 2-3-5 години иди ми- дойди ми.
И се научи да се отвращаваш от тъжни личности, които с това ловят хора, а не да ги съжаляваш. Научиш ли се, силно ще редуцираш такива подобия да ти се лепят.

Хлътнала е. После е разбрала, че е обвързан и е опитала да сложи граници, но факта, че не го е блокирала, а му е позволила да комуникира е показателен и за нея.
Това са базови умения.

Може би още през 2023 е трябвало да го блокирам...но някак си не усещах чак такава опасност за себе си, защото не сме имали никакви сериозни, дълбоки или пък интимни отношения, само писане (когато скъсат) и като се засичаме на работа.
От толкова четене за нарциси, стилове на привличане, травми от детството тези дни и тн.
Си давам сметка, че той е с избягващ стил на привързване и дълбоката травма като малък, когато не е отработена и превъзмогната го гони и преследва цял живот и НЕ казвам, че това е опрсвдание за ситуацията.
Както каза майка ми "едно време нямаше детски травми и пак го е имало това, просто не се говореше толкова напред-назад"😃.
Та той толкова се е стремял "да не прилича по нищо на баща си", че реално дори и неосъзнато май точно така постъпва...
Той е израстнал без мъжки пример, не е видял каква е ролята на мъжа в семейството, в социума. Не е видял здраво семейство да преминава пред трудности. Не е имал качествено време и разговори с баща си и тн. Смятам, че това е огромен фактор, но пак не казвам, че го оправдавам.
Просто анализирам.

# 50
Той 3 години ми пише с опити да комуникира с мен и евентуално да започнем да излизаме и да се опознаваме и аз през цялото време бях "НЕ, НЕ и НЕ"- точно защото, когато се разделяше с нея ми пишеше да ме търси, не казвам, че 3 години 24/7 ми е писал, но е правил не малко опити и безброй повторения с връщане при нея ч, разделят се и след това пише на мен. Не знам колко пъти през 2023,2024та, 2025та година чувах "ясно е, че разделите ли се веднъж има защо и този човек е затворена книга за мен, между нас се усеща интерес и аз бих се радвал да се опознаем" и тн (Сякаш сам се убеждаваше, че като го напише или каже това е факт. Но аз вече имах картината и виждам как 2-3 г е едно и също там.) После пък 2026та като уж започнаха да се случват нещата между нас ми каза "Помниш ли как 2024та се бяхме разбрали да излезем и в последния момент ти ми каза, че имаш някакво усещане, че не е окей да излезем. Беше ми много тъпо и недоумявах как и защо не излязохме. И в интерес на истината това беше една от, но не и основните причини да се върна за пореден път там. Ако между нас се беше случило тогава едва ли щях да се връщам на онова място опитвайки се да се пробвам за пиреден път." Пълен хаос е в главата на "момчето", не знам както казах абсурдистан.

Т.е. през цялото време си се чудела дали не бягаш твърде бързо? Simple Smile
Извинявай, но не виждам защо се изживяваш като жертва, когато самата ти си поощрявала поведението му. Разбрала си за другата, защо не го блокира? Защото ти галеше егото, нали? Знам, че ще отречеш. Но е точно така.
Сега ровиш и чоплиш защо другата го търпи, ама как може, ама защо... Е, когато ти изреве и го прибереш обратно, ще разбереш. Защото ти не само емоционално не си скъсала с него, дори не правиш опит. Следиш и жена му, щом ѝ се налага да те блокира.
90% съм сигурна, че ще му „дадеш шанс“. Тогава ще разбереш защо и другата прави така.
Дано го осъзнаеш, ама... надали.

# 51
Той 3 години ми пише с опити да комуникира с мен и евентуално да започнем да излизаме и да се опознаваме и аз през цялото време бях "НЕ, НЕ и НЕ"- точно защото, когато се разделяше с нея ми пишеше да ме търси, не казвам, че 3 години 24/7 ми е писал, но е правил не малко опити и безброй повторения с връщане при нея ч, разделят се и след това пише на мен. Не знам колко пъти през 2023,2024та, 2025та година чувах "ясно е, че разделите ли се веднъж има защо и този човек е затворена книга за мен, между нас се усеща интерес и аз бих се радвал да се опознаем" и тн (Сякаш сам се убеждаваше, че като го напише или каже това е факт. Но аз вече имах картината и виждам как 2-3 г е едно и също там.) После пък 2026та като уж започнаха да се случват нещата между нас ми каза "Помниш ли как 2024та се бяхме разбрали да излезем и в последния момент ти ми каза, че имаш някакво усещане, че не е окей да излезем. Беше ми много тъпо и недоумявах как и защо не излязохме. И в интерес на истината това беше една от, но не и основните причини да се върна за пореден път там. Ако между нас се беше случило тогава едва ли щях да се връщам на онова място опитвайки се да се пробвам за пиреден път." Пълен хаос е в главата на "момчето", не знам както казах абсурдистан.

Т.е. през цялото време си се чудела дали не бягаш твърде бързо? Simple Smile
Извинявай, но не виждам защо се изживяваш като жертва, когато самата ти си поощрявала поведението му. Разбрала си за другата, защо не го блокира? Защото ти галеше егото, нали? Знам, че ще отречеш. Но е точно така.
Сега ровиш и чоплиш защо другата го търпи, ама как може, ама защо... Е, когато ти изреве и го прибереш обратно, ще разбереш. Защото ти не само емоционално не си скъсала с него, дори не правиш опит. Следиш и жена му, щом ѝ се налага да те блокира.
90% съм сигурна, че ще му „дадеш шанс“. Тогава ще разбереш защо и другата прави така.
Дано го осъзнаеш, ама... надали.

[/quote

Не ми харесва тази предубеденост... Не го чакам, просто се допитвам за ситуацията и през двете/ трите гледни точки.
От него не чакам нищо, блокиран е навсякъде.

# 52
А сега вече е блокиран. Дано да е така както казваш.
 А каква ви е точно комуникацията с неговата жена и защо те е блокирала.
Ти ли и писа, тя ли ти писа?

# 53
Не е манипулатор тоя мъж. Не е да си е направил сметката и да те работи системно и умишлено. Толкова си му е емоционалния интелект - импулсивен, необмислен, плитък. Днес ще гони този порив, утре противоположния. 100% не те е зачеркнал, скоро ще му натежи кантарчето с емоциите по теб и ще има сълзливи разкаяния. Той от себе си не може да избяга. Бъди подготвена психически.

# 54
Скрит текст:

Това са базови умения.

Може би още през 2023 е трябвало да го блокирам...но някак си не усещах чак такава опасност за себе си, защото не сме имали никакви сериозни, дълбоки или пък интимни отношения, само писане (когато скъсат) и като се засичаме на работа.
От толкова четене за нарциси, стилове на привличане, травми от детството тези дни и тн.
Си давам сметка, че той е с избягващ стил на привързване и дълбоката травма като малък, когато не е отработена и превъзмогната го гони и преследва цял живот и НЕ казвам, че това е опрсвдание за ситуацията.
Както каза майка ми "едно време нямаше детски травми и пак го е имало това, просто не се говореше толкова напред-назад"😃.
Та той толкова се е стремял "да не прилича по нищо на баща си", че реално дори и неосъзнато май точно така постъпва...
Той е израстнал без мъжки пример, не е видял каква е ролята на мъжа в семейството, в социума. Не е видял здраво семейство да преминава пред трудности. Не е имал качествено време и разговори с баща си и тн. Смятам, че това е огромен фактор, но пак не казвам, че го оправдавам.
Просто анализирам.
Хубав мъжки пример е Доминик Торето и всеки наемник, изигран от Джейсън Стейтъм. Недоумявам обаче защо мъжете гледат само колите и юмруците.
Сега е модерно да сме емпатични, да проявяваме разбиране, да търсим обяснение, да анализираме. А в много случаи обяснението е просто - човечецът не струва.

# 55
Спри да му търсиш оправдания и да му слагаш диагнози като избягващ стил на привързване, защото това за баща му и липсата на мъжки пример са за пред наивните жени,като теб.
Познавам мъже, които са израснали в абсолютно същата ситуация, без бащи, без никакъв мъжки пример в семейството, но днес са мъже на място, поемат отговорност, лоялни са и са прекрасни бащи за своите собствени деца. Липсата на родител не те прави автоматично манипулатор и женкар, това си е до характер, до личен избор и до ценности, които този човек очевидно няма.
Колкото и да го анализираш, истината е, че той просто е егоист, който гледа собствения си комфорт, а ти в момента се опитваш да му влезеш в ролята на психоложка, за да си обясниш защо се е подиграл с теб.

# 56
А сега вече е блокиран. Дано да е така както казваш.
 А каква ви е точно комуникацията с неговата жена и защо те е блокирала.
Ти ли и писа, тя ли ти писа?

Нито аз съм писала, нито тя на мен в нито един етап за тези години. Предполагам само, че когато е разбрала, че съм с него ме е блокирала. Не виждам друга причина. Не се познавам с нея на никакво ниво.

# 57
А ти как разбра, че те е блокирала? Simple Smile

# 58
  • Варна
Напоследък всички анализират, четат нам си ква литература, дълбаят ли дълбаят. А то е просто - устройва ме/ не ме устройва, правилно/грешно. Оттам насетне е само ненужно ровичкане с цел или да се изтъкнем като незаменими, или да изкараме другия " виновен". Може да разтегна още локуми в духа на психологията, ама въпрока е защо?

# 59
Някои се опитват да оправдаят, за да се успокоят сами. Много по лесно е да си кажеш, че той има травма и затова не те е оценил. Така криеш истината от себе си.
Истината е, че той е просто един егоист. Няма смисъл от ровичкане и разтягане на локуми. Или едно поведение те устройва, или си тръгваш и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт