Любители на кучета - 161

• 2 178
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,изминаха пет месеца от загубата на моето кученце.Беше ми първото куче,преди него имах гризачи и въпреки,че загубата на домашен любимец винаги е тежка, загубата на куче е различна защото той беше повече,беше ми приятел.След смърта му имах период в който исках само моето куче и не можех да си представя друго у дома.Сега много ми се иска да си взема друго но само при мисълта,че неизбежно ще дойде момента на раздялата колкото и късно да е той стомахът ми се свива и си спомням последните мигове на моето кученце.Въпросът ми е към тези,които са си взели кученце след загубата на предното мисълта за неизбежния край знак ли е,че човек още е под влияние на загубата и не е готов за друго куче.Не питам колко време след като сте загубили кученце сте взели друго защото знам,че при някои минават години,при други броени дни.Дали притесненията и страховете ще ми попречат да приема друго куче,х искам като виждам кученцата навън,липсват ми разходките,прибирането у дома и въртящото се кученце с целия ритуал по посрещне,изобщо ежедневието с куче.
Но се страхувам от загубата.

# 46
  • Варна
Просто тази любов, която имаш в себе си ще има възможност да я дадеш на друго сладко същество. Аз изгубих Майло в петък и в понеделник гушнах Бизу. Не можах да свикна с тишината, с липсващия шум от лапички по плочките и изобщо не можах да издържа. Само си казах да ми прости Господ и взех малката бяла топчица в ръцете. Така по-лесно преминах през тая мъка, но никога не го забравих.

# 47
  • тук-там
Със сигурност новото кученце ще ти помогне да се съвземеш. Страховете са ирационални и не бива да робуваш на тях.  И ние ще загубим живота си един ден, а търпим и ще търпим и по-големи загуби от тази на домашния любимец.
Явно си минала през нужните етапи, щом мислиш за ново куче. А и е къде по-благородно да дадеш любовта си на друго същество, вместо да робуваш на страха си. Болката от загубата не изчезва с новото кученце, но се притъпява и новите емоции започват да доминират.

# 48
Здравейте,изминаха пет месеца от загубата на моето кученце.Беше ми първото куче,преди него имах гризачи и въпреки,че загубата на домашен любимец винаги е тежка, загубата на куче е различна защото той беше повече,беше ми приятел.След смърта му имах период в който исках само моето куче и не можех да си представя друго у дома.Сега много ми се иска да си взема друго но само при мисълта,че неизбежно ще дойде момента на раздялата колкото и късно да е той стомахът ми се свива и си спомням последните мигове на моето кученце.Въпросът ми е към тези,които са си взели кученце след загубата на предното мисълта за неизбежния край знак ли е,че човек още е под влияние на загубата и не е готов за друго куче.Не питам колко време след като сте загубили кученце сте взели друго защото знам,че при някои минават години,при други броени дни.Дали притесненията и страховете ще ми попречат да приема друго куче,х искам като виждам кученцата навън,липсват ми разходките,прибирането у дома и въртящото се кученце с целия ритуал по посрещне,изобщо ежедневието с куче.
Но се страхувам от загубата.
Aз напълно те разбирам.. При мен минаха 10 години, но имаше и друго фактори, които утежняваха решението ми за нова душичка. Монти(предишното ми най-любимо приятелче) остави голяма празнота в сърцето ми и не е забравен. Родителите ми помагаха да го гледам последните години, защото имаше нужда от често извеждане, а аз не можех да го осигуря, защото работех в София.
Но при тях, в къщата, той си живя още 5 щастливи години и те много се привързаха. Тежко го понесоха също.
Днес все още казват на Бруно -Монти...а той има същото мило излъчване, като него.
Наистина празнотата от потропването на лапички, радостта в очите и любовта ужасно липсва и боли и аз също мисля, че едно друго същество донякъде ще помогнат. Ще даваш любов отново на другото същество, и няма как то да не те усмихва и радва.
Не заместваш, просто предаваш още любов Yellow Heart

# 49
  • София
Мен ме спира само ангажиментът при пътуване, за това не мисля да взимам повече животинче. Загубите са много тежки, но част от живота.

# 50
С всяко живо същество края е неизбежен. Моето куче си отиде преди два месеца и всеки ден ми липсва. Той беше любовта на живота ми, тъгувам всеки ден, плача си всеки ден, но това не ме спира да си взема друго куче, на което също ще дам много обич, грижа и да му подсигуря най-добрия живот, който съм способна да му дам, без да мисля, че някой ден и то ще си отиде.
Момичета и момче, живот и здраве утре отивам за мъничето. Сега се чудя как да се организирам и дали да взимам детето с мен, защото пътя в посока е 5:30 часа без почивките за кафе и тоалетна и ще дойде твърде много часове за малката в двете посоки в колата. Ама до края на деня ще помисля каква организация ще направя. 😁

# 51
  • София
Сиви, по-добре не. И за кученцето и за детенцето е по-добре без много емоции. Ще имат време да се радват като се приберете.

# 52
Сиви,коя душичка ще е твоята?От момиченцата ли?С голямо нетърпение ще очакваме тук, да ни запознаеш ...

# 53
  • тук-там
Как ще се казва, Сиви? Каква емоция само!

# 54
Ще отида сама, успях да организирам завеждането и взимането от градинка на малката. Тя не знае, че ще има куче 😁 Ще бъде изненада. Момиченце е, от 3те които харесах, четвъртото 🤣 Име още не съм мислила, ще питам и детето да видим какво предложение ще даде.

# 55
Привет! Има ли в темата хора от Бургас?
Утре предиобед ще се срещнем в Бургас с дъщеря ни, за да й върнем бигълчето, което ни беше на гости докато тя беше на лятна почивка.
Никой от нас не познава този град.
Искаме да се срещнем в парк и да пием кафе накъде наблизо. Паркирането наблизо също е важно.
Моля помогнете с идеи!

# 56
  • Бургас
Тук е кучешкият парк:
https://maps.app.goo.gl/ZojAWDzninFXj29F7
Има и кафенета в района.
Паркирането е в зелена зона.

# 57
То паркове има много. Зависи от къде идвате и през къде ще минавате.

Между другото. бургаската групичка, искате ли да си направим пак някоя среща?

# 58
  • Бургас
И пред блок Краставицата е спокойно и под блока има кафе и приличен ресторант:
https://maps.app.goo.gl/re2Czfh5xtmZoJxf9

Dreaming, с удоволствие, но към края на месеца...

# 59
Тук е кучешкият парк:
https://maps.app.goo.gl/ZojAWDzninFXj29F7
Има и кафенета в района.
Паркирането е в зелена зона.

А в другите паркове не се ли допускат кучета? Това в Морската градина ли е? Изобщо не познаваме града.
А край този блок Краставицата има ли място за паркиране? Няма значение каква зона. Важното е да не обикаляме много с животното от паркинга до парка.
Сякаш тази идея ми допадна.
Благодаря много!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 21:31 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт