Отговори
# 105
Аз нищичко не съм купила, чакам да дойде втората фетална и ще купя нещо символично. От приятелка ще взема доста неща. Но за сега изчаквам с пазаруването, че ни предстои местене в нов дом и няма смесъл да трупам от сега.

За леглото миналия път купихме от тия галемите дървени, трянсформиращи се в легло и бюро след години 😂 Да, каката си спи в голямота легло сега ама е пъъъййлен боклук. С две ръце за текстилна сгъваема кошара на 2 етажа с колелца. Има такива, които са с падащ борд даже и напълно заменя некст ту ми-то. Сега се отлеждам за видео бебефон да набележа какъв и ще чакам ноември намаления да го купя.

# 106
Ние си платихме всичко, да. Не знам да е възможно да се направи поръчка с международна доставка с наложен платеж от някъде. 

Здравейте! Аз съм от декемврийската група, но виждам че обсъждате поръчки от чужбина. Някой дали има опит с такива от Полша? При вашите поръчки (от Холандия, Германия)предварително ли заплащате цялата сума?

# 107
  • София
За легло  - двете си деца отгледах с текстилна кошара, за мен са си доста стабилни. Сега пак мисля на такава да заложа.

Нищо не съм купувала все още. Една приятелка ми подари люлка, шезлонг и малко легълце тип "кошче".

За количка, още наблюдавам и набелязвам, ще взема евентуално при черен петък. Чета, че пускат около 30% намаление големите магазини Хиполенд, Комсед и тн.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 00:35 от V_e_S_i

# 108
  • Бургас
Момичета, имате ли си някакъв списък какво трябва да закупите?
Аз съм доста назад в приготовленията като ви слушам Smile

# 109
  • София
Спока и аз съм така. Абсолютно нищо не съм пазарувала. И аз мисля поне списък да направя и да чакам намаленията.
Ходя на доста обучение за бъдещи родители и имам дребни подаръчета.

# 110
Споко, аз съм същата 😁 Но и като цяло гледаме да не се стресираме много. От началото на бременността го караме по-спокойно и ни е добре.

И аз имам стая за разчистване и мъжо и той разни контакти да оправя, да обезопасява мебели, пердета имаме да слагаме.. Успокоявам се и с мисълта, че едно новородено няма нужда от толкова много място на първо време. Но пък от друга страна, винаги може да се наложи по-ранно приемане в болница та си мисля, че 1-2 месеца преди това трябва да имаме готовност.

За сега нищичко не сме купили, подариха ни разни лигавничета и хавлийки. Мисля тези дни да почна да правя списък с нещата, които ни трябват и ще видим какво може от приятели, какво да вземем на черен петък евентуално.

Аз постоянно разглеждам, но нищо не купувам. Ние и стая уж ще правим, та сега разчистваме тази, която е предназначена, а и не само нея. Като цяло сме си малко разпиляни, особено аз, общо взето не знам ние ли ще вървим след детето или то след нас на кантар са нещата. А ми се иска всичко да е подредено и да сме разкарали ненужните вещи, преди да се затрупаме с нови! Предстои ми преглед и кратко пътуване, та може би вече след него ще започна с по-дребни неща, тъй като съм много склонна всичко да е в последния момент и да изпадам в нервности, лош навик от ученическите години.

# 111

Аз това съм направила като списък. Мисля, че са основни неща. Решила съм да се опитвам да не прекалявам, пък ако нещо ми потрябва, живеем в 21ви век и мога да си го набавя почти веднага.
 Всички дрехи са от Next и H&M. Едно, две комплектчета взех от Зара, тъй като ми бяха много сладурски. 99% от дрехите са комплекти - излизат доста по-изгодно. Придържала съм се към съвсем обикновени модели, които да са 100% памук и да си ми удобни и на мен за смяна.
Хавлийки взех от Zara Home. Като цена са същите като в бебешките магазини, качественото им е доста добро, дори останах приятно изненадана.
Най-добрата ми приятелка роди наскоро, та част от дрешките съм отметнала заради нея, тъй като ми ги е приготвила. Друга приятелка пък ще ми даде столче за кола, тъй като нейното дете тъкмо я израства. С мъжа ми се шегуваме, че нашето бебе ще излезе на промоция, защото ние сме последните с бебе от приятелите ни. Също така доста неща мисля да разгледам от бебе продавалник - например бебефон, стерилизатор.
Надявам се да помогне списъка на някого, а ако някоя от вас вече е преживяла бурните дни на майчинството, нека да даде съвет дали нещо липсва или пък има нещо, което е излишно.

Момичета, имате ли си някакъв списък какво трябва да закупите?
Аз съм доста назад в приготовленията като ви слушам Smile

# 112
  • София
Спока и аз съм така. Абсолютно нищо не съм пазарувала. И аз мисля поне списък да направя и да чакам намаленията.
Ходя на доста обучение за бъдещи родители и имам дребни подаръчета.

Много обичах и аз да ходя на такива с предишните две бременности, но сега нещо не смогвам. От София ли си? Ако да, на кои ходиш, че съм им изпуснала нишката отдавна?

Общи условия

Активация на акаунт