Дистанцирани отношения с приятел

• 950
  • 29
  •   3
Отговори
# 15
Ако не си семейна, по-добре се сближавай с хора, които са също свободни.
Звучиш като, че си самотна и неуверена в себе си.
Учтиво дистанциране от нея не означава влошени отношения. Означава, че ти също цениш себе си и времето си - поработи върху това.
И се успокой - не си център на вселената, в най-положителния смисъл. Т.е. никой нищо не забелязва. Ако пък някой наистина си прави труда да забележи и коментира с кого имаш отношения и какви точно........вероятно има трагично празен живот.

# 16
Едно от най-полезните неща, които човек трябва да знае е, че има пълното право да не отговаря на очакванията на другите.
Това прави колежката.
Това правя и аз, и като чета други също.
В никакъв случай това не е саможивост.

# 17
Колкото и да ни улесняват телефоните, толкова и досаждат. Както казвам на ММ: "Има хора без работа...", които звънят упорито, сърдят се, ако не отговориш веднага /скоро/, че даже ако правиш нещо друго докато говориш. Ако се намирам на село в двора, не се движа непрекъснато с телефона.

# 18
Питай си приятелката директно какво има и дали можеш да й помогнеш или дадеш съвет.
Ако не иска, остави й пространство. Всеки си минава през нещата, не й се натрисай.

# 19
  • София
Била от хората, които си гледали семейството, казано по такъв пренебрежителен начин, все едно не е най нормалното нещо... Много ясно, че семейна жена ще си гледа семейството, а не тебе. Ти коя си? Че и имала наглостта да има проблеми и да не ти вдига телефона на секундата!
Много е деликатна, с такова обсебващо поведение бих те отрязала директно и категорично. Не знам дали осъзнаваш колко неадекватно звучиш.

# 20
Била от хората, които си гледали семейството, казано по такъв пренебрежителен начин, все едно не е най нормалното нещо... Много ясно, че семейна жена ще си гледа семейството, а не тебе. Ти коя си? Че и имала наглостта да има проблеми и да не ти вдига телефона на секундата!
Много е деликатна, с такова обсебващо поведение бих те отрязала директно и категорично. Не знам дали осъзнаваш колко неадекватно звучиш.
а ти осъзнаш ли как говориш? То наглост, неадекватност, то етикети. Ти си изключително невъзпитана.

# 21
  • София
Просто необяснимо защо не ти вдига и не иска да сте близки, абсолютна мистерия...

# 22
Аз пък съм приятелка и с колежките ми, и с шефката ми. В почивните дни си пишем, споделяме кой какво прави, виждаме се, ама да звънна на някого - абсурд.  Както и се радвам, че никой не е тръгнал да звъни на мен, мразя да говоря по телефона, не виждам и причина да го правя, всеки си върши някакви неща през почивните дни, ако искам да кажа нещо - ще го напиша и вече всеки да отговори когато има желание и време.

# 23
Както казах благодаря за отговорите на всички.

# 24
Нали обядвате заедно и прекарвате доста време заедно. Защо и по телефон трябва да говорите? Аз съм от хората, които нямат време и желание за разговори, ако някой иска да има комуникация с мен, но не за общи приказки - писмено. Когато мога, ще отговоря. Телефон ползвам много рядко и набързо. Мина времето на дългите разговори.

# 25
Мен ме впечатли изявлението на авторката, че колежката й била семеен тип и и си гледала семейството, сякаш това е укоримо?! Ми много ясно, и аз си гледам семейството, не колежките. А авторката определено досажда на жената. Аз бих се дистанцирала много рязко.

# 26
Да се спрем да коментираме ли? Нали това е целта на поставена тема, да се коментира и хората откровено да споделят какво мислят. За Ваше добро са тези коментари. Аз например, много бих се притеснила, ако установя, че досаждам на някого. Респ. ще се се отдръпна, не мога да се натрапвам на хората.

# 27
Да се спрем да коментираме ли? Нали това е целта на поставена тема, да се коментира и хората откровено да споделят какво мислят. За Ваше добро са тези коментари. Аз например, много бих се притеснила, ако установя, че досаждам на някого. Респ. ще се се отдръпна, не мога да се натрапвам на хората.
Да бе, спрете. Благодярих на всички включили се. Темата за мен приключи.  Това почва да става като тормоз. Помолих да заключат темата.

Последна редакция: сб, 29 авг 2026, 18:01 от Bory Ana

# 28
Да бе, спрете. Благодярих на всички включили се. Темата за мен приключи.  Това почва да става като тормоз. Помолих да заключат темата.

Разбирам Ви напълно.
За съжаление има хора, които не се притесняват да обиждат другите.
Аз също реших да прекратя тема, която пуснах, защото имаше обидни коментари към мен. Надявах се темата да е дискусия в която потребителите да изразят мнение, а се превърна в нападки и коментари от хора, които въобще нямат връзка с темата. Уви....

# 29

Общи условия

Активация на акаунт