Бихте ли започнали връзка с човек, който е имал повече от един брак?

• 1 521
  • 54
  •   5
Отговори
# 45
Категорично не бих. След една неуспешна връзка се предполага, че човек трябва да си направи някои изводи и да избира вече по-внимателно. Особено като става въпрос за мъж, жените е по-нормално да бързат, защото биологичният часовник ги притиска, но мъжете нямат подобни органичения. За деца и от втория брак пък да не говорим - няма как някой да е добър родител и да не е оценил какъв стрес е бил разводът за децата от първия му брак, пък дори и той да е приключил мирно и кротко, без война между партньорите. Добър е само в неговата си глава, най-вероятно защото смята, че родителството се изчерпва с даването на едни пари.

От личните ми наблюдения - много мъже в диапазона 35-50 осъзнават, че жените на тяхната възраст търсят някаква стабилност и не са склонни да инвестират време във връзки само за забавление. Съответно и те още от началото дават заявките за сериозност - съвместно съжителство, запознаване с родата, пръстени, бракове, деца. Реално те никога не са били с намерението да уседнат и да прекарат живота си с една жена, просто си правят сметка какво е най-изгодно. Получават жена, с която съжителстват, делят си разходите, имат си готвачка и чистачка, сигурен секс, вместо всеки път да се напъват със свалки. Пръстен, сватба и развод не струват милиони, за едни 5-6-7 години колко имущества и бизнеси да придобият, че да мисли после как ще ги делят, издръжката на децата е минимална. И като бонус изглеждат и по-чисти пред обществото, сериозни мъже нали, ето не скачат от тази на онази, а гледат семейства да градят. Просто нямат късмет милите и не могат да попаднат на читава жена.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 14:29 от Unicorn88

# 46
Нали имаше изследвания по въпроса, че мъж в брак веднага се възприема като сериозен и в личен, и в професионален план - някой, на когото можеш да разчиташ. Не знам в професионалния пък защо, но е факт. И то конкретно за брак става дума, гаджетата не се броят. Ако има и деца, е още по-добре.
При жените е точно обратното. Свободната жена по принцип е по-амбициозна от обвързаната; обвърже ли се, дори са е само на семейни начала, започва да бърза да се прибира, има планове с половинката; дойдат ли децата, още по-зле.

# 47
  • София
Не. Приемам за що- годе нормално деца от двама различни партньори. От трима вече ми идва неприемливо - и за мъже, и за жени.

Имала съм връзка с разведен мъж, но без деца. С деца не бих се навила. Като цяло не съм почитател да обикаляш земята и да търсиш вечно "щастието" в лицето на нов и нов партньор. Като не става, не става. Има и други неща в тоя живот и хората, прекалено центрирани в намирането на следващия успешен, не ме привличат.

# 48
Много е хипотетично, за да дам адекватно мнение. Зависи от много неща. Разкажи си ситуацията ама конкретно. Ако си млада и нямаш деца - не, категорично!
Иначе, мен лично, не ме бърка, стига да е свободен веднъж два месечно за няколко часа, има финанси да ме води на романтични почивки два пъти в годината и да ми купува подаръци и не иска да му раждам аз още деца. Ама аз съм свободна щастлива леля с дете, която не се вълнува нито от съжителства, нито от сериозни отношения. Даже малко и от мъже не се вълнувам, ама да кажем хипотетично. Нали така е поставена темата.

# 49
Мъж. Далеч от подобен проблем, но в момента съм неволен свидетел на подобен сценарий.
За себе си - ако бях на маркета за сериозна връзка - бих избягвал жена с деца от два или повече брака, от двама или повече бащи. Просто подобна връзка ще донесе със себе си и още няколко човека, които пряко или косвено ще влияят на цялата динамика.
Скоро четох, че средния живот на брака в България е 14-15 години. Тоест от 20 до 40 години е най-вероятната трайност. И както казва Невена, с 50% вероятност за развод е напълно нормално семейството като модел да отива на кино. Някой беше казал - "Ако искаш да скочиш с парашут, но вероятността парашута да не се отвори е 50 % - ще скочиш ли?". За това и си мисля, ако някой е скочил два пъти с парашут и двата пъти не се е отворил, дали бих искал да скоча в тандем с подобен човек.

# 50
  • София

Да, имам мъже от моето обкръжение, много състоятелни с по два брака и повече от две деца, които са над петдесет и нямат никакъв проблем с кандидат-трета съпруга, като често кандидатките са в двайсетте си години.

Единият е вече с пет деца и чакаме с нетърпение да видим от коя ще е шестото.

# 51
Е да, ама те жените, влизащи в нов брак с него влизат точно с идеята, че е състоятелен и няма да е проблем да си ги издържа, а след това да издържа децата.
А единствения пример, който тук се даде за жена с деца от няколко брака беше - “гледа си ги сама”.
И аз знам една с 5-6 деца всичките от различни бащи. Не бих могла да кажа, че точно това е гледане, както аз го разбирам.
Само си представям какво става като трябва всяко да ходи при баща си в определените седмици.

# 52
Явно се справя добре жената щом има време да намира нови и нови бащи и да прави деца.

# 53
Идеята да се занимавам с чужди деца винаги ме е отблъсквала. Не, че съм против самите деца, но е допълнителен ангажимент и разход на време, нерви и енергия. Колкото и да е читав мъжът винаги съм си мислила, че не е последният и са останали и такива без деца в картинката.
Ако някой е само разведен не би ми пречило, но след 2-3 пъти не бих го взела на сериозно.

# 54
Бих дала шанс на всеки, който ми харесва и се отнася с уважение към мен, но ако бърза да сключвате брак,внимавайте и не бързайте.

Общи условия

Активация на акаунт