Боледуването на децата ни - тема 99

• 5 323
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добре е обаче ми седи една умърлушена и няма апетит. Не знам… ще си проличи ако има нещо.
Ъпдейт: Повръщане, спазми и разстройство на куп…

Последна редакция: пт, 02 окт 2026, 08:14 от I.R.

# 286
I.R. как е детето? Надявам се бързо да е минало това състояние.

danaeka, съвсем добре е твоят юнак, нали?

# 287
  • shumen
I.R.ужас.Повръщането е най-големия ад и за мен.Дано твоята кака не зарази и малечка.
So close,добре е моят.Явно е бил преуморен снощи и затова рано е заспал.

# 288
  • София
Хора аз от 2 дена я чакам аха аха, тя унила, не яде, не пие много вода и днес сутринта повръщане. Поне да не я беше мъчило…
Ще се оправи иначе

# 289
Здравейте, и едната ми дъщеря домъкна същия стомашен вирус. С доста зор овладяхме повръщането - личния лекар изписа Вомитусхил, което според мен не прави нищо… на другия ден вдигна и температура… отпаднала е, уж лека полека започва да има сили, но апетит няма никакъв и много се притеснявам. Досега все сме карали ентеровируси, ама не така смачкващо и изтощаващо, бих казала.
Междувременно и другото дете прихвана - естествено посред нощите и затова пиша тук -  някакъв съвет да мине по-леко и бързо?

# 290
  • shumen
Celeste,за повръщане при моят помага натриев цитрат.Вомистухил не върши никаква работа.

# 291
Благодаря, за гадене го зная уж, но междувременно зачести и уви се насочваме към денонощна поликлиника Sad

# 292
Селесте, как сте?

# 293
Вомитусхил на свещички ни спасява нас. В острата фаза се слагат през час. Неведнъж е помагал при малкия. Нормално да не яде детето, важното е да започне да пие. Храна - солети обикновено прояжда, по една две. За температурата - ако може да приеме лекарство, добре, ако не - пак на свещички, слагам Фервекс. Ако Т не спадне до няколко деца или не приема течности - на лекар.

# 294
Вомитусхил имах и капки и свещички, но последният път нищо не свършиха. Както и натриев цитрат. Сложих свещички вомакур след първата спря да повръща. После поне седмица хапваше много малко.

# 295
Вомакура си е истинско лекарство. Със същата активна съставка съм взела дъвчящи хапчета от някакъв сайт, пронават ги като таблетки против повръщане при пътуване. Не съм давала на този етап, но имам поне.

# 296
  • София
Аз свещички съм си взимала. По-добро нещо не съм срещала, но изчезнаха от аптеките ни.

# 297
  • shumen
При моят помага само натриев цитрат при повръщане.Вомистухил съм давала,но не го иска,а и не върши работа.Свещички пък е абсурд да даде да му сложа.
Seleste,как сте?

# 298
Ох, ами доста тегаво. Вчера посред нощите ходихме за система - хидратираща плюс деган. Детето много живна и се зарадвах, че е зад гърба ни. Но не. Днес пак повърна. В момента пак пътуваме към кликиката.
Отвратителен, отвратителен вирус, който по някаква причина все караме тежко. (Вече е с всички бонуси - температура и разстройство.)
Другото дете, което цъфна първо, възвръща много бавно апетит и енергия.
Все едно някой ми ги е сменил - по принцип все тичат, скачат…

Общи условия

Активация на акаунт