Боледуването на децата ни - тема 99

• 7 663
  • 469
  •   3
Отговори
# 435

Не съм... Тъкмо паркирахме и се събуди сама, говори адекватно, каза, че не я боли глава, по-жива е, пее си, рови в кутия с играчки... Обаче аз съм така наплашена. Помня как си говорихме за консултации с ИИ и аз бях много ЗА. Да, обаче подозирам, че паник атаките от части се отключиха "благодарение" на съветите за спешна помощ, понеже имало малък процент хора, при които нещо си и той те праща на преглед и то спешно. И след като ми е вкарал мухата в главата как да се успокоя, дори и с по-живнало дете? Психически и физически съм долу Cry

# 436
Аз ги сложих вчера и на двете. Леко подсмърчачха, бих казала понамаля. Ще видим утре как ще е. На колежката детето як сопол направи на 3ти-4ти ден.
Голямата днес си ударш главата. Явно се беше притеснила, че и мен ме уплаши. Оклюма някак, каза че май и се вие свят, но полежахме и след час се размърда.

# 437
Ваня, ужас... Все да има нещо за тревога. Надявам се да е добре вече!

Живна, танцува, минаха точно два часа и започвам да й давам вода на глътки през 5 минути и й дадох да гризка бисквита. Нали го знаете този момент след първото повръщане? Все се надяваш, че е еднократно и повечето пъти се оказва, че не е. Стиснете палци все пак да е било само това.

# 438
Барбалена, сещам си, че слид първата инжекционна противогрипна ваксина тичахме по лекари с болки в корема, даже хирург я глида малката. Втората година пак я заболя, но по-малко.  Дано да няма повече проблеми при вас. А ти намали консултациите с ИИ, не мисла че влияе добре.
Да бе, все да има нещо. И тя така се беше омърлушила, че ми се изправи косата и то от нищо нещо...играеше с легото на пода и мислела, че ще се изправи до прозореца, т.е. видяла го е, ама го е дръннала.

# 439
Аз съм благодатна почва и без ИИ, а с ИИ съвсем се сдухах. И преди него си бях тревожна и хипохондрична, но с ИИ нещаъа според мен минаха на следващото ниво. Иначе съм спряла новините, даже съм забравила да ми изскачат разни статии в браузъра. Все има по нещо полезно, обаче новините за катастрофи, смърт и т.н ми влияят много зле. Изживявам всичко поставяйки се на мястото на хората... Смея да твърдя, че ми се отразява положително, но съм далеч от "излекуване". Каня се да пиша на психоложката, която препоръча Емилия, но все отлагам...

Охх, тя със засилка се е ударила Sad

# 440
Барбалена, била съм на твое място, знам какво е. Дълго живях така. Сега мога да кажа, че не съм в това състояние. За кратко ходих на психолог, не знам помогна ли или не. Хапчета не съм пила.

# 441
Много се радвам като чуя, че има хора, които са преборили това състояние без хапчета. Дава ми надежда, че мога и аз да се справя. Но е много трудно, когато си изградил съответните невронни връзки в мозъка, така си го обяснявам поне. Опитвам се да си наложа да не се паникьосвам. Има моменти, в които успявам да не се поддавам на паниката, но често не успявам. Имам и психосоматични симптоми.

В момент на криза в края на лятото влязох в темата за паник атаките и ме направиха на ни-що. Не очаквах такова отношение от хора преживяващи същото нещо.

Наистина много се радвам, че си добре вече ❤️

Иначе това им е трета назална ваксина и не са имали проблеми предишните пъти освен да се разсополяват малко. Не е повръщала повече, но аз все още съм на тръни.

# 442
Ако някога имаш нужда да поговориш, пиши ми!

# 443
Барбалена, когато усетиш такова нещо заставай пред огледалото или седни някъде и дишай и издишай, като след всяко издишване си казвай нещо положително. Това 10 пъти и го правиш бавно. Пробвай. Много е трудно в началото, но поне при мен помага. Стискам палци да успееш да го овладееш поне малко, докато стигнеш до правилният психолог.

На болните малчовци - всички да се оправят и оздравяват.

Пс. Аз чакам инжекционната ваксина. Моето дете 24 часа след поставянето вдига температура. Само това. Тази година незнам как ще е.

# 444
Барбалена, според мен е от вируса, който детето е хванало. Прочетох в др тема, че си писала.

# 445
Голямата с ударената глава я заболя главата сега преди лягане. Доста и се спеше също. Вчера и сложих и ваксината и сега не знам от нея ли има някакви неразположения, от удрянето ли. Няма сериозни симптоми като повръщане и дезориентираност. Следобяда даже ходи на разходка.

# 446
Благодаря, момичета! Надявам се да се преборя, защото децата са много малки още, а аз дори за най-дребното "боли ме", започвам да си мисля лоши неща. Което не е изобщо нормално. Спирам, за да не спамя темата, но исках да споделя за ИИ конкретно как влоши състоянието ми.

Фроузън, и според мен не е от ваксината, но като се застъпят вирус и ваксина се чудиш кое какво е. И най-вече как да го лекуваш. Мен ме беше страх да си издуха носа даже. Не смеех да дам Нурофен. Не смея да капя Виброцил в носа. То нали още от бебета ни обясняват как ваксина се слага само на здраво дете.... Обаче покрай всички постове в групата за Ваксини, че може назална и при лек сопол, че и при ниска температура, станах прекалено смела.

Ваня, да не я боли мястото на удара? Как е сега, заспа ли? Щом не е повръщала и не е била дезориентирана, е добър знак..

# 447
Всъщност ваксинахсе слага на всякакво дете, само да не е остра фаза на нещо с висока температура. Забелязвам че личните лекари са ужасно неадекватни.
Заспа от раз. Надявам се нощес да няма проблеми. Болеше я на челото и отгоре, където се удари каза че от време на време усеща да заболява спонтанно. И на допир я боли де, ама това си е нармално.

# 448
При главоболие винаги питам дали е пила достатъчно вода. Аз понеже пия много малко вода, а в някои дни, в които съм навън по-дълго време, направо си не пия умишлено, за да не търся тоалетна навън и после ме боли глава.

# 449
И днес е леко омърлушена. Мястото на удара я заболява чат-пат.
Седи омотана сега в одеяло, каза че я наболва глава и и се гади. Сутринта стана рано с болки в корема. Като нищо да е чревния...

Последна редакция: нд, 11 окт 2026, 10:24 от Ваня А.

Общи условия

Активация на акаунт