💪"Игри на волята: България - сезон 8 (2026) - тема 1 (01.09 - 07.09)

• 54 118
  • 1 142
  •   5
Отговори
# 75
  • София
Дойде най-сетне ред да напиша няколко (десетки дузини Blush) думи за снощния епизод.
Първо отбелязвам че видях категорично признание от страна на продукцията за фундаменталният провал на концепцията мъже и жени да се състезават един с друг на равна нога.
Всички (включително и аз) отбелязахме колко по-добре се представиха вчера жените, но трябва да отбележим, че те имаха 4 минавания (спрямо 6 мъжки) през трасето (нито едно от които не беше отгоре по стълбите, едната от които изглежда имаше някакъв конструктивен дефект, защото тази промяна в женските правила е била извършена непосредствено преди женската битка, която хронологично се е провела няколко часа след тази на мъжете). Също така жените дърпаха 16-18 килограмово варелче (претеглено е от независима комисия, така че татуираният водещ е ял Animal Fish с тези негови 30кг. Той нарича паралелепипед "куб" така че какво да се чудим), докато мъжете бутаха тежки колички (и те не са 500кг, но истинските им килограми не са чак толкова далеч от обявената им стойност - тежат си и трудно се бутат на този чакъл).
Та първият ми въпрос е защо трасето за жените беше толкова различно от това на мъжете. Да отговорите са очевидни: никоя от тези жени не би успяла да мине мъжкото трасе (поне не в рамките на нормално време подходящо за монтиране във времетраенето на този епизод, защото няма как да гледаме до 3-4 през нощта). Също така признавам: нечовешко е да караме жени да бъхтат 6 пъти тези колички, но какво правим ако недай си боже жена и мъж достигнат до последната битка (която се провежда на същата тази арена, и включва същите тези силови компоненти)? Ще минава ли жената по същото трасе както мъжа и ще се смята ли това за равнопоставено?
Само в главата на някой прекалил със тежки субстанции може да вирее мисълта, че една 25-30 кг жилетка (точните килограми зависят единствено от благосклонността на същите тези глави натоварени със същите субстанции) ще "изравни" силите. И никой дори не се замисля, че ако жена евентуално победи в такава ситуация,
то тогава тази победа няма ли да се счете не толкова за нейна победа, а вместо това "загуба на жилетката"?
Изводът е ясен на всички и от много отдава: отделни състезания и респективно победители за жени и мъже, в които да се наблегне на силните страни на всеки пол (хамалска сила за мъжете и техничност и бързина при жените). И в двата потока може много лесно да се измислят достатъчно интересни битка. Да, обаче това означава да се подготвят две отделни трасета, а общаците на терен и сега се оплакват че много ги юркат и се задържат само за кратко там (нищо че им разрешават да се водят във шкарповата кофа на багерчето), така че това отпада като вариант и вместо това по-простото решение е жените да минават по-малко пъти по трасето със балансирани спрямо теглото им силови компоненти. Но пак, няма как да се очаква мъж и жена да се бият един срещу друг на една и съща силова битка.

Сега по няколко думи за битките: тази на мъжете дори и не я гледах внимателно, просто си вървеше като фон: много пъти едно и също, твърде дълго продължи (нямаше нужда от толкова минавания), бързо се разкъсаха така че изобщо не ми хареса. Само ще добавя нещо относно очилата на Жоро: разбрахме, че изрично са му казали да ги махне преди битката - вероятно от гледна точка на безопасност защото ако се пребие с тях може да се нареже доста сериозно, но определено липсата им повлия на представянето му. Специално погледнах няколко пъти как се взира в мишените и се опитва да си фокусира погледа с което загуби доста време. Сега (тук без лоши чувства): хората са казали "Кьорав Карти не играе", като същото важи и за Игрите, обаче въпросът е защо изобщо е избран от иначе така професионалният кастинг екип, след като е ясно че има този хендикап?

Битката при жените беше интересно, но имам няколко забележки: най-вече това, че беше доста лошо монтирана и трудно се следяха размените на позиции между иначе много равностойните 5 момичета  - всяко от които имаше място в основната схема, за сметка на тази скорострелна писателка, която не знае че книгата и имала фабула, или пък жена която яко блъска във фитнеса, обаче после на понтона я видяхме, че присъствието и във този фитнес май е било повече заради селфитата в ИГ (твърде много ако питате мен, и точно нея имах предвид в един мой по-ранен коментар за визитките и понтона). Шестата няма нужда дори да я споменавам.

Глобално на мен не ми харесва това разделение в първите епизоди, което правят последните две години: едните да влизат директно в племената, а другите да се "борят на живот и смърт" за мястото си в играта. Поне сега им спестиха унижението от миналата години да ги избират след битката като дини на пазара, но и сега някак си формулата не беше много изпипана: и двамата победители отидоха във племето което поне в първата битка се е показало като най-силно, и сега ги подсилиха с другите най-силни и така да стане още по-силно (е всички знаем, че силата на племената е много относително и разтегливо понятие и на място съвсем друго "племе" е най-силното и диктува развитието на всяка битка), така че не мисля да отдам чак толкова голямо значение на този последен факт.

# 76
Йоана Димитриевска от жените изглежда много скрита лимонка и с шанс да стигне далеч.
Жами я знам от миналото лято продаваше на павилион в Созопол... Нейният сериозен спонсор от който се притеснява и го беше уредил, надявам се да отпадне скоро макар че заради сериозността на спонсора ще я гледаме дълго според мен.
Матю словесно изнасилва Българският език и се надявам да отпадне скоро, но винаги трябва да има клоун и ще го бутат

# 77
Благодаря за прекрасно оформената тема!
За момента следя с интерес представянето на играчите на трасе, визитките... нямам фаворит.

Да и на ме ми направи впечатление различите игри при мъже и жени снощи. Един от участващите мъже каза, че това е трасе като за полуфинал и се замислих, а колко от мъжете в играта биха могли да направят две трасета поне...

# 78
  • София
Аз видях какво е точно трасето на полуфинала и няма как да се сравняват двете: просто са на различни арени - това на полуфинала е плажно и там няма как да бутат колички например. А и като цяло в самия край трябва да им пазят силите за голямия финал, така че никога не са давали чак толкова тежки трасета на полуфиналите.
Но да, поне половината от мъжете в основната схема тотално биха се провалили на вчерашното трасе, така че не трябва да съдим чак толкова строго отпадналите.

# 79
Пепи - Фризьорчето - за пълнеж

Боян- танцьорчето много лае, но пъзели не знае

Кристиан - Стриптизьорчето ММА  антипатичен

СтивАн -  американчето , малко ми прилича визуално на Светлин от мин. сезон - бушон го виждам

Исус - гимнастика  малко ми седи малодушен

Марио - лимбите , малкото Чикаго - горкия нещо ми се видя гнездовидна плешивост и той ли е садил коса като

Чудя се коя ми е по анти имам си 2 :
Теодора от Попово - КПД то ли да и викам, или Теди - Фабулата УжасТ е!
 Жаси -Скункса с косата боядисана като скункс / веднага се залепи коалиция с близнаците, да доизбута напред с тях

# 80
Попаднах на стара снимка на Попския плаж в Царево, където доскоро се снимаха Игри на волята. Грозотията от изоставените строежи я няма все още. Там поне плуване имаше.
Скрит текст:

# 81
Имам само една молба, ако някой може да повлияе на екипа, който стои зад проекта- нямам нищо против нито една професия , "маркетолог" от Попово ми звучи унизително, когато е свързано с тази персона- Теодора от Попово - КПД то ли да и викам, или Теди - Фабулата УжасТ е! Всички тези мацки с по три "Виши"- айде няма нужда. От казаното дотук излиза, че лесно се става предприемач и крипто милионер без образование, а тези дето са с дипломите и сертификатите са кухи лейки... Не е комплимент за образователната система. И от какъв зор Павката непрекъснато се пробва да си покаже английския?

# 82
  • София
Жаси -Скункса с косата боядисана като скункс / веднага се залепи коалиция с близнаците, да доизбута напред с тях
Ще си позволя мъничка поправка. Скункса (много добро попадение Hands Thumbsup) е Жани, а Жаси (Жасмина) е калистениката, но и втората чакам кога ще си покаже и тя рогцата. Laughing

# 83
Благодаря за новата тема!

Близнаците са просто ужасни. Особено онзи с разваления зъб.
Дано ги шкартират овреме, че не ми се гледат булита и не ми се ще да гледам повторно нагласвации от сорта на Императора и верният му другар от Казанлък.
Не, ама наистина са ужасни... Такива за минута не бих ги търпяла в обкръжението си. Нахални “алфа - мъжкари“, арогантни към жените, какво беше това подвикване просташко да им донесе момичето - вафлата?! И жените, колкото и да са силни на арената се панират от такива тъпанари. Мисля, че Крис, ще им разкаже играта - макар да се надува на визитката, това момче може и според мен поведението му е защитна маска. Абе обичам си аз скритите лимонки, по интересни са ми...а такива наглеци като близнаците ми се изчерпват още отначало. Иначе са доста подготвени - вижда се, но държанието им унижаващо достойнството на останалите е неприемливо.
Това с фафлата беше продуктово позицииониране Joy

# 84
Здравейте и от мен. За сега сезона ми допада,  участниците изглеждат подготвени. Нямам фаворити но симпатизирам на Матей, Марио, Стиван и Симона, ше видим по-нататък как ще се развиват нещата.

Обаче забелязахте ли как фино и индиректно Боян отказа на Пепи, когато онзи го покани на разходка. Май няма да се получат толкова лесно опитите за коалиция на Пепи.

# 85
  • София
Той Пепи, не мисля че си търсеше точно коалиция Trollface

# 86
Той Пепи, не мисля че си търсеше точно коалиция Trollface

ах Дидо разсмя ме. Трябваха ми 2 минутки да се сетя какво имаш предвид  🙈😅

# 87
Здравейте и от мен! Нямах търпение да започне новият сезон. За мен Игрите нямат конкуренция и все още не са се изчерпали като формат.
Отново синьото племе е култово, както всяка година, а зелените са най- дразнещи ( още не съм им запомнила имената)! Не се усеща толкова липсата на Ралица, може би на съвет ще си проличи най добре дали Ивет се справя.
Вчера за мен беше по-добре, че мъжката и женската игра бяха различни. Нямам търпение за днешната битка, видях че има нов елемент и ми е интересно защо пак ще играят за територия!

# 88
  • София
и ми е интересно защо пак ще играят за територия!
Досега бяха встъпителни битки от т.нар нулева седмица. С днешния епизод започват истинските седмичните цикли  по параграф 1. Нещо подобно бяха направили и в 6-ти сезон, така че не е прецедент да има две териториални толкова близко една след друго (а в действителност са разделени от 3 календарни дни)

# 89
Относно спора дали мъже и жени могат да са равностойни в битките - могат, при желание от страна на продукцията има и начин, но никога не им е била това целта наистина, а само да генерират хейт към едните или другите, за да е цирк. Без значение от равенството между половете обаче, тази повторяемост, независимо при кого е, тия безумни вагонетки и  варели, и като цяло тая хамалщина, са дълбоко не интересни и ми е все тая кой ще пребъде там. Не казвам да няма силови елементи, но по начало не може да се комбинират с адски дълги игри, много повторения и убийствена жега и да се очаква нешо друго от скука и изпоприпадали хора.

За поредна година остава това Блато макар че не съм видяла да има фен, на когото да му харесва. Аз продължавам да си смятам, че сезон 4 с резервите беше най-добрата концепция за такова нещо - и стратегически, и за гледане.

Общи условия

Активация на акаунт