Дреме ли ви?

• 2 500
  • 112
  •   3
Отговори
# 105
Демек, могат да попаднат на теб Smiley
Интересно обаче какво се случва, когато някой като теб попадне на някой като теб. Вярно, че вероятността Тед Бънди да се срещне с Джефри Дамър и да завържат мил и прочувствен разговор е едно към милион, но не е изключено. Хамелеоните обаче малко говорят за себе си и умеят да се поставят на чуждо място. А разликата между добър търговец и обикновен лаладжия всички я виждаме и знаемЕ.

# 106
  • Шоплука
Нищо не се случва Инк. Нищо.
Какво според теб трябва да се случи? Щото гледам дълбоко си се засегнала от написаното.
Защо мислите, че някой е длъжен да ви харесва, съчувства, цени ...
С англичаните можете да водите много културен и приятен разговор, без грам отсрещната страна да ви отразява, че съществувате и не се счита за проблем. Нито аз бих го считала за проблем, ако някой реши да ми играе цирк - щом влизам в нечие лично пространство със себе си, трябва да знам, че отсреща не са длъжни ни най-малко да ми оказват гостоприемност. Това е нещо, което доста хора не искат да разбират. И не могат.

# 107
Да приемем, че никой на никого не е длъжен. И все пак мисля, че не прави много добро впечатление човек едва ли не да се хвали колко не му пука за останалите.

# 108
От какво точно трябваше да се засегна, че не разбрах? Смешно е това, което пишеш. Нищо повече. Но добре постигаш ефекта на мухата, която влети някъде, бръмчи-бръмчи, понаплюе тук-там, па си излезе.

# 109
  • Шоплука
Цитат
Да приемем, че никой на никого не е длъжен. И все пак мисля, че не прави много добро впечатление човек едва ли не да се хвали колко не му пука за останалите.

Защо? Ще се лишите от един куп хора, които само ще ви натоварват със себе си. Всякакви използвачи и досадници.
Представете си ситуацията - работен колектив 500 души в една сграда, само вашият отдел - 150 души. Почивка за кафе - имат 15 мин да си продухате главата, и вместо да си почивате забили поглед в една точка - ми налазва тоя и оня със себе си.
Или пишете във форум - с десетки други хора, започват да ви преследват на ЛС и да Ви заливат със себе си и да Ви тормозят постоянно.
Филтър трябва да има. И най-простичкитят и ефикасен такъв без да бъдете брутално груби с хората е да пуснете слух за себе си, какво упорито дърво сте и как не ви пука за останалите. Много драма ще си спестите.

# 110
Скрит текст:
Цитат

Защо? Ще се лишите от един куп хора, които само ще ви натоварват със себе си. Всякакви използвачи и досадници.
Представете си ситуацията - работен колектив 500 души в една сграда, само вашият отдел - 150 души. Почивка за кафе - имат 15 мин да си продухате главата, и вместо да си почивате забили поглед в една точка - ми налазва тоя и оня със себе си.
Или пишете във форум - с десетки други хора, започват да ви преследват на ЛС и да Ви заливат със себе си и да Ви тормозят постоянно.
Филтър трябва да има. И най-простичкитят и ефикасен такъв без да бъдете брутално груби с хората е да пуснете слух за себе си, какво упорито дърво сте и как не ви пука за останалите. Много драма ще си спестите.
Намерили сте начин да се справяте, което е хубаво. Аз също не съм настроена да общувам безразборно с всеки, винаги, навсякъде, но също така бих казала, че ми е в природата да бъда по-деликатна. Не го приемайте като упрек. Наясно съм, че някои хора не разбират от деликатност (или поне се правят) и е нужен рязък подход, но не всеки го умее.

# 111
  • Шоплука
Аз пък не умея да бъда деликатна. Но ако преценя, че е в мои интерес да изслухвам Х и У - обикновенно работите по някакъв проект заедно, значи няма как да ги разкарате рязко, или пък са ви съседи, или детето ви иска да играе с тяхното, въпреки че не ги понасяте ...каквато и да е причината имате интерес да се "разбирате" - мога спокойно да го играя заинтересована от техните драми,  докато интереса, който ни свързва е наличен. И после ако не се усещат и разбират от дума, рязко да сменя посоката до там, че да ги гоустна до пълен игнор, като не разбират от намеци.
Има страшно досадни хора, от които само това е начин да се отървете.
Колкото по-нагоре се катерите, толкова кръга от досадници ще се увеличава. Колкото повече имате, толкова повече ще ви досаждат.
Преди години, когато още бях красива много мъже ме преследваха. Постоянно изпитвах вина, че нещо ги подвеждам. Един ден се събудих и си казах - абе, я .... И станах зла. Отървах се от много навлеци.
Вече не ме интересува как звучи и на кой му е зле от моето поведение - не се чувствам длъжна на никой.

# 112
Темата е за хора, споделящи за конкретен проблем и на нас пука ли ни. Многократно съм се застъпвала за хора, към които считам, че има несправедливо отношение, подигравка, унижение и подобни. Така съм устроена, да ми пука какво се случва около мен, да забелязвам света около себе си, а не като кон с капаци. Осъзнах, че в много случаи съм се застъпвала не само от емпатия, а заради себе си и моя си морален компас. Понякога са се обръщали срещу мен хора, чийто гръб съм пазила. Това е било знак, че явно нямат нужда от гръб и помощ и тогава е следвал шут в задника и зелен флаг да плуват сами в морето.

Общи условия

Активация на акаунт