Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15

• 19 361
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,момичета!!!На нас ни предстои пътуване в края на месеца и най-накрая ще стъпим на канадска земя.Във връзка с това ми изникват много въпроси,но аз няма да ви занимавам сега с тях,защото са твърде много.Имам само една молба към мамите от Монреал:изпратете ми сайта на CPE,бих искала веднага след настаняването да запиша детето в листа на чакащите.
От мен за сега е това,в България е много дъждовно-дано при вас е по-усмихнато Simple Smile

Ето ти сайт и от мен, 4е аз скоро се пекох на този огън, може да търси6 по по6тенски код, ако знае6 такъв разбира се:
http://www.mfa.gouv.qc.ca/services-en-ligne/localisateur/

# 136
Благодаря,момичета,страхотни сте!!!Надявам се и аз като пристигна да мога да помагам с каквото мога.

# 137
Момичета, мерси за хубавите думи. Страхотно е, че ви има.  Hug Heart Eyes
Гери, ние също сме тук. Може да се организирате на дойдете към нас по някой от почивните дни. Знам че е много път, сигурно ти е много трудно сега, ама е разходка... Grinning
Калида, букета беше много хубав, но много бързо увяхна. Нищо, ние излизаме всяка недела, така че пак ще ни набера. Обожавам водни лилии, а тук мога да греба с кануто около тях. Единствено ми е жал да ги късам, та се задоволявам с по 2 -3.
Шемет, лек полет и пиши как е в БГ. newsm78
Честито бебе Сияна -  Heart Eyesстрахотно име, да и донесе късмет и светлина в живота.

# 138
И аз в момента търся детски градини и се оказа доста трудна работа да запишеш дете в листа на чакащите Tired В няколко CPE-та на които съм звъняла, списъците им са пълни и не добавят нови имена. На няколко все пак успях да оставя съобщения на секретарите, ама ако не ми се обадят ще ходя на място да ги тормозя. Други пък са само за децата на служителите било на някоя болница, било на колеж ...
Вчера открих един сайт с телефони на CPE-тата по квартали: http://www.bcj14-25.org/sitejm/m/Rescom/garderie.htm
Вчера ги метнах подред да звъня, днес няма да мога, но утре ще ги довърша, да видим ще има ли резултат. Сега разбирам защо хората си записват децата още когато разберат че са бременни Rolling Eyes
Век, де, хубави снимки, запечатали мили спомени  bouquet Аз също не разбрах че това усмихнато момиче си ти (добре че тук са обсъждали свежестта ти, че да те разконспирирам). А сина ти е като излязал от кориците на модно списание bowuu

# 139
Здравейте момичета   bouquet

Аз доста се позагубих, но бързахме да сменим квартирата преди появата на бебка и въобще не ми беше до писане.
Честито на новообебилите се мами и много усмивки с малките съкровища.
Тесара, и аз се бях спряла на името Сияна, но нещо с мъжа ми нестигнахме до консенсус, та сега ще е друго  Crossing Arms.  Ама ще ви го кажа като се появи госпожицата  Wink. Че така като се огледах, то май аз съм следващата вече.
Росист, искам да те питам ти като жена с опит в Сейнт Мери  Simple Smile, като отидеш там да раждаш, кой те изражда? Наблюдаващия бремеността ти, или който се случи там на смяна? И въобще как е там ситуацията? Притеснявам се, че сигурно ще бъда сама, понеже съпругът ми ще е ангажиран със сина ни, и незнам в как ще се оправям с бебка, ако раждането мине по-тежко.
Гледам, че спрягате детските градини. Днес няма да пиша по темата, че още съм много бясна, но тия дни като ми мине ще ви се оплача  newsm45 , щото вече нямам нерви.
Приятен следобед на всички, леко бременеене на бъдещите мами, послушни бебоци и дечица на настоящите мами, пък аз се затъркалвам сега на преглед при гинеколога   bouquet

# 140
  • Canada
Росист, искам да те питам ти като жена с опит в Сейнт Мери  Simple Smile, като отидеш там да раждаш, кой те изражда? Наблюдаващия бремеността ти, или който се случи там на смяна? И въобще как е там ситуацията? Притеснявам се, че сигурно ще бъда сама, понеже съпругът ми ще е ангажиран със сина ни, и незнам в как ще се оправям с бебка, ако раждането мине по-тежко.
kristie - зависи много от лекаря ти. Моя държеше той да ме изражда, за мое нещастие Wink. По принцип звънят на наблюдаващият те и ако го няма или не може да дойде - те работят в екип  - викат някой от екипа. Ролята на лекаря е наистина малка, почти не го виждаш - така че е все тая според мен. Не се притеснявай за след раждането - мед.персонал е много внимателен. Аз лично бях очарована от отношението им към родилките. Помагат ти по всяко време на денонощието. Аз имах нужда от консултация за кърменето в 2ч. през нощта - е нямаше никакъв проблем, даже жената се върна след около два часа, за да види как върви. Ще се справиш Peace. И аз съм на същия огън след около два месеца - сигурно мъжът ми ще остане с малкия, докато раждам а и след това Laughing

# 141
Здравейте мили мами!
Как сте днес?

Честита малка госпожица на Тесара! Много спокойно бебе и бързо възстановяване на мама! Леки нощи!

Век, де - крушата не пада по-далеч от дървото......прекрасни и симпатични родители.... няма на кой друг да се метне сина. Много хубави снимки!

p4eli4ka, аз онзи ден забелязах, че твоята Фло е точно 1 месец по-голяма от Виктор... на същата дата са родени.
Успех с градините. И ние трябва да тръгнем по този път и незнам на къде ще ни отведе.

Калида, не още. Нашата баба си заминава края на другата седмица  Rolling Eyes Пак 2 месеца е много време и моя татко има нужда от нея, тъй че да не съм пълен егоист  Mr. Green Сега и предстои 2рата половина на пътното приключение.

Лек следобед на всички .... т.е вечер вече на повечето  Hug

# 142
Момичета, решила съм най-накрая да се захвана с документите по бг гражданството на моята бебка, че срамота -      мома за женене ще стане, а не съм и оправила документите. Ииииииии, имам няколко въпроса:
1 Това ли е адреса на министерството, където да пратим завереното копие на акта за раждане на бебето?

125 Sussex Drive
Department of Foreign Affairs
And International Trade

Authentication Bureau
Ottawa, o­ntario K1A 0G2

External Inquires for Department of Foreign Affairs and International Trade
Toll free 1-800-267-8376
or (613)944–4000 services center (613)992-2221

2 Дайте пример за придружително писмо, please  Praynig
3 Като дойде писмото със заверката, може ли да им го пратя на бг посолството по пощата и ако да -     чек за каква сума да им напишем?  newsm78

Предварително благодаря.   bouquet

И все забравям да честитя новата къща   на Шеметката   Hug - Да си я ползваш дълги години и само хубави неща да ти се случват там!

А на рожбата на Век-де - нека да му върви по вода в живота. Честит абитуриент!   bouquet Аз снимките не можах да го разгледам, защото докато ги търсех попаднах на някакви снимки с един рибар и моят съпруг , които беше наблизо ми превзе компа да видел рибите,  Mr. Green

# 143
  • Canada
croco1 - на бързо да ти отговоря:
1. Това е адреса, където пращаш акта за раждане за заверка. Твоя е обаче написан малко разпръснато. Аз го пратих на:

Department of Foreign Affairs
125 Sussex Drive
Ottawa, ON, CANADA
K1A 0G2

2. Това беше моето придружително писмо. (не претендирам за правилен английски, но свърши работа Simple Smile)
Дата
град

Dear Sirs,

I am sending you enclosed herewith a birth certificate of Blagovest Georgiev Tcherecharov for authentication with request to send it back to my address:

...........(следва адресът ти)

Sincerely:

3.Можеш да го пратиш по пощата,  но най-добре първо се обади в посолството, за да видиш каква е сумата. (защото се промени май). Имат изисквания и за чека. Питай! За всеки случай им пиши как искаш да впишат точно имената на детето, че някой път не ги разчитат правилно.
Ето адреса:
Ambassade de la République de Bulgarie
325 Stewart Street
Ottawa, ON K1N 6K5
Canada
Tel: (613) 789-3215 Fax: (613) 789-3524

# 144
  • Vaudreuil Canada
Много благодаря за съветите и пожеланията. Преосмислих въпроса с кенгурото - ама си взимам новоушития слинг Simple Smile той поне е с размерите на дълъг шал.
Кроко ние директно помолихме да препратят акта за раждане на посолството в Отава вместо да ни го връщат. Пък на посолството пратихме писмо с данните ни, самоадресиран плик с предплатено връщане и тракинг номер, и чек - чека беше за 37 долара, но сигурно има разлика - ние ще подаваме документите за акт за раждане и ЕГН направо в България сега като се приберем.

# 145
Кроко, ти затова ли си с този ник?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Моят малък син си умира да ходи за риба, но не иска да вади рибите от водата, а само да ги храни  newsm78
Вие къде ходите? Може да организираме нещо  Hug
Пчеличка, не е ли рано за детска? Толкова ли е страшно с местата... Леле добре, че поне това не е на главата ми  Mr. Green
То по лесно в университет да го запишеш детето  Mr. Green

# 146
  • Vaudreuil Canada
Век, де ние от миналото лято се записваме в листите на чакащите за детска градина а родих декември та сега ни успокоиха че за догодина септември имаме шанс - много интересно как ще тръгна обратно на работа? Горе долу 2 години. На няколко места казаха че няма проблем за тази година още ама цифрата е солена.

# 147
  • Canada
Здравейте  Hug
Аз отдавна не съм писала, но редовно се осведомявам как сте. То не, че сме много активни в темичката, ама какво да се прави – хубавото време е виновно.
П4ели4ка, малката Фло е голяма пътешественичка значи! Да й завиди човек на колко места е била вече! Много е сладка снимката, на която е “налазила” баща си! Пу-пу!

Роземонтия, честита Ви нова квартира. Как вървят сега наемите в Монтреал?
Мерси, Kalida. За наемите - предполагам като навсякъде - има за 500 има и за 1500  Simple Smile

Добре дошли на Peppy и Кафява мечка    bouquet
Кафява мечка, лека бременност ти желая! И да ти кажа, че четенето на темичките в отчетни понякога ми носи само притеснения. Оставам с впечатление, че момичетата в БГ пият много лекарства, постоянно са на лекар, постоянно нещо им има! Откакто избягвам негативните разкази, съм много по-добре. Пожелавам ти до колкото е възможно да се абстрахираш от отриц. неща!

Честито на патерици на рождениците!

Привет mimi2004! Купихте ли вече билетите за насам? Ние до сега сме летели с KLM и нямаме никакви оплаквания.

Век, де честит абитуриент. Успехи в живота занапред му желая!

thesara, честита дъщеричка!  bouquet Да е жива и здрава и много да ви радва!

shemet_neveroiaten, Yoni bonboni, лек полет на вас!

kristie, да, ти май си следващата Simple Smile Чакаме добри новини!

Ех, с тия детски градини... Значи трябва да започвам да търся и аз... На нероден Петко ...  Simple Smile нещо не ми идва отвътре да се захвана с тази дейност, знам ли...

# 148
Кроко, ти затова ли си с този ник?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Не, кръстила съм се на първата играчка, която купих за Мая - един плюшен крокодил. Аз и моят мъж му казваме "кроко", та оттам и моя ник.

А относно рибата - Ние тази неделя ходихме на Гранд river. Имаше от време на време дъждец, ама ние се крихме в колата, Иначе сме ходили и на Трентон - там на вас ще ви е по-близо. Ако тази неделя ще ходим ще ти пиша, Казала съм и на Деси, а Гери също да се подготвя, че предишния останахме без  тяхната приятна компания. Ако има и други желаещи могат и те да се включат. Хубавото при Гранд river е, че след като си платиш такса вход - 7 долара на кола, може да си консумираш свободно алкохол. За това място имам само една забележка - няма много дървета. И още нещо - там може да се остане на палатка.

Благодарности на Роси и Шеметката за инфото.

Шемет, а този плик трябва да е от куриер или може и Canada Пост?

# 149
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че така ви нахълтвам в темата. Осмелих се да пиша най- сетне. От време на време ви чета. Ние също сме се запитили към Канада, чакаме си визата. Засега в Монреал сме решили. Живи здрави началото на септември мислим да пътуваме.
Обаче гледам коментирате градините. И там ли е такова сериозно положението като в БГ? Мислех като пристигнем да я мятам моята щерка на градина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт