Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 824
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
Айде ето и от нас едно здрасти...

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 13:04 от siniger4e

# 196
Гласуване,гласуване,дайте още.В този ред на мисли се сетих,че преди време събирах подписи за подновяване на детските площадки.Естествено всички дето четоха не писаха,но имаше няколко мами дето ми подкрепиха идеята.Най-се зарадвах като прочетох в сп.Моето бебе и аз,че събират имейли и ще пращат до кмета на София-Бат Бойко петиция с молба за безопасни и нови детски кътчета.Само дето точния имейл не си го спомням,та ако има някоя мама,дето го чете това списание нека да го сподели и там да си пуснем гласчетата./за съжаление не си спомням кой брой беше само си спомням черния фон на списанието и на корицата беше една от жените на братя Мангасарян/

Днес бях на лекцията на сп.9 мес. за обезводняването и диариата при кърмачетата и видях много бременни мами и много се разчувствах-леле колко бързо лети времето-кога бях preggo кога започнах да feeding

Кашата с която захранвам е безмлечна,но я правя с кърма и Лори я харесва.

Вержи,стискам палчета на Лори и дай Боже всичко да приключи мнотго бързо.

# 197
Регистрирам активност да ви кажа ...... , че като метнете едно одеало на активната гимнастика - отгоре или на кошарата или креватчето / така че да се получи като къщичка или палатка, може и да си осигурите някой и друг час почивка ...... Жижо много се впечатлява..вече четвърт час е замлъкнал и се спотайва в една такава импровизация..... Grinning
shrew, ослушвам се  за пюретата , че мъжа ми като видя какво количество съм приготвила да нося за натам, ме попита съвсем сериозно дали смятам лавка да отварям .... Mr. Green
А то наистина - ако са в рамките на 1 евро тези на ХИПП , може и да не нося съвсем.... newsm78

# 198
Magesta, много точно описваш Стефан Лалчев, той е поезия, първия ми фаворит, още като изпя Сбогом Моя Любов и ми настръхнаха космаляците дето ги нямам  Sunglasses. Невана е завършена певица, наслада за очи и уши. Теодор и той ме свали от клона, кефя им се на Мах  Simple Smile. Дано имат бъдеще и върнат българската естрада!
Шрю,  какво става с плодовете като ги оставиш във вода  newsm78. Вай само аз ли не съм захранила  newsm78

# 199
А и следващият път ще ни правят кръвна картина някакви задължителни изследвания при вас има ли нещо такова? newsm78
и на нас педи ни каза другия път да нося урина и ще ни пуснат кр. картина! Peace
аз започнах с бананова каша, без глутен на Слънчо - много е вкусна и е най-евтина! Сега съм му купила пак на Слънчо но картоф с домат без глутен и пак мн хубава! Имам още от ябълковата на Хумана, но не съм впечатлена, а е почти 2 пъти по-скъпа??!!!Слагам от нея в банановата, за да я свърша и повече няма да вземам такава!

# 200
е,най-после тишина вкъщи!относно мюзикайдъл,споделям мненията ви!най-съм впечатлена от невена,но не защото е по -добра от другите,а защото има невероятна визия,според мен.както казвате-радост за ухото и за окото.ама и останалите са невероятни!ха,ходи избирай и гласувай!
исках да споделя и за моркова.когато синът ми беше на 4 м.бяхме в детско отделение,заради хранителен проблем.като разбраха,че съм му давала пюре от тиква с морков,завеждащ отделение обясни,че в последно време морковът се смята за алерген.това беше преди малко повече от 2 год.каза ми да го избягвам.но педиатрите все още го сочат за първоначална храна.аз лично имам едно на ум.слагам по малко и рядко-аз все още смесвам пюрета/домашни,готови и различни марки/.
относно кашите-ние също сме на Слънчо.не мисля,че другите са по-добри-съдя по реакциите на беба.но харесва само бананова и зърнин м.аз също и ги смесвам.
още не съм имала време да разгледам прословутото за днес гласуване.сега ще го направя и ако се ориентирам,ще гласувам и аз за вас.

# 201
Все се чудя как успявате да храните бебетата по 5-6 пъти. Ние си ядем като за световно! А иначе не сме много тежки.  Папкаме така
8.30 - 9.00 кърма
11.30-12.00 кърма
14.30-15.00 кърма плюс зел.пюре
17.30-18.00 кърма плюс каша
20.00 - кърма
21.30-22.00 кърма
отделно нощем към 2.00 и към 4.00 пак се кърмим
Но иначе се търкаля из цялото легло, нашето, на батко й или по пода, ако там е сложена. Нямам грам спокойствие. А и е почнала да казва "ба-ба", и "гъ-бу".  Освен това се опитва да лази, вече доста се задържа на "четири крака", но засега успява да се придвижва само назад Grinning
И..... Embarassedаз не успях да се ориентирам за това гласуване, моля помагайте!
Синигерче, много е сладка Еличка и много пораснала!Пу-пу!

# 202
Ние вече папаме така:
8.30 -  мляко
12.00 -   пл.пюре-но малко
13.30 -   зел.пюре
17.00 -  пл.пюре пак малко
18.30  - каша
21.30-   мляко
Само информативно да попитам - това не е ли твърде малко мляко за бебето?  newsm78 Не трябва ли до годинката то да доставя 75% от калориите?
detelini, и аз не съм захранила, има време, още 2 седмици до навършването на 6-месичеието ни. Мисля, че и доста други не са.
Имам следния въпрос - какви лъжички ползвате и от кои сте най-доволни? Аз съм купила 2 вида, не сме ги ползвали, но май други ще купувам, че тези не ми се виждат подходящи и удобни за пюрета и каши.  Thinking

# 203
Мойте лъжички са на Алете и Нестле-много съм доволна.

Момичета от петък съм пак в отбора на оциклените дами,но много ме боли и бая превръзки унищожих.При вас така ли беше????След 14 месеца,това нормално ли е????След тези лохии,такова нещо не бях виждала  #Crazy Някой беше писал за обрив на гърдите,аз го имам и се чувствам като пълен пубер с пъпки по лице,гръб и гърди Sad Embarassed Cry

# 204
Относно млякото при нас порцията е 220мл. по две храненеия това прави 480мл.
 Кашата която давам също е млечна около 100мл мляко тъй като ние сме опитали АМ и мога да давам млечни т.е. общо около  600 мл. дневно това е напълно достатъчно за бебе на 5 месеца .
А отделно и пюрета никак не е малко. Heart Eyes

Лъжичките са нa NUBY и съм много доволна имат и термо връхче

# 205
Лъжичките са нa NUBY и съм много доволна имат и термо връхче

И аз... Peace
(не, че термовръхчето върши някаква работа.... )

# 206
  • Düsseldorf
Моите са на Авент и също са много добри, формата е доста подходяща и лесно се научихме да ядем с тях...

# 207
  • София
здравейте и от нас!
ина нк, в миналата тема май се жалих и аз от цикъла си - голям теч, голямо чудо. добре, че болки нямах, за да не пия нищо. още в болницата ми казаха, че първият ми цикъл ще бъде доста обилен.
за мюзик айдъл - аз съм за стефан. голямо дърво е на сцената, но пее чудесно.
virginity, стискам палци всичко да ок Peace
а да ви се оплача днес пак се разревах за мой най - голям срам.
отивам да плащам една такса и пред касата имаше поне 40 човека. и аз отидох най-отзад и се наредих с количката. и последните на опашката ми казаха да отида най - отпред и да не чакам. аз не се дърпах много и отидох. и най - отпред един мазен, гнусен и запотен чичко и ми казва - еми защо някой друг не ви свърши работата? с нахалство - към прогрес.  smile3513
ама толкова обидно и гадно ми стана, че още там ми се напълниха очите със сълзи, но се фръцнах и си тръгнах и се разревах отвън. и съм толкова тъпа, защото нищо не му казах, а после ми дойдоха наум куп цветисти фрази.  bash box bash box bash box bash box bash boxоще съм напушена. то верно хормони, но напоследък съм много лесно обидчива smile3506

# 208
аз съм си взела една силиконова лъжичка и съм много доволна от нея. Малката ще може и сама да се обслужва с нея и да не си нарани устата примерно Simple Smile

# 209
Adena, оффффф, и аз бих реагирала така ама много прост народ има бре  Sick. И да споделя, преди бях куче - не пусках сълза дори на трогателен филм, само тайно  Rolling Eyes а сега на няколко пъти ми се случва да се разплача пред хора, все едно не съм аз, ужас, не мога да го контролирам. Все се дразнех майка като плаче качвам ли се на самолет за дълго и се чудех брей не мое ли да се въздържи, сега мисля че ще ми се върне тъпкано, само като си гледам детето и мога да плача от сто чувства накуп  Laughing.
Стефчо вярно е дръвце, но адски му отива и не споделям мнението на Глория, че трябва да работи върху това, не би било естествено. Той притежава уникална чувствителност, според мен, дълбочина, която го прави невероятен певец. Оф, откак запяха тези деца ги гледам и с майчинско чувство се кахаря за бъдещето им и се питам как ли се чувстват майките им че са отгледали такива сладури. Божее, кога минахме от другата страна, на майките ....извинете стана дълго, отиваме на рожден ден на свеки и сме купили супер подаръци, много се кефя. Понтес, ко стана при лекаря  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт