Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 818
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Да се запиша и аз  Peace
Magesta , радвам се, че вече всичко е ок  Hug
SilverStar , честито те племенниче   bouquet
Благодаря за честитките за месечинката  Hug

# 76
Един поздрав за всички , напълно отговарящ на днешното ми настроение продиктувано от променливото , но мрачничко и носталгично - дъждовно време.

Поздрав

Приятно слушане:bouquet:
Хи хи Laughing , тази песничка е точно 1 година по-старичка от мене  Wink Sunglasses

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 17:01 от Magesta

# 77
Здравейте,

siniger4e, за флуора преди време бях изровила някои теми от форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101468.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110625.20

На нас нищо не ни е казала педито за него, но аз и без това реших да не давам. Относно педиатърката ни - напълно се отчаях, че ще се разберем с нея. Направо си плаче за смяна. Като й казах, че сме само на кърма и се почна една лекция, че в кърмата нямало никаво желязо, и да почваме пюрета, жълтъци, меса, попари. С такъв тон, нетърпящ възражение, все едно нейното дете гледам, а не моето Simple Smile Да ме прощават феновете на ранното захранване по старата руска схема, обаче се съмнявам, че дори руснаците я ползват в наши дни. Но нашите нали им е по-лесно да не четат и тъпчат на едно място. Лично мнение, да не се обижда никой!
 Относно това, което ме посъветваха да лъжа за захранването, че видиш ли може да е добра по другите въроси, никак не съм съгласна. Все пак ходим при нея да ни помага с нещо, да има полза за детето, а не да се надлъгваме. А и по другите въпроси, които и зададох информативно, се изказа некомпетенно. Просто за мен е излишно да споря с нея или аз да я обрзовам. Добре, че скоро мога да я сменя.

За протокола - тегло - 6400 г, 63 см. Май сме "равнис, мирно" с нашата наборка Дивнето, ако не греша. ако има някакво значение по таблицата на гърба на здравния картон сме в нормата и почти към средното тегло.

SilverStar, браво за това, което правиш за племенничето. Да е живо и здраво.

Елица_елица, Честито бебче в компанията. Добре работите за демографския прираст Simple Smile

kirkorova80 да не го боли нещо бебончо и затова да плачка така продължително, какво казва педиатърката?

Лиа25, пренасяй се ако имаш възможност във Варна, тъкмо ще е лято, може и плаж да намажеш! Иначе не знам какво да кажа, 9 месеца са доста, ние ме насреща за срещички.

От инцидентите с бебечета  мен ми се сви сърцето. Уж все гледаме, ама май в крайна сметка няма да останат непадали бебета, дано само да са леки каскадките им.

Магеста, какво стана с конкурса за корицата, виждам, че си махнала линковете, не ни дръж в напрежение и със стиснати палци, де!

Сори за дългия постинг  Rolling Eyes

# 78
Ама хич не е честно............ние утре тръгваме за София, а те го дават дъжд с гръмотевици. Дали няма да се уплаши Теодора в колата  newsm78. Пък и цяла седмица лошо време, та да не можем да се видим и аз вместо да хайманосвам да си седя в къщи под ключ.  smile3515
А да не казвам, че хич не съм готова за пътуване.....моткам се и нищо не съм приготвила, а утре рано рано тръгваме.  smile3506

# 79
SilverStar,чела съм,че трябва да се въвежда нова храна поне 2 седмици след като е въведена предишната.нашата педи ни каза,че понеже захранвам малко по-късно,може и 1.но ние сме проблемни с храната и аз въвеждам на 2 седмици.и ,макар че като въведеш 8 зеленчука,например,следващите зеленчуци можеш да ги въвеждаш по-бързо,аз и това правя бавно,та ние въвеждаме бавно.и не сме имали проблеми.завиждам ти,че имаш толкова кърма и поздравления,че помагаш на малкия бебо,та да порасте по-бързо.
иначе ние не даваме нищо,освен вигантол,но и през лятото.на нас също ни казаха за жълтъка и месото,но и аз ще почакам,че още сме на зеленчуците.ааа,да се похваля,днес изядохме пюрето с лъжичка.ама аз и го приготвям.не може да се разбере с готовите и това си е...
pontes,благодаря!това е бейбифитнес.все съм се чудела за български аналог,но сега вече ще знам.та,сонка хич не ще да е активна на активната гимнастика.скучно и е.друго е да се придърпва дупето напред.големи подскоци падат.като делфин е.че и с пръст в уста се мъчи да го прави. newsm30
elitza_elitza: ,честито за новото ви бебе в компанията!да са ви живи и здрави и седемте! соня пък хич не се впечатлява от краката си.хвърли им по един бегъл поглед и толкова.
Fiffi,искрено се надявам да е от храна,а не вирус!бързо оправяне,че бебо има нужда от теб!
Magesta ,чудесно е,че с това се размина!големи странности ти се случват с тази кърма-в едната има,в болната няма... breastfeeding благодаря и за страницата на кошарите за игра!явно моята идея за такава отпада,защото имаме сгъваемо легло-има го в каталога,но соня не иска вътре.аз съм виждала това последното,но ми се струва опасно-не е устойчиво,според мен.ако някой има такова,споделете как е,моля ви!
 iva-bebe ,лек път и приятно изкарване в софия!
лелееееее,колко е дългоооооооо...........

# 80
Здравейте !Да се запиша и аз.  Hug
Аз напоследък май имам време само да ви чета.Време за писане не остава много от разходки.
А бе почти всички споделяте за бебоците, че се обръщат, а моята госпожица май хич не и идва на ум да направи нещо подобно.Само се набира все едно коремни преси ще прави  Mr. Green .(надявам се да не е ненормално)
Вече почти месец си хапваме зеленчуково пюре и смятам тия дни вече напълно да заместя едното хранене, а плодовите сега ще ги включа в менюто.
Бих искала да попитам дали някой е имал подобен случай: първата ваксина (БЦЖ, която е в рамото) ни се поду и стана като гнойна пъпка, пукна се, гнойта си изтече и това два пъти вече.Бях питала педи и ми каза, че е нормално, но...се притеснявам...
А сега ви черпя че ставаме на цели 5 месеца днес  Wink
ето ни и нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=27

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 18:06 от HEBMEHTE

# 81
  • София
здравейте и от нас!
днес педи идва за последните 2 ваксини.  ния се държа мъжки и дума не обели, въпреки че я набодоха и в двете крачета. за статистиката - 6700 - 63 см. - синигерче - ние сме по - дребни и от вас #Crazy
а иначе с педито не мога да се разбера за захранването, но за ралика от вашите педита, нашето и дума не иска да се издума за захранване. с голям зор се разбрахме да почна да давам по 1 лъжичка изцедена ябълка и да увеличавам до 5-6. аз също не съм привърженик на ранното захранване, ама чак пък толкова късно newsm78
а междудругото педи каза да не я обличам с къси гащи и ръкави. или поне да не я излагам на  пряка слънчева светлина
и аз имах перипетии с една тъпа деловодителка. отивам вчера да си свърша една работа с бебка в кенгуруто и по закона за подлостта се случих на една изключително кисела лелка, която ме принуди да ходя пак днес. аз вчера толкова побеснях на гишето, че чак се разревах там от яд. и рева и ме е яд, че рева.  smile3518 абе - ужас. и тръгнах наобратно и се загубих из улиците в този квартал, не можах да си намеря такси и си хванах трамвай. и днес - в най - големия дъжд, аз пак с бебето, осъмнах там. ама поне си свърших работата и успях да си хвана такси. ама още ме държи беса от вчера.
това от нас. днес идва майка ми на гости и по работа за няколко дни smile3506 горкия ми мъж smile3515
невменте, много ти е пораснала момата Peace и май се оформя светлокоса? завиждам ви благородно за косата. ние няма къде една фиба да си сложим hahaha
и моята мома не се обръща. всъщност вчера се обърна, но абсолютно без да иска. иначе и на нея не и идва на ум.
а за ваксината знам, че това е нормална реакция. бях чела някъде. то и затова остават белези на рамото. аз нямам де. не знам защо. на ния стои като пъпка, която взе да свива. но по едно време май беше с гной вътре малко, но аз не съм я пипала и тя изчезна. сега е завехнала.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ 5 МЕСЕЧНИ БЕБОЦИ!  bigdance2  Gift  party023 newsm38 Tada  party041 Gift newsm67

# 82
Здравейте мамчета,извинявам се,че последно време отсъствам,ама все не ми остава време да седна пред РС-то.Лори е добре,ту хапва добре ту друг по-малко.В последно време взе да спинка по 2,3часа,та направо ме изненадва.Жегите ги изкарвахме в парка на кв.Редута-ей супер е по сенчица.От утре започвам да я захранвам с плодова кашица,пък ще видим.Още не се е обръщала сама,но дядо й все се опитва да я научи по-бързо,за да нямаме миг покой.Но девойчето си откри крачетата,по точно чорапчетата с мечета и докато не ги събуе-мир не им дава.И тя има пъпчица от БЦЖ-то,ама аз не я закачам.В интерес на истината и при нея има потене,но аз си мислех,че е от дългата косичка,щото само там се поти.Най-накрая след 14 мес. и аз се включвам в отбора на оциклените.
При мен нещата са отврат:нямям време за домакинстване,за фризьор и т.н а за спане да не говорим ,но пък да ви споделя по какво се запалих/нали сега наближават абитуриентските балове/   това е сайт в който можете да потърсите стари съученици и приятели    http://www.atol.bg/       

Та Магеста,много съжелявам за това с гърдата и аз го изпитах и е много гадно.Честито на новите лели-да са ви живи и здрави племенниците.

bdbaloni на днешните,вчерашните и по-вчерашните рожденници.Желая ви здраве,щастие и много,много любов. 

Тъй като се отплеснах-целувки за всички и до скоро.

# 83
Ха привет и от нас, ние с тези бури сме си все в къщи ,но не пишем и скучаем понеже заради гръмотевиците ни спират нета и направо никакво забавление докато мишлето спи. 
 А той се е научил след обяд задължително по 3 часа  да поспи,което много радва мама. newsm68.

Обръщаме се но не по много понеже сме от повръщащите и ако скоро е ял и се обърне да не ви разказвам какво се получава.
В гимнастиката си стой доста но аз съм му закачила цял арсенал от играчи за по забавно. и много често заспива там.
В понеделник сме на ваксина -последната и на мерилки но аз го изкарвам 7,700кг.+800.,пък да видим.

# 84
  • Бургас
А пък в Бургас времето е страхотно, прикапа къп 17 часа колкото да разгони майките с количките от морската и пак пекна. Е ние се прибрахме де, но то си ни беше и време за папкане. Ама такова мързелуване му дръпнахме днес - цял ден на една пейка опнати на слънце с Мунлейдито и още една мама - голям кеф. Само дето Нора /на Moonlady/ пак си проспа срещата с двамата младежи-кандидати, ама нейсе..... тъй и трябва тя е млака мадама и от сега се прави на недосегаема Simple Smile
ето една снимчица от предна срещичка на Нора и Петър

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=28

SilverStar   поздравления  smile3501

elitza_elitza: честито !

Нашето БЦЖ още го няма, до кой месец трябваше да се появи?

# 85
Ха, ха, Да голям мързел....
Никки, много деликатно премълча как рязахме дългите нокти на краката на малката мадама в морската градина. Mr. Green
Те с Пешката все се разминават. Единия като спи, другия е буден и после обратно....и после пак обратно. Дежурят. Mr. Green

БЦЖ имаме, мъничко е.

Абе хора, свекърите само за това как ще яде пържоли малката говорят....и как като ме няма да следя какво става ще и дават....абе за каквото се сетите. Направо ме е страх да им я оставя. #Crazy Биберона в мед и т.н. То аз ще ги сплаша и те ще обещаят, ама като ме няма ме е страх, че ще си правят каквото си поискат.

# 86
Леле, наплашихте ме. Моника последно беше 6300 и 62 см. Ако вие сте малки ние какво да кажем Sad

# 87
.... ама като ме няма ме е страх, че ще си правят каквото си поискат.
Винаги така става, и моята майка наскоро ми призна, че когато ме нямало, преди време още, давала на Дани вода, когато той беше само на кърма.
А Дани вчера го валя първия му дъжд. Много изненадващо ни дойде и мама носи дъждобран, но той си стои в колата. Та успях с каквото има подръка да стъкна нещо и стана като в палатка да спиш в дъждовно време. А и днес се разхождахме до 19, понеже преди обяд не ни позволи да излезем това променливо време, така че няма страшно, за тези които плануват да идват в Софето.
Поздрави от нас на всички с тази снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=36

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 23:33 от poli.jekova

# 88
Здравейте! Аз два дни нямах нет и луднах вкъщи. Нали съм пристрастена към форумчето Embarassed
Момичета благодаря за поздравите и пожеланията.
Alex_shu, не се притеснявай, отглеждаме го добре зетя ти, даже сега ще ходя да му правя закуска, въпреки че ми се ще да се върна в леглото. Току що приспах малкото зверче, което цяла нощ хленчеше и имаше колики, май. Но след петото събуждане спрях да ги броя. По-добре да не бях лягала изобщо, ами в паузите да си бях чела книжка. Уф, така или иначе сега се чувствам ужасно изморена. А мъжкият елемент, който цяла нощ бил чувал бебето, и сега си хърка блажено, както и нощес - не знам как го чуваш, че реве и хъркането продължава да злучи newsm78
А за коликите - вече не знам. И всеки път се чудя дали е от нещо, което аз съм изяла или е от пюретата? Иначе пък не се случва всяка нощ, може и от мен да е тогава. А толкова внимавам Sad
Оплаках ви се, още не съм ви изчела - ма така е, като е кофти времето.  На всичкото отгоре бебката е леко хремавка. Дано поне това преминен бързо!
Честити 5 месеца на бебе Лора на мама ina_nk и бебе Вела на мама Косе Босе!
Хей, много сладки бебоците. И на срещички вече ходят вече Laughing  А малката на Невменте направо ми обира точките с тая косица, много ви се радвам, ние ама хич коса си нямаме!
За обръщането - вече съм казвала, че нашата е неудържима, направо е някакъв ад, за секунди не мирясва на леглото и само се върти като пумпал - по гръб, по корем, по гръб, по корем. А от 2-3 дни "лази" - вдига се на ръце и крака и се клати напред-назад, задържа се по няколко секунди и се сгромолясва.  Дано скоро не стопли как точно се прави, че тогава съвсем го закъсвам.  Направо завиждам на някои от вас като казвате, че бебетата с часове издържат, примерно в активната гимнастика. Ние такова чудо нямаме, но и да имахме..... едва по 3-4 минути издържа в леглото, където има пееща въртележка, а ако нищо не й пее...
Лиа25, аз не бих могла да издържа толкова дълго време без мъжото Hug
Аз отскоро давам Зимафлуор, но по две капчици само. На баткото давах от първия месец. Сега има превъзходни зъби, не знам дали на това се дължи.  Но това дето го пише срещу флуора - много ми е странно - все пак го блъскат във всички пасти за зъби - пък ако беше толкова вреден, знам ли newsm78
Дълго стана, ма така е, като пропуснах два дни Wink

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 09:31 от Betty L.

# 89
Здравейте и от нас! Влади вече усилено си пъха крачетата в устата! Ако има чорапче маха го и пак в устата. Вече сам си дръша шишетата когато пие вода или чай или пък се храни.
Незнам за вас но аз започнах да го слагам седнал- ми той постоянно се надига и се напъва да става ами какво да го правя щом иска значи си е готово. Питах докито той каза щом иска слагай го.
ето и малко снимчици от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131189&photo=37

днес времето е гадно и ще си стоим в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт