Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 820
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Добро утро!Честито на всички месечинки!.Да са живи и здрави и много да ви радват.pebble,честито и на вас.Половин годинка си е сериозна възраст WinkХубав ден,въпреки мрачното време! bowuu

# 226
  • Русе
Честита половин годинка на Моника на pebble !
Елито два,три дни беше много кисела и мисля,че бяха колики.Когато има не иска биберон залъгалка и се приспиваме на ръце ,отдавна не ми се бе случвало.А аз тези два дни вместо зел.пюре и дадох ябълкова каша на Хумана.Може от нея да я е боляло коремчето,също акаше рядко и много пръцкаше.Затова вчера на обяд й дадох пюре от моркови и картофи и за мое учудване спа от 12ч. през нощта до 7.30ч. без да се събужда.Седем часа непрекъснат сън до сега сме нямали.
Та въпросът ми е към  мамите,които кърмите какви каши давате?
desidm ака кърмиш вземи безмлечна каша и слагай вътре АМ Peace
danielad,защо отделно ,нали  в млечните има АМ.
Аз вече искам малко по-малко да й давам АМ.,но не с шише с биберон ,а да слагам в пюрето.Просто да й свиква стомахчето с него,защото с това изключително кърмене си мисля,че може да ни доведе до алергия към кравето мляко.
За мен кърменето е изключително и най-добрата храна,която давам на бебка,но когато влизам  и във форума на кърмещите,и във форума на тези с АМ,забелязвам,че бебчетата хранени с кърма имат повече проблеми.

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 09:20 от maiche

# 227
оооох!и ние участваме в конкурса,но как се озовахме в друга галерия ?"Туризъм и пътувания"-там сме  #Crazy  newsm78 #2gunfire
И ние гласувахме за що декемврийче видяхме, ама нашата снимка и тя в друга галерия се беше озовала  Mr. Green ....аха...сега вече сме и ние там Wink
Забравих да спомена, че и ние трябва другия месец да носиме урина и кръвчица ще ни вземат....За урината педи каза , че продавали в аптеката нещо като лепенка и се залепвала за дудата Mr. Green, май се казава колектор ама не съм сигурна.А другия вариант е да я оставя по голо дупе и да чакам да се изпика...не знам как ще стане тоя номер..Simple Smile
Айде отивам да изпия едно кафенце, докато е заспала малката пикла  Mr. Green

# 228
Майче, аз давам оризова каша на Милупа - безмлечна и безглутенова.  Понеже е адски безвкусна й слагам малко АМ, значи на 70-80 мл вода слагам лъжичка или лъжичка и половина АМ.  Понякога слагам малко кърма, но кърмата много разрежда кашичката и до края на храненето си става на водичка.  Можеш, ако даваш вече плодови пюрета, да я овкусяваш с тях.
На 6 месеца са задължителни изследванията на кръв и урина, така че и нас ни чака. Не знам с урината как ще се справим.  Решила съм тогава да водя и баткото на профилактични изследвания, а и искам да им пусна кръвна група, за да си ги знаем.
Честита половин годинка на бебе Моника на мама Pebble!
Честити 5 месеца на бебе Нина на мама Sesa, бебе Нора на мама Moonlady, бебе Божидара на мама secretbg!

# 229
Честито на всички празнуващи днес!!!!!!!!

# 230
  • Düsseldorf
Добро утро, момичета!
Голям дебат завихрих в оня форум с конкурса, вече съжалявам, че изобщо започнах... Нервят се хората, че това н е бил конкурс за бебе, а за снимка. Пък ние само сме щракали... Нереален бил вота, надявали се техния администратор да ни изхвърли. Абе както и да е, и те за себе си са прави, но пък все пак е свободен конкурс. А и както им написах - като си вземат за спонсор списание "9 месеца"  и като накрая там ще се публикуват снимки, трябвало е да го очакват. Инак накрая жури ще избира снимките за наградите, което значи, че ние така или иначе нямаме шансове - нашите снимки не са гениални фотографски творения. Така че - ако искате пак качвайте и гласувайте, но имайте едно наум.
Хубав ден!  Hug

# 231
  • Русе
Betty L. , каква марка АМ даваш?

# 232
Честито на празнувашите и от нас с Алекс
Честита половин годинка на бебе Моника на мама Pebble!
Честити 5 месеца на бебе Нина на мама Sesa, бебе Нора на мама Moonlady, бебе Божидара на мама secretbg
!

А на мен педи ми каза само кръв дали да не питам за урина? newsm78

Приятен ден на всички аз се захващам с newsm39

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 10:37 от ketka

# 233
честито Pebblе жива и здрава е половингодишната ти рожба и мноого радост да ви носи!
честито и на 5 месечните дечица да радват семействата си!

# 234
  • СОФИЯ
Здравейте мами! Честито на празнуващите днес!!!
 Какво става с това време? Оказва голямо влияние и върху бебчета или по ние сме така. От вчера Йоана само писка,обяснявам си го с факта,че не сме излизали,е излизахме пред блока,но за малко и то започва да вали. Или са зъбките,много е неспокойна,вчера отказваше и да се храни. Аз се побърках вкъщи.Надявах се поне като е лошо времето,да почета малко,но не се получи.Пак ще се чета по нощите. Мами при вас как е със зъбите,мажете ли с нещо венеца?Аз го мажа с калгел,но нещо не помага.

# 235
Мерси за пожеланията, честито и на другите бебчета....бебе Нина на мама Sesa, бебе Божидара на мама secretbg и най-голямото бебе Моника на мама Пебъл на цели 6 месеца.

Пораснахме, ей.... smile3521

Сутринта нашето слънчице го намерихме между главите ни по корем и ни се хили.... newsm53
Нейното легло е допряно до нашето, без решетка е и е до главите ни....а тя нашата като не съм се събудила и решила сама да си намери цицата. Посред нощ по едно време гледам, че по корем спи - това за пръв път се случва.
А вчера сутринта сънуваше кошмар - хлипаше ужасно в продължение на 5 минути. Опитах се да я успокоя насън, но като не стана се наложи да я събудя и хлипането премина в плач... newsm45

С гушкане не стана.....и познайте какво помогна...сложих я на любимото цице - тя другото не го долюбва и така се успокои.
Абе какви кошмари сънуват малките.... newsm78

Няма да захранвам за сега реших.

# 236
здравейте и честито на всички порастващи!!!да сте много здрави и усмихнати!
а за конкурса-ние ,с помощта на НЕВМЕНТЕ, се приместихме пак в правилната галерия,но ни изчезнаха гласовете  Joy  hahaha ама ние си качваме снимки не за да печелим фотографски конкурс за качество...поне моите бебоци,де.нямам фотографски амбиции.но,конкурса се казва "Детски смях навред звъни"-не виждам нито една неподходяща снимка от нашите,а и от останалите.  newsm78 май ги притеснява конкуренцията  hahaha пък и много важно...ние си изтипосахме дечицата и там  Laughing като нямат за какво да се нервят друго,нека е на наш гръб.много важно...
хайде,лек ден,че и аз като Катето Евро подпалих албанската метла  Joy
а за изследванията на 6 м. и на нас ни искат урина.аз ще пробвам с онези джуфки-забравих как се казваха-дето се залепят на дудата.от мами знам,че са удобни за момчета,сега ще видим и за девойчета.

# 237
  • Düsseldorf
STASII : Бях писала вече за КАЛГЕЛ-а, но пак да напиша - моята педиатърка забрани да мажа - съдържа лидокаин,  ефектът му е само, че венците изтръпват за 15-тина минути. МКато се има предвид, че може да се маже не овече от 5-6 пъти на ден, за този краткотраен ефект не си заслужава да си тъпчем децата с лидокаин. Поне според мен де. Инак всеки си преценява.

# 238
За зъбките има едно гелче -PANSORAL не съдържа лидокаин.Доста е ново и се маже колкото е необходимо. Hug

А някой знае ли как са Вержи и Лорка?

# 239
  • София
Честито на днешните месечки  bouquet Heart Eyesи честита половин годинка на Моника на мама Пебъл [/size]balonimaiche имах впредвид,че ако е на кърма бебчо,да му се дава безмлечна каша и вътре да се слага кърма,ама каквато съм отвеяна и съм писала Ам Embarassedketka сигурна ли си че PANSORAL става за бебета?Имам го в нас в червена опаковка е,но не съм обърнала внимание на упътването какво пише,само знам че е за възпаление и гной по лигавицата на устата Rolling EyesЯ ме светнете за какво гласуване става въпрос,да ходя и аз ако трябва да гласувам щом има декемврийчета Grinning

Общи условия

Активация на акаунт