Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 823
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
desidm ако кърмиш вземи безмлечна каша и слагай вътре кърма:peace:Ако не сте на кърма-каквато каша ти харесва-Алекс яде банановата на Милупа и ябълки и моркови,пак на Милупа-те са с Ам.Сега съм взела и бананова на Хумана,ще му ги редувам.tini-mini аз взех някаква нова лъжичка на Чико,много е мекичка силиконова извива се,не може да се нарани устата на бебчо,,и не е много голяма,че тия на Нуби не му влизат в устата на Алекс Joyогромни са Joyina_nk и при мен беше така-то бяха едни кървища,едно чудо ooooh! ADENA
що не му тегли една #2gunfire

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 11:40 от danielad

# 211
Докато си сърфирах из форума попаднах на една човешка трагедия. Дълго време след като бях прочела  поста на майче mcheuz 
сълзите ми се лееха.. стана ми толкова мъчно.. 
Съжалявам че разводнявам темата. И то с нещо толкова тъжно, но ми се щеше да го споделя!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101794.160

# 212
привет
Адена, no comment. Имах много подобна ситуация като си подавах данъчната декларация. Даже 1 чичка пред мен, първо се обърна наобратно като се наредихме на опашката. А после една жена като ни бутна напред и вдигна голяма пушилка, че не са ни пуснали, оня се обърна и с много учуден и весел вид заяви "Аууу, бебе, аууу колко сладко." На такива трябва много културно да им се тегли една...
Тини-мини, нашата лъжичка е Авент, мн е удобна, защото е по-малка и пластмасова със заоблени ръбове.
Пък за кашите: аз купих прасковено-млечна на Слънчо за проба, ама много е кафява нещо и доста по-безвкусна (сравнявам с Милупа). И другите на Слънчо ли са така тъмни, направо като с прегоряло брашно?
И на нас след месец ще ни вземат кръв и урина (това не ми е ясно как става), за контролни изследвания.
Днес дадох на бебка сок ябълка с малко череши (собствено безнитратно производство) - много се хареса и от това се ака  Embarassed

# 213
И аз ползвам лъжичка на Авент, много добра работа ни върши, Ели се научи на втория ден още да не я засуква  Laughing

virginity, и аз стискам палци всичко да ок, ще кажеш после!?

Adena, как можа да му се вържеш на тоя - нали знаеш, че това мъжете няма как да знаят какво е, егоисти са си и това е. Направо нямам думи! Представа си нямат какво е да си с бебето...колко работа е! Като че  ли нарочно си отишла да разкарваш бебето, в това гадно време, в локвите и калищата, за да застанеш отпред!?  #Crazy Аз бих го насосала, много ги обичам тези невъзпитани български юнаци (такова нещо в Европа няма как да ви се случи).

polkam, много гадно, има много тежки случаи в страната, а също и понякога неспасяеми неща, по рождение...горките родители, дано бързо имат друга рожба, макар никога да не забравят загубата.

# 214
Здравейте мами!  Hug
Днес бяхме на 3-тата имунизация. Бебо малко плака, ама като си го гушнах и му мина  smile3541 . Ами порастнали сме малко: 7,040 кг. и 64 см. Досега сме само на кърма и малко водичка. Докторката каза, ако искаме (по желание) вече можем да даваме пюре от ябълки, може и картофено пюре или зеленчуково пюре.
Ето нови снимки на Криско: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2889448

!!! Защо не се отварят снимките към страницата: http://www.snimka.bg както преди се виждаха снимките на бебоците ни ?!?!!!

# 215
сто пъти пиша,ама като се впрегнах...Adena, как не ти хрумнаха по-рано реплики,че да му кажеш на този грубиян!!!нещастни и сърдити на всички!как не го трогна детето поне!нямам думи!не ми се е случвала подобна грубост,но си мисля,че ще изпуша на място и доброто възпитание никак няма да ме спре!!!!!!!!
а аз да споделя за цикъла-на мен след раждането не ми спря,макар че кърмех 3 месеца.на всеки 28-30 дни си се оциклях.и първия път бях така.все си мисля,че има връзка между този факт и нежеланието на беба да яде кърма.особено по време на цикъл.а болките не спряха.и първите месеци от бременността имах оцикляне,но необилно и цапащо.явно съм доста окървена и затова...  Joy
хайде ,лека вечер!
оооох!и ние участваме в конкурса,но как се озовахме в друга галерия ?"Туризъм и пътувания"-там сме  #Crazy  newsm78 #2gunfire

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 21:13 от sholio2000

# 216
detelini, кисна зеленчуците във вода защото това е начин да се преборим донякъде с нитратите. По навик кисна и плодовете  Simple Smile
Всички ми се подиграват разбира се......ама ми дреме да не кажа на кое  Mr. Green
Ама първо изтърквам крушите с гъбичка, която пък е напоена с веро........имат право хората, че съм хахо  Crazy
Гледайте да не се вманиачавате като мен Simple Smile

Някъде четох някаква статия, ще я потърся по-късно.

# 217
Здравейте, днес и ние бяхме на Пентаксим 2 и на мерки. Вече сме 7.460кг.
Мисля тия дни да захраня с пюре от круша съм, купила на Гербер. Трябва и аз да си купувам лъжичка.
Днес моето педи ми каза един месец да давам пюрето само по 50 грама, като десерт и толкова сокче, между храненията, защото на бебенцата не са им развити още бъбреците и да не се натоварват. А като гледам вие давате и каши, сега се чудя какво да правя. newsm78
Всички сте много мили, че ми съчуствате, че ще остана сама толкова време. Но засега реших да отида 2-3 месеца във Варна, пък после ще видим.
Нещо така съм се изнервила и изморила. Тъкмо свършихме ремонта и даже няма да можем да си поживеем в апартамента известно време, и нещо ми стана гадно. Аз съм с мъжа ми заедно от 10 години и никога не сме се разделяли за толкова дълъг период. А това време, ако продължава да е такова мрачно, съвсем ще ме сдуха.
Adena така си се почуствала на момента и затова така си реагирала. Ама мъжете нали са втора категория хора

# 218
Привет и от мен!
За пъпчиците по брадичката, аз знам че са от лигите които им течат, а също може и от пюретата. Аз имам едно кремче на  АВС дерм perioral, който е точно за това.
Алекс_шу...регистрирах се да гласувам за вас, но снимка нямаме.

Момичета искам да ви попитам нещо... възможно ли е Ива да се запича от пюрето от круша? От както и го давам ака ужасно гъсто Sick Преди пак не акаше, но като го направеше беше много рядко. Нали уж крушата разхлабва? Днес и дадох 3 лъжички пюре от сливи...
полкам, страх ме е да прочета това което си пуснала, защото много се разстройвам от такива случаи.
Лиа, пу пу ...добре си хапвате Grinning

Добре дошла на новата събеседничка  bouquet

# 219
Пък за кашите: аз купих прасковено-млечна на Слънчо за проба, ама много е кафява нещо и доста по-безвкусна (сравнявам с Милупа). И другите на Слънчо ли са така тъмни, направо като с прегоряло брашно?
Няма такова нещо! Банановата е светла и много вкусна, както и картофен-доматената пак на Слънчо! Едиснственото, което гледам е да са без Глутен...след 6-ти месец мисля да вземам с глутен, за сега се въздържам. Е, малко му е еднообразно менюто, но му харесва Wink
Мисля, че няма как да се запече от круша....ама знае ли човек!?
Ние сме с лъжичката с термо крайчето, което на мен ми върши работа, защото виждам кога съм претоплила зел. пюре, но знам, че и на Авент са добри, защото са по-малки, колко устенцата им Wink

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 23:00 от aspasia

# 220
Момичета искам да ви попитам нещо... възможно ли е Ива да се запича от пюрето от круша?
Възможно е, понеже тя действа различно при децата- едни разхлабва, а едни запича, както се оказва и с тиквата.

# 221
  • Бургас
Петър също има много пъпчици около устата, от лигите са. Особено ако го оставя понякога да налапа някоя кърпа или лигавника си, от постоянното лигаване става още по-зле. Мажа като се сетя с крем Здраве като размазвам добре докато попие.

ADENA аз вчера преживях нещо подобно и знам как се чувстваш. Както си вървях с количката гледам срещу мен две момчета с колелета, едното много засилено, а аз точно преминавах покрай една локва /тя май беше единствената наоколо/ и гледам, че момчето тръгна да прескача локвата и си викам ей браво на детето, аха да го похваля и в последния момент нарочно даде ряз на задната гума в земята и право в локвата, аз цялата в кал, количката също, мане като ми причерня  #Cussing out хукнах да го гоня, добре че не го хванах.....щото се страхувам от това което щеше да му се случи.  bambam 

Ееее ами нашите бебчета са си най-хубавки, дано поне някой събере повечко гласчета, за всички гласувах  Peace

И аз щях да питам за лъжичките, щото мисля тия дни да захранвам, пък имам една, много е хубава, мекичка ама ми се струва че не става за захранване, с нея пием/ядем кърмичка.....

За мюзик айдъл хмм аз по принцип съм за нашто момче, че нали Бургазлийче - Стефан и по улиците съм го срещала....обикновенно, симпатично момче, абе Бог му е дал дарба, която иска ми се да развие много напред, напред и нагоре. Simple Smile   Макар, че и Теодор ме кефи с уникалния си глас. Искам някой от двамата да спечели.
Стефчо вярно е дръвце, но адски му отива и не споделям мнението на Глория, че трябва да работи върху това, не би било естествено. Той притежава уникална чувствителност, според мен, дълбочина, която го прави невероятен певец.
МНОГО ТОЧНО!

# 222
Гласувахме и ние де що видяхме декемврийче, пък и ний се измъдрихме там  Laughing
За лъжичката- нашата е силиконова с термовръх.Много е удобна, ползвам я от два месеца и Томи  си я обича и  познава.
Аз засега само Фризокрем, зърнения, безмлечен съм му давала, мешан с хипоалергенния NAN, щото преди няколко месеца ми направи алергия към Фризолака.Та сега ме е страх да му дам млечна каша все още.
При нас пюрето от круша действа разхлабващо, но май си е до организъм.Вчера примерно Томи го запече тиквения сок newsm78
И аз съм мания на тема нитрати, та и у нас всичко се кисне newsm10
Моя цикъл и сега е както преди да родя- и тогава ми беше по седем дни, първите три от  които обилно.Само  дето бях на легло, а сега не го усетих.Дано да е все така.
Уфф, дано и утре до обяд е по-ведро да се метнем пак навън. Heart Eyes

# 223
Добро утро!
Кафенцето от мен този път     

Днес Катрин за първи път се обърна от гръб по корем.До сега само от корем по гръб, но само ако е на твърдичко и по памперс. Голям кеф.
Хайде приятен ден изпълнен с много усмивки!!!

# 224
polkam се е погрижила за кафето а аз ще се погрижа за закуската.
Моника днес става на половин годинка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт