Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 826
  • 285
  •   1
Отговори
# 240
  • София
добро утро и от нас!
кажете как да гласувам и аз? влязох в сайта, регистрирах се и първото познато бебе, което мярнах, беше на невменте. обаче не мога да гласувам, без да съм качила снимка. ами не мога да я кача тази пуста снимка. все ми казва - не сте избрали файл. ами нали го избирам от моя комп и го слагам там?
 даниелад, http://www.4coolpics.com/photo-konkurs//83.html - ето тук се гласува  bouquet
а да питам има ли други бебоци, които са като гербови марки залепени за майките си? моята ния не признава никой друг. не иска да спи в лглото си. вече 3 ве4ери спи при мен навряна. верно че имам убийствено предимство с наличието на цица с топло мляко, която служи и за успокоение, ама и като не е гладна пак. ето сега например - аз цъкам на компа, тя спи в мен. ако я оставя на дивана, веднага се събужда.
отивам пак да се помъча сега с гласуването.

# 241
  • Бургас
ADENA снимката ти в подходящите размери ли е? Има ограничение мисля 700 пиксела по дължината, ако ти е по-голяма няма да ти я приеме, трябва предварително да обработиш снимката.
Голям дебат завихрих в оня форум с конкурса, вече съжалявам, че изобщо започнах... Нервят се хората, че това н е бил конкурс за бебе, а за снимка. Пък ние само сме щракали... Нереален бил вота, надявали се техния администратор да ни изхвърли. Абе както и да е, и те за себе си са прави, но пък все пак е свободен конкурс. А и както им написах - като си вземат за спонсор списание "9 месеца"  и като накрая там ще се публикуват снимки, трябвало е да го очакват. Инак накрая жури ще избира снимките за наградите, което значи, че ние така или иначе нямаме шансове - нашите снимки не са гениални фотографски творения. Така че - ако искате пак качвайте и гласувайте, но имайте едно наум.
Да не ти пука, аз ей тъй за спорта участвам. Аз още в началото като видях кви снимки слагат за избрани и разбрах, че не съм на правилното място, пък и в регистрацията има данни за фотоапарата, обектива и паметта/лентата - още тогава се светнах, че аз съм от "щракащите", ама Пепито нали сладко се е усмял и викам абе давай да го изтипосам там да го видят хората.... Simple Smile Олимпийския принцип е важен Simple Smile

Пебъл честита половин годинка - сериозна възраст! Simple Smile

Честито и на другите месечинковчета днес, и нашето гадже е между тях  Heart Eyes

# 242
  danielad
Цитат
ketka сигурна ли си че PANSORAL става за бебета?Имам го в нас в червена опаковка е,
Има два вида Пансорал червения не става за бебета той е за възрасни ,за бебчетата е бяла тубичка

# 243
Здравейте  Hug
Хайде полудяхмееее Laughing по този конкурс Wink
И ние се изтипосахме там и сега започвам да гласувам Peace
Давайте и вие, да ги побъркаме тия дето недоволстват от нашето присъствие там! hahaha

# 244
  • София

ADENA снимката ти в подходящите размери ли е? Има ограничение мисля 700 пиксела по дължината, ако ти е по-голяма няма да ти я приеме, трябва предварително да обработиш снимката.

стана, стана!
снимката ми била бая големичка Blush

# 245
Сега се връщаме от консултация и съм малко притеснена. За последния месец е качила само 200гр, това струва ли ви се нормално? Иначе на ръст +3см. И от днес започнахме с местни пюрета, много и хареса пилешкото с домат и ориз Simple Smile, то и на мен ми хареса де Simple Smile

# 246
Хайде и ние в кюпа! Laughing Имаме две снимки качени - на бебка и на бебка с баткото!  Гласувахме за всички декемврийчета. Нека ги побъркаме! Там съм само Betty - без L. Wink
Pebble, то и аз много си падам по пиле с ориз!

# 247
Мале банда вие се побъркахте с тоз конкурс

# 248
maiche:
Цитат
когато влизам  и във форума на кърмещите,и във форума на тези с АМ,забелязвам,че бебчетата хранени с кърма имат повече проблеми.

Maiche, какво имаш предвид!? Какви проблеми например, аз не съм забелязала такава тенденция?

Как намирате време за толкова много форумване...снимки...конкурси...? Аз ако седна на компа, то къщата ми остава разтурена и мръсна, а за ядене да не говорим  Sad все не ми остава време да ям...и затова се тъпча с хляб и сладко...поддържам едни 55 кг плюс различни грамажи отгоре всеки ден..., но вече не им обръщам внимание!

Майчета, които кърмите още - спазвате ли някаква схема на захранване все пак? Аз днес пак почнах да давам ново пюре (от ябълка, досега беше на тиква), ама не с една лъжичка първия ден и т.н, ами направо по 20 мг... и после й дадох оризова каша - изяде само около 35мг)... и понеже й се спеше, дадох и цица за десерт, още 5 минутки цоцка и заспа. Т.е. нямам представа така ли се захранва, ами направо както ми дойде, по-точно както ТЯ каже. Не знам това правилно ли е?  #Crazy Имам чувството, че дори и да има нужда от още хранене, се уморява от яденето с лъжичката по някое време и си предпочита цица, вие имате ли подобно усещане?

Не е имало случай да погълне повече от 60мл с лъжичка досега  newsm78

Шрю, добре завърнала се!
Къде изчезна мама-шуши?
Какво стана с pontes?
А Мама_Мангасарян?

Betty L. , защо е задължително даването на кръв и урина на 6 месеца? Нашата педка не ни е предупредила?
Аз смятам да си сменям пед-ката, някой може ли да сподели как става това?

# 249
Здравейте!
Ние вчера направихме 6 месеца,да почерпя...  party023  cook  bigdance2  party041 beer cheers Drunk Wine Glassкойто каквото желае GrinningЗа протокола-отдавна не съм ajva,а афродита.Вече сме 7.200кг,65см,хапваме си АМ,плодови и зеленчукови пюренца,каши,кисели,жълтък по 1/4,тези дни минаваме на 1/2,скоро ще почваме месните пюрета.Давахме кръв и урина-задължителни са като изследване в 6 месец-но за момиченцата е много трудно-купува се колектор за урина от аптеката и се залепя отдолу-но на момченцата им влиза пишлето вътре и е по-лесно,докато ние бяхме пуснали само 30мл в торбичката,а останалото се беше разтекло по памперса.
Много лошо време,не може да се излезе навън на разходка.Относно Мюзик Айдъл съм твърдо за Невена-тя ми е фаворит от началото и гласувах няколко пъти за нея.Но не мисля че тя ще спечели-имам 6-то чувство че май ще е Преслава.
Хапването ни е горе-долу така:
6.30-7ч-АМ;
10.30-11ч-АМ;
14.30ч-зеленчуково пюре+жълтък през ден;
18ч-каша+плодово пюре или кисел;
21.30ч-АМ.
Относно запушването на гърдите преди няколко страници, да кажа,че не е вярно ,че е от неизцеждане на кърма в тях-това си е до жена,гърда и т.н.Аз се запушвах по веднъж-два пъти на седмица редовно до 4-ти месец а се изцеждах добре постоянно.

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 13:52 от афродита

# 250
Здравейте момичета! Отдавна ви чета и най накрая се наканих да се включа.Казвам се Радостина и съм мама на бебе Таня, което се роди на 4.12.2006, 2900г, 48см.Със мъжа ми сме от Бургас ,но в момента живеем в Приморско заради неговата работа. Танюшка е захранена в 4 месец ,защото е на АМ от първия ден . Вече папаме почти всичко. Това е от мен като за пъви път.

# 251
Adena,   въпреки че в мойта цица има мляко само до обед, тя ни приспива постоянно  Rolling Eyes.
И на нас ни казаха че на 6 месец изследванията са задължителни - урина и прочие...
Пебъл, мисля че нямаш място за тревога. Нали ти е спокойна душичката? Честито и половин годинка   bouquet
Добре дошла, Ради   bouquet
Не мога да прочета тъжната история, нямам сили за това. Еmsski така ми липсва тук, нейното място ми е празно, като отворена врата през която чакаш някой да влезе, а той все не идва  Cry.

# 252
detelinи - не може да се каже че е спокойна, мята се като риба на сухо докато спи, пък и докато заспи е голям цирк  ooooh!

# 253
  • Русе
siniger4e , написаното от мен се провокира от това,че от няколко дни Елито пак почна да реве.Вече нямам ръце и нерви.И на море ми се ходи и на ресторант,на рождения ми ден така ми се ходеше е как да я оставя с това кърмене през три часа.Влизам във форум Кърмене и какво чета:
 Слуз в акото на бебчо! Как я излекувахте!   - заради такава слуз бяхме набоцкани с АБ  по два пъти на ден,когато бяхме на 20дни.
 Kaк да отбия детето си най-безболезнено за него?   - не ми се мисли за в бъдеще
 лактозна непоносимост, абкм или какво???????    - един път дадох АМ,когато си мислех,че нямам кърма.Повърна на фонтан след четири часа,същото се случи,когато й дадох пюре от детската кухня.
 Заместване на кърмене=мисия невъзможна  - все още нямам заместено кърмене.Яде по 100гр. пюре и пак иска цица.

Май малко черногледо го написах ,може би е от времето.

# 254
ох, maiche, като чета каквото си написала и ми настръхва косата. Аз категорично съм се отдала на хомеото и засега удържаме детето здравичко пу пу, да го пази Господ. Но мисля, че кърмата все пак е най-доброто и не ми се мисли за заместване или за отбиване от кърменето. Иначе и аз се виждам в чудо с това, че постоянно съм на работа по кърменето и не мога да изляза на ресторант с приятели...само с някой, който да ме "прикрива", докато кърмя навън...но въпреки това, не мисля да спираме кърменето засега.

За море и аз много мечтая, но като гледам офертите за хотели и не виждам как ще стане цивилизовано. Ако заминем тримата с татито, с кола, за 5 дни ни струва поне 1500 лв. Егати почивката, само 5 дни, нали, а после 17 дни - без пукнат лев. Не знам, мисля да търся частни квартири, колкото и мизерабъл да изглежда...(щото трябва да има място и за кошарката и прането на беба, нали...) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт