Пролет е и птички пеят, ДЕКЕМВРИЙЧЕТА и мами греят!

• 14 815
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Здравей Ради,добре дошла welcome

newsm59  ura newsm59 на Мони,Нори,Нини и Боби.

Колектори за момиченцата са ужасни.Лорка така се изплаши от него,щото като тръгна да пишка и пиканото се върна,а не отиде в торбичката и бързо се отлепва.С две думи не ги измислили правилно.Ха кажи на бебо да седи мирно или точно сега да се изпишка за да иде в торбичката,а тя и голяма при това.

За кашите-всеки път като я приготвям/ е от 4 дни само/ остават малки бучици,които не са се разтворили.При вас случва ли се така?Как ги приготвяте?

Синигерче и аз като теб правя,първо малко каша,после плод.пюре и после цица,ама вече почва да отказва и пюрето и цицата.А докато стигна за заместване,как да процедирам???Кое да спра??

И на мен Емски ми липсва Sad

А за гърдите изтискваш или не,едната отказва бързо да ми прави мляко.

Крушата,въобще не се хареса на Лори и не мога да кажа,че я разхлабва.

А за зъбките-Дентинокс,бързо,лесно,вкусно....

# 256
И аз с това кърмене вече в чудо се виждам. Не мога никъде да мръдна, а да не говорим, че бебка вечер е супер кисела и само мен иска.  А и нощем се буди и реве и се мята, а аз все мисля дали е от нещо, което аз съм изяла. Вечно мисля какво ям, дори е по-зле откакто като бях бременна.  А иначе си имам желание да кърмя. Толкова е хубаво за бебето. Зимата като всички бяхме болни от онзи гадния грип само бебката не се зарази.  Пък и аз не се притеснявам за отбиването, защото моята бебка си яде и от шише.  Само нощем не знам какво ще правим, че ми е супер удобно само да полегна до нея и да й подам цицка Grinning
Ради, добре дошла!
Майче, тези изследвания са задължителни и ни се полагат от здравната каса. Важно е да се види какво е състоянието на бебето, особено като повечето от нас доскоро бяха само на кърма.
И на мен Емски ми липсва Sad  Дано скоро събере кураж и ни зарадва с хубава новинка. Praynig

# 257
  • sofia
Здравейте маминки!
  Не съм се вяствала отдавна, понеже напоследък със Стефан сме повече самички, баба му е заета и в момента не може много да ни помага. Но аз я разбирам жената, нека си свърши ангажиментите, че след две седмици ще се отглеждат със Стефи сами, мама ще е работарка.. Rolling Eyes та сега синчока ми изпива всички сили и отнвма цялото време..любимото зверче на мама Heart Eyes
  Аз съм се затворила у нас в този гаден дъжд, детето не е излизало сигурно вече седмица и гаджето не сме виждали сума ти време, понеже майка му е контузена и не може да ходи..При един пазар  Кауфланд на излизане от касата при така ограниченото пространство се ударих много яко и вече втора седмица едва кретам..вечер е ужас...като пенсия съм!
  Стефан пак му се поднови дерматита, разкарваме го по доктори, че личната му докторка все на алергичен го докарва, не може това да яде, другото да не яде, да минем на Фризопеп..и т.н. глупости...АМАН!!!!!!
  Водихме го на дерматолог пак и както си предполагах няма алергия и ще си хапва всичко. Но може ли в тоя живот някое умно педи да не ти създаде проблеми..не може Tired
  Утре съм абитуриентка Crazy 15 години от завършването на гимназията, много се чудих дали да ходя, ама свекърва ми ме нави, че не излизам никъде, да не се лишавам от забави, тя поема внучето Laughing а бе мойта свекърва е прекрасна  bouquet
  Като знам сега как ше се барнат мойте съученички, едни къси поли, едни деколтета,...а ние раждалите в какво да се скрием Wink ама голяма работа, нали си имам бебонко Heart Eyes
  Момичета, имам много да наваксвам с четенето!

# 258
Аз също много често мисля за Емски и за загубата й - не знам, надявам се, че е наблизо и ще ни зарадва с хубава новина наистина.

Абе гледам, че повечето момченца си лежат преспокойно по корем, а моята бебка въобще не обича! Така пъшка и се напъва, едвам я удържам 2-3 минути. Май сме само ние така? Не знам защо така... Rolling Eyes

Бебенцата ни са страхотни, как само порастват! Пу пу пу...

# 259
  • София
Здравейте, девойки!

Искам само да кажа, че много се изненадах, че споменавате emsski. Причината е, че си мисля за нея всеки божи ден. Всяка вечер преди да заспя си мисля за нея и се моля да е по-добре и си поплаквам. Сега виждам, че не съм само аз и че ни липсва на всички. Ох, така ми се иска това да не се беше случвало, само като се сетя и сълзите ми потичат, а какво ли й е на нея....
Влязох за друго, но сега ми се отписа.

Само ще спомена, че вчера на консултацията бяхме 8450г (+400г) и 70см (+1см). Обривът не ни минава, педито каза, че не прилича на обрив от храна, но за всеки случай да не давам морков цели 6 месеца! Изписа ни витамин С и калции на ампулки 3 сутрини - някоя да знае защо се дава това при обрив, че не ми се връзва. И мехлемчето на др Тайс. Но засега обривът си стои.

Алексис днес си откри крачетата, много е сладък как си ги разглежда Heart Eyes

# 260
 smile3514 smile3514 smile3514Помощ!!!Баща ми е дал на бебка престояло 5 ч.АМ.Незнам какво да правя и какво да очаквам!
Ще се побъркам,а ако мъжът ми разбере ще ме
  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 261
Ина, не се шашкай! Едва ли е първото или последното бебе, яло такова мляко.  Ето какво изрових по въпроса ти - доколкото разбирам евентуално може да получи разстройство, така че - следи положението. Но нека все пак мамите, по-опитни с АМ да кажат.

# 262
Ina_nk, успокой се, много мами знам са го правили, със сигурност е предвидено.
да, знаех си, че много други мамита страдат с Емски, дано молитвите ни й помогнат доколкото е възможно. почти всеки ден поплаквам за нея  Praynig
Утре си идва лелята на Криско а па то едно време ужас как ще се разхождаме... newsm78

# 263
Не се притеснявай, Ина!Най-вероятно наистина е да получи разстройство, така че се подготви с оризова водица или чайче.Стискаме ти палци да се размине. Hug
Понтес, да не си го прегряла и ти, какви са пъпчиците и имат ли връхче?Томи също пи три дни поред Калциев Глюконат, който се дава за пречистване на организма и при алергии.Аз и него още го гледам, че е с пъпчици по едната ръчичка, макар и завехнали, та не знам точно дали е било от прегряване, както е според педито, ма нейсе.Ако не изчезнат до седмица, в което се съмнявам, може и да посетим алерголог.
Добре дошли на новите мами welcomeи ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКОВЦИТЕ !
Аз също ползвам Дентинокс за зъбките, знам че Гингигел Бейби е мн добър и е без лидокаин, но ни  е малко скъпичък за момента.

Брей, ма верно големи страсти в тоз конкурс moresmileМерси за подкрепата!

# 264
  • София
Здравейте мацки!
Ето ни и нас с Евката пак в Софето след 3 седмици в провинцията при баба.Исках първо да ви изчета и после да пиша,ама бая сте творили.
Мн хубавко си изкарахме, голямо глезене падна- по цял ден разходки, вечер занималня с родата , никакво домакинстване(от моя страна),кееееф. В родния ми град (Димитровград) има страхотни паркове с големи сенки и жегите изобщо не ги усетихме- мн исках да снимам, но като се прибирахме времето се развали и не беше за фото.
Вчера минахме консултация- 7 300(+700) и 69см(+2см).От момичетата декемврийки май ще сме най-високи ако не се лъжа.
Захранването вървеше добре докато не се запече малката.Давах круша 2 дни, но не помогна - реших просто да спра пюретата за 2 дни и се оправихме. Сега с бавни темпове пак ги папкаме.Ето и нашата схема(мн прилича на схемата на афродита):
6.30-7ч АМ 180
10.30-11ч АМ 180
14.00- 14.30 зел.пюре+АМ (скоро ще е само пюре)
16.30 ако е будна плодово пюре към 50гр.
18.00-АМ 180
21.30 АМ 180
като станем на 6 ще дам и каша да заместим яденето в 18ч.
Лъжичката ми е на Нестле, но май ще видя тези меките на Авент, че тази ми се струва твърда.
Ние пак се приспиваме на ръце.Тъкмо преди месец се похвалих, че заспива сама и се зарадвах, а
сега даже в нашето легло я местя като се събуди през нощта.Надявам се и този период да отмине.
Обръща се малкото кюфте и от гръб и от корем, но не мн често, краката ги изучихме, даже баба я научи на боц.
Хайде за сега толкоз, че попрекалих, ама нали съм затъжена.... Wink
Инче познавам мама която дава АМ в рамките на 4 часа(не винаги,но понякога)...казва че за сега на нейната беба не се е отразило зле....дано е ок.

# 265
STASII : Бях писала вече за КАЛГЕЛ-а, но пак да напиша - моята педиатърка забрани да мажа - съдържа лидокаин,  ефектът му е само, че венците изтръпват за 15-тина минути. МКато се има предвид, че може да се маже не овече от 5-6 пъти на ден, за този краткотраен ефект не си заслужава да си тъпчем децата с лидокаин. Поне според мен де. Инак всеки си преценява.

Така ли?А аз мажа с него Sad Отивам да го изхвърля!

ina_nk ,не се шашкай познавам една майка,която редовно го прави.

# 266
много се ошашках,изобщо не ме е питал,а малката трябваше да яде пюре.Какви са тези произволия незнам.Засега нищо и няма,а и на педиатърката се обадих и тя ме успокои,така че надявам се да ни размине.Благодаря ви.

Щях да питам мамите,дето захранват с каша:на вас хубаво ли ви се разтварят кашите.Мойта става като лепило и има малки трохички.Открехнете ме моля,как става хубава и пухкава.

Мацко
,добре дошла,радвам се че се върна и се надявам скоро да се видим.

# 267

Щях да питам мамите,дето захранват с каша:на вас хубаво ли ви се разтварят кашите.Мойта става като лепило и има малки трохички.Открехнете ме моля,как става хубава и пухкава.

А каква каша купуваш?Аз купувам на Милупа.Слагам 5-6 лъж от кашата в една купичка и после сипвам вода на око и разбивам с вилицатаи става много хубаво.  chef

# 268
На Фризокрем-зърнена с 4 вида плод.И аз така правя с точното упътване:5 с.л каша и вода 150 мл. и бъркам и трохи от които Лори се дави и кашля.

# 269
много тежък следобед!заговорили сте за Еmsski днес и аз реших да видя какво се е случило.винаги съм се опитвала да избягвам тези форуми.много болка!!!!моите съболезнования!
относно АМ и даването му по-късно от час след приготвянето му,имаше и тук някъде дебати.много от мамите бяха на мнение,че може.
аз ,докато се ровех из форумите,видях от колко отдавна сте заедно!поздравявам ви за постоянството и съжалявам,че не съм с вас отначалото!било е интересно!

Общи условия

Активация на акаунт