За кърменето - ние засега се кърмим. Но в интерес на истината и аз откакто чета форума и кърмаческия, взех да се вманиачавам. Ако случайно Дари неиска да яде изпадам в паника, че ми е намаляла кърмата, почвам да се обвинявам защо не съм яла повече, ставам по среднощ да пия лактогенни чайове, почвам да обяснявам на мъжа ми какъв ужас е ако е намаляла или спряла кърмата и т.н. А и преди да родя нонстоп някой ми натякваше как задължително трябва да се кърми, как нямало такова нещо като жена без кърма, как това били превземки и т.н. Аз се радвам, че кърмя, но ако спре, ще минавам на АМ. В крайна сметка важното е да сме спокойни, да си гледаме децата, а не да робуваме на разни мнения.

аз пък като чета в кърмаческия се успокоявам, каквито и да са ми тревогите. Моите впечатления са, че там по принцип не дават много вяра на лактогонни чайове или обилно ядене... а също и на избягването на много храни. То това са си вече неща, които всеки от собсвен опит трябва да разбере дали му действат.
Явно всеки разбира информацията по свой си начин. Аз се почувсвах уверена, че искам да кърмя още през бременността, когато прерових библиотеката. Подготвих се психически, че е възможно да срещна някои от описаните проблеми, но не трябва да се отказвам лесно. А и когато съм имала проблеми и въпроси... отговорите ми бяха от полза.
С нашия татко от самото начало четем наравно във форума, а сега и в кърмаческия. И той също не ме оставя да се отпускам или паникьосвам. И двамата имаме еднакви виждания за кърменето, та и той помага

Качих и снимките от 2-те ни пити

http://benitka.multiply.com/photos

на antoniq_82_ ,да ти здрава и много да те рдва!
Та като забременях бях вече с промит мозък на тема кърмене и бях доста информирана, четох много в кърмаческия и сама бях убедена, че трябва да кърмя и да направя всичко, което е по силите ми да се случи. В болницата имах проблем с едната гърда запушени канали, станала на бучки, цялата като камък и не пуска нито капка. Биха ми инжекции и пак нищо, нито капка. На третата вечер изцедих от гърдата 20 мл. за 2 часа
и в един момент просто си казах, че има толкова деца, които се хранят с АМ, аз и брат ми сме изгледани с АМ ( не знаех, ама баща ми ме светна, брат ми е кърмен само месец, аз няма и толкова ) и нищо ми няма
Мамите без кърма - не се обвинявайте и притеснявайте - по-добре спокойни с АМ, отколкото нервни, изтощени с недохранени бебета. Ние сме с вас.
на рожденничките - вчерашните и днешните!
!
Като няма кърма, няма! Но обичам детето си, не съм го оставила гладно и сме си щастливи тримата с тати