Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 464
  • 245
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Вярно си е това за вината и кърменето. Някак си покрай цялата кампания за насърчаване на кърменето се насажда някакво чувство на вина нанеуспяващите да кърмят- дори и да не е съзнателно търсен този ефект. Аз се скъсах да рева, опитах какво ли не- но си е факт, че детето не наддава. Последно беше с 300 гр. под теглото от раждането, а скоро ще стане на месец. И трябва да е качил около килограм.
Реших, че просто ще си го кърмя колкото мога и ще му давам по малко АМ след някои хранения и така. Явно доста майки карат на смесено хранене и децата продължават да си сучат.
Писна ми да се терзая и рева- и да се наливам с гадни чаища  #2gunfire Явно това е положението.
А за лохиите- 28-ми ден и текат като за световно- все едно нямат никакво намерение някога да спират. Искам секс вече  Cry .... А мъжът ми се притеснява, че не е минало достатъчно време от секциото.

# 166
  • Стара Загора
Здравейте и от мен!!
Слънце и Вики аз ви подкрепям и ви разбирам! Първото ми дете не е кърмено. Аз съм с така наречените мастопатитни гърди, всяка година съм на профилактични прегледи, евентуално бучките по гърдите ми да не се превърнат в нещо друго / още повече че съм наследствено обременена в това отношение / Преди пет години направих всичко възможно да кърмя щерка си, след осем дни мъка, сълзи и болка минахме на АМ. Ето щерка ми е жива и здрава и дано такава си бъде винаги. Сега майка ми и съпруга ми, знаейки тогава през какво минах - едвам оттървах операцията на гърдата - бяха твърдо против дори да опитвам да кърмя. Но аз пробвах отново и не че без трудности, но вече цял месец се кърмим. Така че всичко е относително. Според мен най-важно е бебчо да се чувства защитен и обичан! Така че давайте смело напред и не се измъчвайте от това че не кърмите. Hug

# 167
Здравейте мами моята принцеса Тереза се появи на 12май в 8.15сутринта местно време.  

# 168
Смут, много хубави снимки,   bouquet аз също съм фен фотограф, но тепърва се уча, пък и за сега съм с любителски фотоапарат ( не че ми пречи да съм като луд с картечница с него ) Wink

# 169
Stra4iatela ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖИВА И ЗДРАВА И ДА НАЩРАКАШ ХУБАВИ СНИМКИ ДНЕС!!!

antoniq_82_Честито бебче! Много да те радва!

Бенита, този кадър съм го снимала в Широка Лъка!

# 170
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте мами  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз нямам време да пиша, но ви чета редовно.
Нас ни мъчат мноого тези колики и нищо не помага Sad
За лохиите-спряха ми когато Ками направи 40 дни.Цикъл още нямам,но за съжаление неможах да кърмя и сигорно скоро ще ми доиде Rolling EyesНие живеем със свеки и като се прибрах от родилното след няколко скандала от нейна страна и кърмата ми спря Cry CryУспях да кърмя само 2 седмици и почнах на АМ Sad Sad

Приятен ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet

Stra4iatela ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

# 171
Здравейте,

за кърменето аз преживях всички тези самообвинения и мъки за неуспешно кърмене с първото си дете преди 5 години. Кърмих 20 дни с надеждата да се нормализират нещата, но при много сериозен мастит, 41 градуса температура която не може да се свали, разранени зърна до толкова че детето ми само кръв сучеше и наложително лечение с антибиотици с мъжа ми решихме да мине детето на АМ. Не можете да си представите как ми се беше сринала психиката, колко сълзи бяха и на всичкото отгоре като споделихме проблема с моите родители и със неговите родители какво чудо настана. Обвинения е слабо да се нарече.  Mr. Green Но съм щастлива че благодарение на твърдото решение и намеса на мъжът ми отидохме на лекар и ми предписа хапчета за спиране на кърма още щом ме прегледа. Много тежко го преживях и съм сигурна че стана така най-вече заради отношението на околните.

С второто си дете бях категорична ако се повтори ситуацията няма да се мъча и да психясвам както първия път защото така въздейства и върху бебето. Е така си и стана не успях да се справя, но този път гледам по обективно на нещата. Знам че кърмата е най-доброто но все пак нали за това са измислени и АМ. Не са измислени заради това че на някой му се е прищяло да пуши и затова не иска да кърми а по скоро са измислени като заместител на кърмата за майки които не успяват да кърмят или нямат кърма. А и в днешно време АМ не са каквито са били когато ние сме били деца.

Това го споделям защото видях че има и други мнения като моето а иначе се радвам че има толкова много майки които успешно си кърмят децата и е нормално да го усещат като нещо естествено но наистина мненията Ви звучат малко обвинително към другите, все пак не всички спират да кърмят защото им се пуши  Mr. Green  Twisted Evil   Но е нормално да мислите така и аз не се обиждам или нещо друго затова и не го споменавах досега.

Поздрави  Grinning

А забравих да допълня че аз вече съм на работа  Mr. Green Няма как работя в малка фирма и ако искам да си запазя местото трябваше да се върна. Е идвам по за няколко часа и летя до вкъщи на всеки 3 часа за храненето защото въпреки че сме на АМ държа аз да си я храна да се чувствам незаменима за моето дете.  Благодаря на майка ми че е толкова отзивчива и много ми помага.  Hug

# 172
Благодаря ви за подкрепата момичета.
Вики, и аз изпитах същото в болницата. Какво ли не пих, какво ли не опитах, зърната ми се разраниха, но и силиконовите не помогнаха. Молих се на лекарките и акушерките да ми помогнат с кърменето, но те си ме изпращаха да се пробвам в стаята. Също не ми даваха добавка, защото съм "нормално" раждане, но бебето спадна много и чак тогава го направиха. Добре, че момичетата, с които бях в стаята ми помагаха безрезервно. Благодарна съм им и щастлива, че ги познавам.

# 173
Viktoria_27 , zazu1 напълно съм убедена в желанието ви да кърмите и за това, че сте направили всичко възможно. Чрез думите ви усещав мъката, която изпитвате и мога единствено да ви  кажа, че с АМ децата ви пак ще пораснат здрави и щастливи! Наистина много се преекспонира това с кърменето, до преди години пък беше обратното-кърменето се отричаше. Затова не се чувствайте виновни, смело напред!  

# 174
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СТРАЧИ   bouquet

# 175
  • гр.Варна
Здравейте!
Честит рожден ден на патерици Светле! Hug
Честито на Страчи!!
Светле,съжалявам,че не можах да честитя вчера,но съм с 38 градуса темп,разстройство и т.н.Поне запека оправих:)
Дени,малката АННА е голяма красавица:)И как да е друго яче с такива родители:)
Аз нашият го кърмя....обаче му давам по малко АМ вечер-Нутрилон,против колики и запек....и бебо се изака...както не беше ходил по голяма нужда от четвъртък,а и да Ви кажа,сякаш не се гърчи толкова от коликите....Не вярвам да е толкова магическа тази храна.......
Много се чуих дали да го кърмя вчера заради темп-а,но му дадах и 2 пъти Ам .....незнам дали правя грешка,но ме беше страх да не заразя бебо.Той засега е добре......
Иначе идилията е пълна.Тати е с 39 темп и е като гейзер.....дано се възстановим скоро.
А Вие се пазете,че е доста гаден този грип.
Лек ден Hug  bouquet

# 176
Честит рожден ден ,Страчи!Здраве,щастие и много любов да съпътстват живота ти,късмет и много неповторими мигове.

Честита дъщеричка на Антония 82,да расте здрава и щастлива!!!

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 18:58 от larsen

# 177
  • Пловдив
Страчи,  newsm59
Много здраве и щастливи мигове
   bouquet  bouquet  bouquet

Смут, знаех си, че е Широка лъка Blush
това е едно от любимите ми кътчета на България, но не съм очаквала да го позная само по няколко щрихи Joy
 newsm10 Браво за майсторлъка

# 178
ЧРД на СТРАЧИ! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!
За кърменето - ние засега се кърмим. Но в интерес на истината и аз откакто чета форума и кърмаческия, взех да се вманиачавам. Ако случайно Дари неиска да яде изпадам в паника, че ми е намаляла кърмата, почвам да се обвинявам защо не съм яла повече, ставам по среднощ да пия лактогенни чайове, почвам да обяснявам на мъжа ми какъв ужас е ако е намаляла или спряла кърмата и т.н. А и преди да родя нонстоп някой ми натякваше как задължително трябва да се кърми, как нямало такова нещо като жена без кърма, как това били превземки и т.н.  Аз се радвам, че кърмя, но ако спре, ще минавам на АМ. В крайна сметка важното е да сме спокойни, да си гледаме децата, а не да робуваме на разни мнения.

# 179
Simple Smileето ни и нас!!!!привет на всички !!!

честита рожба на  antoniq_82_ ,да ти здрава и мн.щастлива щерката!!!!
честит рожден ден на stra4i i на sve_dim на патерица!!!
.....и честит имен ден на всички именници!!!весел,незабравим  празник !!!!

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

моя капазанин пак е заспал върху мен и не смея да помръдна,явно денем го мъчат колики а нощем си спинка без да се буди по6-7 часа.
.днес спахме до 11ч.на спалнята,естествено че той беше с цица в устата,но поне и аз си починах,че цтези дни съм сама ои ми идва малко нанагорно!!!
съжалявам че пиша толкова рядко , не ми остава време,но ви чета редовно и съм доволна че ви има,около мен няма нито една мама с такова малко бебче за да споделяме радости и тревоги.

саня и алекси ...стискам палци  за бебоциоте да са добре!!
много хубави снимки,момичета и  съм мн.впечатлена....страшно сладки бебоци си имаме априлския отбор

от нас ....това е...че Вальо се събуди и започна да се мятка катоп риба на сухо
прегръдки Hug Hug Hug

Я,СЕГА ВИДЯХ ЧЕ ДНЕСИМАМЕ ВТОРА МЕСЕЧИНКА,ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТА

Общи условия

Активация на акаунт