(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче, есен 2026(Тема 64)

• 2 239
  • 65
  •   2
Отговори
# 45
  • София
mar4ela, sssani, Vangobi, ще стане и при вас, даже по-хубаво и плодородно ще е! Видях много хубави цветенца на Vangobi в цветарската тема!
Аз качвам доста снимки, но не за да се хваля, а по-скоро да документирам и да надъхвам нивичките. 🥰 Ако знаете колко хиляди снимки съм изгледала на хора, започнали от нищото или от стара къща и създали вълшебни градини, и ремонтирали със собствените си ръце къщите.
Ето малко снимки - нашият път от празния парцел до момента, за пет години.
Скрит текст:
Първото лято ходехме само почивните дни. Направихме временна външна тоалетна, сковахме пейки и маса от палета, а есента докарахме един кубитейнер, и си наливахме вода от съседите.

Есента викнах един багер да разчисти старите основи в парцела и да ми изкопае десет дупки. Насадих дръвчета преди всичко останало, за да имат време да растат.
Следващото лято, заедно и поотделно, последователно и разбъркано, въобще - работа, работа, по всички фронтове Wink

Зеленчуците миналата година

Преди къщата имаше цветя и градина.

Сега е така. Далече от съвършенство, но по-добре и пълно от началото.

Началото на цветната градина беше август 2023 г.

И още много други цветя и рози има при мен. Обаче при вас са повече, но си ги криете. Wink

Нещата не се случват последователно, а когато има време и възможности. А някои изпреварват други, като примерно коледна украса на незавършена къща. 🎄 Важното е всичко направено да доставя радост и да носи удовлетворение.

Наскоро направихме барака за дърва и инструменти на гърба на фургона. Сервизните помещения са много необходими. Прибрахме косачки, количка, фреза, всякакви инвентари и саксии.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2026, 17:12 от sofyia

# 46
  • София
прекрасен пост.Ех че е хубаво и определено много ,много вдъхновяващо и надъхващо...Направили сте чудеса.Браво!
Ние имаме база ,от която стартираме ,но това е хем улесняващо,хем  усложняващо процесите.Като вас сме с хаотичните действия ,но е важно че има резултат и вървим напред

# 47
sofyia, много мотивиращ пост, благодаря. Много работа хвърляте и чудесни резултати.
Хвалете се момичета, заслужили сте похвалите и ви се радваме. Hearts

# 48
  • София
sofyia , много работа сте свършили и резултатите са страхотни. Снимките са красиви и мотивиращи .
И на другите момичета желая успех в подредбата на мечтаните домове и градини. И ще чакам снимки.
Успех през новата учебна година на децата!

# 49
  • София
Sofyia, чудовищен Труд сте хвърлили, а и къща сте дигали! Поздравления и респект! Цветята ти са разкошни, моя слабост са. Какво ли не боднах, пак на проба грешка с някои имах успех с други не до там, но не се отказвам в дворчето да имаме от пролет до късна есен цъфтящи цветя. Нашият двор повече от 20 години не беше пипан  и  от миналата година август до сега минахме през това:
Скрит текст:
[

и стигнахме до това

/spoiler]

# 50
  • София
благодаря за оптимизма , момичета ! Мерак имаме и ще се възползвам на макс от първоначалния ни ентусиазъм.Пък...докъдето го докарамеСнощи отскочихме да видим смокините.Мислвх че ще скубя двата квадрата насаждения ,но май бахерчвто няма да има път от там и ще ги оставя докогато може. Ето и набраната продукция .Първи краставички 
Скрит текст:

# 51
  • София
Vangobi, страхотно преобразяване! Имаш много поле за изява, ще се получи чудна тайна градина!
sssani, не се виждат снимки.

# 52
  • София
Страшно много сте направили с къщите и градините си всички! Много добре се е получило.
При нас имам чувството, че никога няма да успеем.
Във фейсбук ми попадна това.
Ако за някого представлява интерес. Ние сме си направили от старата дограма и не са ми необходими.

# 53
  • София
в събота ще чакам багерист ни ВиК  и няма да могбада се възползвам от предложението за компостер за жалост...

Пускам моята велика продукция и гордост отново Simple Smile

# 54
  • София
в събота ще чакам багерист ни ВиК  и няма да могбада се възползвам от предложението за компостер за жалост...

Страхотно, сте се справили! Ще видиш колко ще са ви вкусни!

# 55

Чудни са! ❤️
Аз набрах няколко килограма домати. Развихриха се,ще ми създадат работа. 😅

# 56
  • там където има винаги вятър
Някои берат все още  домати, чушки, но като цяло идва времето за чистене на оранжерии, градини, а някои са с идеи за нови цветни градинки Satisfied....

Та, "появи" ми се във F...съвет за почистване на оранжерия - пръскане на почвата с ЕкоСтърн + Натуралис и после изораване Thinking Винаги съм била скептична към разни съвети из соц.мрежи Rolling Eyes 
Какво ще кажете вие? Тук до месец-два какво ще ги правите оранжериите?

# 57
  • София
mama iasi, това с полезни бактерии, и точно от следващата седмица ще е подходящо да се третира с тях. Трябва да се пръска на влажна почва, или да се полива директно с лейка, в която са сложени препаратите. Прави се при температури 23-25°С.

# 58
  • София
Точно влизах със същият въпрос, дали сте правили подобно обезаразяване на почвата. Четох, че следва да се ползва фунгицит с Триходерма? Sofyia, ти правила ли си и какво си използвала?

# 59
Вече се усеща края на сезона. Набрах пак домати, краставици и чушки, но личи си, че приключват...
Спрях капковото на краставици, пипер, патладжан и тиквички. Следващата седмица ще почиствам градината. Доматите ги нагласих да се поливат на 6 дни. Още малко да наедреят и преди първите слани да ги оберем.
Вечерно време става 13°С, хладничко си е. Пускаме вече климатика, но трябва и дървата да нарежем и нацепим...

Общи условия

Активация на акаунт