НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 143
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Много настроение и усмивки, въпреки дъжда навън! Kissing Heart

Д-р karil, я да те попипам нещо?!? Crazy Възможно ли е от сиропа Вентолин да получа тремор (май така беше), абе треперене на ръцете?!? newsm78 Понеже кашлям от около седмица и тази сутрин изпих една глътка от него и около половин час след това съм  smile3517

...а този сироп го изписаха на Теди, когато беше болен и като си помисля при мен какъв ефект има, представям си ако му бях дала на него какво щеше да стане Tired

# 106
Привет и от нас!
Крео, хамомилата аз я давам по три гранулки дневно директно в устичката една по една. Марти много ги обича и отваря устичката като види кутийката, после смуче гранулките като бонбонки - те май са сладички. Определено дават резултат - не е така нервен.

Напоследък Мартин започна да се буди по два пъти на нощ да яде, много изморена се чувствам, но поне заспива веднага, а пък и аз кърмя легнала. Чудя се като го захраня дали пак ще си махне нощните хранения? Да ви питам сега за захранването - в какво слагате храната и с какво я давате? Трябва ли да купя специални купички и лъжички? И още нещо - какво мислите за паралелно въвеждане на зеленчуци и каша? Възможно ли е изобщо, плюсове и недостатъци?

# 107
Мина, храната можеш да я слагаш във всичко. Когато папкахме малки количества я слагах в порцеланова кафяна чашка, после в порцеланова купичка. Сега й купих нейна, шаренка, която отдолу има гумена приставка, захващаща за плота на столчето посредством вакуум. Лъжичките са от пластмаса, на Бейби Нова от по 0, 50 лв., много са удобни, лесно се мият и страничните ръбове са по мънички, за да може бебчо да папка по-лесно.
Осносно паралелното въвеждане, аз лично не съм фенка, защото ако детето прояви алергия (не дай си, Боже  Praynig), няма да разбереш кой е алергенът.
Дано да съм помогнала!  Hug

# 108
Дъждовно здравейте и от нас!

от два дни се чудя какво да напиша на Клю за здравеопазването - то, вие всичко написахте - аз думи нямам! преди дев години искаха да ни приемат, но аз не се съгласих и само ходех три пъти дневно за инжекциите до болницата и ... добре съм направила. Присъединявам се за Токуда - приятелка беше там през зимата и е МНОГО ДОВОЛНА!

Крео, какво решаваш за желязото? и на нас ни предписаха - имаме хемоглобин 106 - но мисля да започна месно пюре или каша.  Мишо яде зеленчуково вече месец. Чувала съм се малтоферът запича и много се мъчат да акат дечицата, пък и за лигавицата на стомаха не е добре...

Жени, от счетоводителите много зависи, затова хората се нервират понякога. То, така става - добрите не се забелязват, а лошите - все в устата на хората! Твоето професионално отношение си личи, но съм срещала какво ли не - просто работя вече 18та година!
Аз пък работя във фондация (11 години) и какво мога да кажа за "славата" на нашия бранш?!

деничка вентолин сме пили нееднократно с големия, и на инхалации сме ходили - ефектът е приспивен, не знам за треперене..

мина77 аз купих специални купички, но не бебешки, защото исках да са порцеланови и бебешки лъжички. Все още се въдържам от използване на микровълнова, но ако почна ще купя от специалните чинийки с похлупаче. Мишо си има и отделна тенджерка, в която му варя нещата за пюрето. Засега не правя повече порции - всеки ден варя сутрин картофа, излизаме и като се върнем само го разбърквам, той не е напълно студен.

Ах, да - репеленти, май питах, ама пак - МОЖЕ ЛИ И КАКВИ? Лекарката каза - квито има, ама аз искам за пръскане, мазане, че навън стоим до 8-9 часа и ни ядат пред блока комарите...

# 109
Мина, аз ползвам все още лъжичките на Авент и слагам пюренцето в една чашка на Авент за замразяване на кърма. Когато приготвях картофеното пюренце, пасирах горещия зеленчук и отделях в чашката колкото ми трябва и смесвах с кърма. Удобно е, защото после много лесно се затопля на водна баня. Останалото пюренце слагах в хладилника и на другия ден с малко топла преварена водичка или кърма пак пасирах, но съм ползвала пюре само от предния ден.
Сега купувам пюренца на ХИПП (който иска от варненки пюренца на 1,32лв да звънка, колегата ще ми ги носи до нас и можем да правим заедно заявка). От бурканчето отделям половината в чашката на Авент и доливам 20мл кърма, на Габи много й се услаждат, освен това са по-хубаво пасирани и знам, че зеленчуците са БИО.

И аз, мами, да ви питам за захранването - на колко време добавяте нови зеленчуци и изчаквате ли после два три дни да следите за реакция? Аз сега давам ранни моркови с картофче, смятам да го давам около 4-5 дни и после да давам картофче с тиква, но се чудя дали да изчаквам преди това и да давам само картофче пак ...  newsm78

За репелентите - продавала съм на Vape и на етикетите предупреждаваха за деца над 3 години и понеже съм съвестна и аз така съветвах клиентите ни. На всички останали фирми също ги дават за деца над 3 г., но пък друго за деца не се предлага на пазара ... Понеже Vape вече ги няма сигурно ще взема на Johnson нещо и ще мажа ръцете и крачетата, но за лицето ще се въздържа.

Хубав ден от нас   bouquet

# 110
   Привет мамчета,ние пак си посираме днес даже 5 пъти до сега ама пачти няма слуз,но си е зелено.
   Иначе ни изписаха Фризопеп да давам ако не му стигне кърмата и аз снощи реших да му дам ама негодника неще и толкоз-отначало изцока 50гр щото беше много гладен и после рееев  и  си иска цицата .Дадох му я и леко я измъкнах-бутнах бибата(която смених с тази на Авент-с Нук)ама се усети......ей как ще го отбия незнам newsm78
  а водичка му давам само със спринцовката от нурофена-много му харесва-така че Жени пробвай да даваш на Дари с така на Ивко му е забавно Joy-благодаря ти за отговора-дано скоро и ние се похвалим с твърди аки.
   Цвети-той Ивко отдавна си е на проходилка за по около 10 мин -после си ревва и си го вадя.
   Днес ще му купя и гърне-РЕШИХ ГО. И без това си го знам -щом хапне и дриска ще си го слагам по мъничко там да си свиква с предмета пък да видим.
   Тали браво на юнака бе голям хаймана само да ти е здрав гъра,той и Ивайло неще много да е седнал -все си изпъва краката и си стои така опнат без да ги свива по няколко минути.
    Още щях да пиша ама какво беше newsm78
   целувки за сега  bouquet

# 111
Жени, под паралелно въвеждане имах пред вид въвеждането на например 2 зеленчука /картоф и морков/ за по 7 дни и после да въведа каша, после пак зеленчуци.

# 112
Жени, под паралелно въвеждане имах пред вид въвеждането на например 2 зеленчука /картоф и морков/ за по 7 дни и после да въведа каша, после пак зеленчуци.
Опс, аз не съм разбрала.  Embarassed
Така става, правила съм го с плодови, зеленчукови пюрета и каша. Не мисля, че е проблем.  Simple Smile

Мойто маймуни спи, режът, който написах мах не важи за днес!  Crazy

Клюки, при нас със спринцовката не става. Дари още щом я види и започва неистов рев, заради гадния АБ Зинат, който е егати и горчивата отрова. Ти какво си му давала на Иво против разстройството? Днес купих на Хип едно пюре с шипки, ябълка и ориз. Не мога да го намеря в каталога, за да видя какво му е действието, но с такова съдържание, би трябвало да запича.  Hug

Чакаме майките на малките Дилянка и Златинка да се похвалят с оздравяващи момиченца!  Heart Eyes

За гърнето - Докато бяха в болницата, майка ми научила Дари като я сложи в поза акане (държи й краката свити към коремчето) над мивката и тя да си върши работата. Действа безотказно.  Shocked Само да се научи да задържа седналата стойка и аз ще купя гърне.

# 113
Деничка, от Салбутамола е. Може да получиш лека тахикардия. През устата дозата е 2 мг на прием - три пъти дневно...Незнам в 10 мл, колкото е супената лъжица, колко мг има newsm78и НЯМА НУЖДА ДА ПИЕШ Вентолин, след като той само разширява, отпуска бронхите..По-добре успокояващ сироп, билков някакъв или хомеопатичен...Този се приема при бронхоспазъм.. NaughtyПри спастична кашлица, задушаване.,

Айде на КОНФЕРЕНТНА!
Довечера ще включа и СОФИ от Търново Peace

# 114
Клюки - добре завърнала се и от мен!  Hug Забрави колкото можеш по-бързо меко казано неприятния престой в болницата - а за нас, останалите, твоите преживявания ще са като "обица" на ухото Wink. А защо мислиш отсега за отбиване? Живот и здраве като му дойде времето от само себе си ще стане - Йоана сама се отби.  Peace

Мина - не мога да те посъветвам, аз самата нямам още изградена с-ма за захранване... Но пък не виждам нищо лошо в този вариант.

Благодаря за отговорите за бойлерите!  Hug Май ще си вземем пак на Елдом Инвест - но този път неръждавейка - а ако ви кажа вчера какво се изсипа от бойлера Иво като го източи... то не беше ръжда, мръсотия... явно и котлен камък - м/у реотаните има една пръчка - т.нар. "анодна защита" - та тя цялата беше заприличала на варовик, цялата покрита с този прословут котлен камъняк, още малко и ако не беше протекъл бойлера тя щеше да направи късо м/у реотаните. А всъщност - нямаше как да гръмне бойлера - мъж ми беше монтирал отдавна дефектнотокови защити както на бойлера, така и на печката и на пералнята - те изключват винаги когато стане някаква утечка /дали пък не е отечка  newsm78?/ в уреда - иначе ако случайно някой се допре до уреда в момента на утечката може здраво да го тресне.

Карил - спокойно, сега ще се набеснее Дани, а като порастне голям ще те гледа само в очите!  Hug
Гери спи блажено в този момент, мамка и маа гащи в нета Wink - сега ще пийна кафенце, че време не остава!

Ред.: Къде/как конференствате?

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 13:27 от Роси74

# 115
    Жени разрешават ни само кърма,вода,фризопеп и ентерол-дори и вигантола ни спряха,а аз не трябва да ям никакви краставици,домати и темподобни-само картофи,ориз и хляб-да ама другуия път Crossing Armsядох картоф и цяла нощ не спах от стомах-нали месец и половина бях само на салати и пиле....
 Та Роси за това и искам да го отбия-писна ми това не яж онова не яж ,а и той е направо като пристрастен,дори сега от 1 ч и половина го тормозим с мъжа ми да цока от шише и неще и неще .Сега е вече 1.14ч а е ял в 9ч,ама ще видим кой е по-инат.А аз на кърмата съм бясна и ако имам второ бебе не бих го кърмила повече от 2 месеца...ако щете ме оплюйте,аз съм си здрава като биг ,мъж ми и той а детето на 2 месеца на антибиотик ,все киха,все кашли,сега и в болница....от къде тия гени болни да е наследил незнам ама за мен кърмата може да е била хубава и качествена едно време кога са късали чушките и доматките от градината и кога са си клали кокошките от собствения си кокошарник.Все пак АМ-ма си има всичко необходимо за бебето и несъм чула мама да се еоплакала до сега ,че детето и е на АМ .Хем си знаят колко е изяло хем са си спокойни ....

# 116
Айде на КОНФЕРЕНТНА!
Довечера ще включа и СОФИ от Търново Peace
ami az  newsm78 що не знам newsm45
МИЛЕНКА,не се ядосвай бе мила  love001-аз се тормозя ,че не кърмих повече от 3 месеца-ти че още кърмиш-няма угода да знаеш-божа работа е тва с болестите
НИЯ пък ми направи и рекация към ябълка(освен към млякото-на фризопеп сме)-ама аз го очаквах де-щото мъжа ми прави към ябълка-та я пробвах 3 дни подред само с по 2 лъжици ябълкова каша и веднага петна-спирам й я-лошото е че в повечето плодови пюрета има и ябълка newsm78
ама мисля,че след няколко дни да я пробвам с череши-пресни-някой давал ли е вече?

# 117
Изабела, аз давам до 4-5 ден новата храна постепенно по лъжички, както следва, след което си изяжда от нея половин бурканче или повече спокойно - на петия ден. Не правя почивки. Почвам следващата храна. До 4-ия ден щом няма реакция, значи няма проблем. Захраних с тиква и картоф. На шестия ден дадох морков, след което директно почнах комбинациите - тиква с морков или морков с картоф на Хип. Днес за първи път му сварих картоф, макар и купешки. Сложих АМ и много му хареса. Много му хареса и жълтък с кърма малко вътре, да не му присяда. И това ядохме за сефте днес. baby_neutral
Мина, аз имам прибори и чинийка на Бебе конфор - подарък от колегите заедно със стола за хранене на Неонато. Чинийката е с двойно дъно - пълни се през едно отворче с топла вода и така ти поддържа манджата топла, особено, ако е извадена от хладилник. Шаренка, с едни хубави рисунки по дъното....Иначе и аз имам пластмасова лъжичка на Бейби Нова и на Дисни лъжичка и виличка. И двете са удобни. Но лъжичката на Бебе конфор не ми харесва особено, че е от неръждаема стомана и е по-голяма от другите две. За по-нататък ще си я оставя. baby_neutral

# 118

В Skype lalalala smile3552  phoneuu  ruporuu ...желаещите могат да се включат...моя е piddobrevi  Mr. Green

вчера бяхме по-зле и от кокошарника на село Joy Joy Joy

# 119

В Skype lalalala smile3552  phoneuu  ruporuu ...желаещите могат да се включат...моя е piddobrevi  Mr. Green

вчера бяхме по-зле и от кокошарника на село Joy Joy Joy
tooth smile3508 smile3521
е точно де-значи тъкмо за мен
ама ще е след празниците-че сетсра ми е обзела компа ми с нейния скайп-постоянно ми се включва той и съм си забравила паролата и името-ще трябва наново да се регистрирам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт